"Już po wszystkiem"
Aktualizacja się udała, ale były schody. . .
Może warto na ten temat parę słów rzucić, tak na wszelki wypadek, gdyby ktoś równie cieńki jak ja miał podobny kłopot.
Po wypełnieniu i wysłaniu formularza dostałem od razu zwrotną odpowiedź, że jestem już zarejestrowany i mogę się zalogować, w celu pobrania aktualizacji.
No, to przystąpiłem do logowania, używając hasła, które sam wpisałem przed chwilą do formularza. I tu okazało się, że hasło nie pasuje. . .
Trochę się zdziwiłem, ale problem żaden, bo w tej sytuacji można wygenerować sobie nowe hasło. Tak też zrobiłem.
Z tym, że na nowe hasło musiałem sporo poczekać, a wydawało mi się, że to operacja automatyczna .
Formularz wysłałem 1-go maja, hasło dostałem 7-go.
Chyba to jednak nie "automat" i chyba nie w centrali u madziarów, ale tu w "długoweekendowej Polsce". . .
NO COMMENTS
Potem już poszło z górki, choć musiałem uciec się do pomocy serwisu MIP (polski serwisant iGO), bo niestety pomyliłem kolejność kroków przy próbie ściągnięcia aktualizacji.
Dostałem szybko wskazówki, dzięki którym cała operacja ściągania i instalowania przebiegła już bez problemów.
Życzę udanych aktualizacji wszystkim, którzy są w podobnej sytuacji do mnie.

Radoskur, dzieki jeszcze raz za pomoc!
Pozdrowienia.