kłopot z uruchomieniem iGO

• 3 Odpowiedzi
  • 1777 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kuhen

• 10
kłopot z uruchomieniem iGO
« dnia: Kwiecień 28, 2007, 23:17:43 »
Witam wszystkich pięknie, kłaniam się nisko.
To "mój pierwszy raz" tutaj i tak się stało, że zaczynam od problemu.
Szukałem w Forum, ale niczego podobnego do mojego przypadku nie znalazłem. . .

Kupiłem dwa dni temu:
Asus My Pal A696, iGO Europe 2006 i Automapę XL.
Palm jest nowy, jest w nim polska wesja Win.  Mobile 5. 0, a nie np.  angielska z polską nakładką.
Mapy też są nowe.
 Jeśli chodzi o iGO, to przejściówka i karta mini SD mają logo iGO, sama karta ma naklejoną etykietkę z numerem karty; na tylnej ściance pojemniczka na kartę jest iGO ID.   Poza tym, karta razem z polskim i angielskim podręcznikiem szybkiego startu była zamknięta w firmową zgrzewkę-opakowanie. 
Wszystko wskazuje że to oryginał. . .  mam nadzieję.

W czym problem?

Po pierwsze już w czasie instalacji iGO wyskakuje komunikat, że program pochodzi od nieznanego wydawcy:

Nazwa: igo. exe
Wydawca: nieznane

Oczywiście zaznaczyłem opcję instalacji.  iGO został zainstalowany (nawiasem mówiąc taki sam komunikat jest przy instalacji Automapy).

Od razu po instalacji iGO, zaczęło się uruchomienie aplikacji i w tej samej chwili wyskoczyło okno z następującym komunikatem:
 In
   C:\GPS_2006R1_C710\firefly\platform\win32\ce\ffsurface_wince. ccp:537
 Exeption in EndPaint exiting application.

Następnie wyświetliła się informacja, że wystąpił problem z gwes. exe.
Nie jestem za bardzo obeznany z komputerami, ale to dosyć dziwne, że komunikat odwołał się do C:
(tak samo twierdzi człowiek, u którego kupiłem Asusa.  (BTW on polecił mi niniejsze forum).
W tej sytuacji zrobiłem miękki reset, potem twardy i nic - za każdym razem po instalacji ten sam komunikat. 

W końcu poddałem się, zostawiłem iGO i spróbowałem instalacji Automapy no i . . .  wszystko zagrało.
Automapa chodzi bez problemów.  Mam na myśli współpracę z palmem, bo jakie potrafi wyznaczyć trasy, to już zupełnie inna historia. . . .

Więc palm jest chyba w porządku, ale co się dzieje z iGO???

Pozdrawiam długoweekendowo Kuhen

*

Offline radoskur

• 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
Odp: kłopot z uruchomieniem iGO
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 29, 2007, 10:45:57 »
Cześć.

Program masz na 100% oryginalny. Kłopot jest z tym że na A696 nie chodzi stare iGO - musisz zrobić darmową aktualizację do iGO 2006 PLUS. Aby to zrobić musisz mieć klucz licencyjny i wypełnić formularz pod tym adresem http://my.i-go.com/registration.php Najgorsze jest to że klucz licencyjny odczytasz tylko na uruchomionym programie - więc musisz odpalić go na innym palmtopie lub zadzwonić na infolinię (ponoć po nr ID potrafią Ci podać klucz licencyjny). Oczywiście aktualizacje robisz na komputerze lub laptopie wyposażonym w czytnik kart pamięci i dostęp do intenetu - najlepiej jakiś szybki. Po udanej aktualizacji do 2006 PLUS program bez kłopotów już odpali się na A696. Wiem bo kilka razy już to robiłem  :)

*

Offline kuhen

• 10
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 29, 2007, 23:29:52 »
Radoskur  --  Wielkie Dzięki!!!
Zrobię jak radzisz.
Rzeczywiście jeśli i urządzenie i program są OK, no to coś jet nie w porządku "między nimi".
Zbieg okoliczności, można powiedzieć ( właściwie to niedoróbka ze strony iGO) - i ja akurat trafiłem na taką konfigurację.
NO, to do roboty, napiszę potem jak poszło.

*

Offline kuhen

• 10
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 08, 2007, 09:55:27 »
"Już po wszystkiem"
Aktualizacja się udała, ale były schody. . .
Może warto na ten temat parę słów rzucić, tak na wszelki wypadek, gdyby ktoś równie cieńki jak ja miał podobny kłopot.
Po wypełnieniu i wysłaniu  formularza dostałem od razu zwrotną odpowiedź, że jestem już zarejestrowany i mogę się zalogować, w celu pobrania aktualizacji.
No, to przystąpiłem do logowania, używając hasła, które sam wpisałem przed chwilą do formularza.  I tu okazało się, że hasło nie pasuje. . .
Trochę się zdziwiłem, ale problem żaden, bo w tej sytuacji można wygenerować sobie nowe hasło.  Tak też zrobiłem.
Z tym, że na nowe hasło musiałem sporo poczekać, a wydawało mi się, że to operacja automatyczna .
Formularz wysłałem 1-go maja, hasło dostałem 7-go. 
Chyba to jednak nie "automat" i chyba nie w centrali u madziarów, ale  tu w "długoweekendowej Polsce". . .
NO COMMENTS

Potem już poszło z górki, choć musiałem uciec się do pomocy serwisu MIP (polski serwisant iGO), bo niestety pomyliłem kolejność kroków przy próbie ściągnięcia aktualizacji.
Dostałem szybko wskazówki, dzięki którym cała operacja ściągania i instalowania przebiegła już bez problemów.

Życzę udanych aktualizacji wszystkim, którzy są w podobnej sytuacji do mnie.   ;D
Radoskur,  dzieki jeszcze raz za pomoc!
Pozdrowienia.