IGO8 Najnowsze mapy polski od Tele Atlas i Emapa?

• 159 Odpowiedzi
  • 80351 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: IGO8 Najnowsze mapy polski od Tele Atlas i Emapa?
« Odpowiedź #150 dnia: Październik 16, 2008, 13:03:41 »
2008.04_080602 ma większy o około 3MB rozmiar w stosunku do poland8_2008.01_080513 (2008.01_080619 pomijam bo to jakaś  pomyłka była) - ciekawe ile dróg jednej i tej samej kategorii dołożyli :D
Napisane: Sierpień 27, 2008, 23:05:14
A mówiąc o mapach to jest już ..... uwaga:

Poland8_2008.04_080526 - TeleAtlas:)

:shock: Ale skąd można te mapę zassać???? (oficjalnie?) :grin:

« Odpowiedź #151 dnia: Październik 16, 2008, 13:52:53 »
To żadna nowość - jest już przynajmniej parę tygodni.
Oficjalnie to nie wiem, skąd można zassać ;-)

*

Offline noose

• **
  • 189
    • Tanio, szybko, dobrze - wybierz 2
  • Sprzęt: Samsung Omnia + AM5EU
« Odpowiedź #152 dnia: Październik 16, 2008, 13:55:30 »
Oficjalnie to nikt nie wie o czeskiej stronie, prawda? ;-)
Było: Asus A696 WM6 + iGO 2006plus + AM5PL, Nokia 500 (na sprzedaż jak ktoś chce - tanio:P)
Jest: Samsung Omnia WM6.1 + AM5EU

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #153 dnia: Październik 16, 2008, 14:13:46 »
No i jakie postępy w tej mapie?

*

Offline Krakus

• 632
« Odpowiedź #154 dnia: Październik 16, 2008, 15:34:34 »
No i jakie postępy w tej mapie?
Duże - jest to ta sama mapa, co w najnowszych mapach TomToma. Sporo poprawiono, sporo (nowości, choć niektóre zbudowane jeszcze zdaje się w 2007 roku) brakuje.

*

Offline xtoudi

• **
  • 210
« Odpowiedź #155 dnia: Październik 17, 2008, 11:17:16 »
To żadna nowość - jest już przynajmniej parę tygodni.

Zwróć uwagę kiedy ja o tym pisałem - teraz rzeczywiście to żadna nowość - są przecież już mapy EE 2008.07 (w tym Polska)

*

Offline estor12

• **
  • 137
  • Sprzęt: HTC Diamond WM 6.1 PL , rom 4.0
« Odpowiedź #156 dnia: Listopad 25, 2008, 11:58:33 »
przy całej sympatii do Igo począwszy od 2006 a na Igo8 kończąc zaczyna mnie już mapa irrytować , po poznaniu wyznacza mi dziwne trasy , następnie każe mi przez pole wjechać na autostradę a2 , w swarzędzu wpuszcza mnie w nocy w jakieś wiochy zamiast kierować bezpośredni na poznań, na krzyżówce w moim mieście zamiast mówić skręć w prawo na krzyżówce mówi odbij lekko w prawo jak tam jest skręt na 90 stopni. nie wiem czy ta najnowsza mapa ma jakieś niedociągnięcia , ale wszędzie tam gdzie zawiódł mnie Igo pomogła automapa. Igo jest dla mnie bardziej przejrzysty i ma lepsze możliwości ustawiania powiadamiania o radarach itp no ale w sumie to podstawa powinna być dobra mapa

*

Offline xtoudi

• **
  • 210
« Odpowiedź #157 dnia: Listopad 25, 2008, 12:19:29 »
przy całej sympatii do Igo począwszy od 2006 a na Igo8 kończąc zaczyna mnie już mapa irrytować , po poznaniu wyznacza mi dziwne trasy , następnie każe mi przez pole wjechać na autostradę a2 , w swarzędzu wpuszcza mnie w nocy w jakieś wiochy zamiast kierować bezpośredni na poznań, na krzyżówce w moim mieście zamiast mówić skręć w prawo na krzyżówce mówi odbij lekko w prawo jak tam jest skręt na 90 stopni. nie wiem czy ta najnowsza mapa ma jakieś niedociągnięcia , ale wszędzie tam gdzie zawiódł mnie Igo pomogła automapa. Igo jest dla mnie bardziej przejrzysty i ma lepsze możliwości ustawiania powiadamiania o radarach itp no ale w sumie to podstawa powinna być dobra mapa

Chyba nadużywasz słowa "mapa". iGO8 to program nawigacyjny korzystający z konkrentych map. I tu zachodzi pytanie z jakiej ty konkretnie mapy korzystasz? W grę w zasadzie wchodzi tylko pytanie: czy mapę, którą wykorzystujesz dostarczyła Emapa czy TeleAtlas (następnym pytaniem byłoby: jaka data wydania mapy)?

Nie nazywaj "mapą" program iGO8 - bo to jest tylko program, tak jak Automapa, która też korzysta z konkretnych map i w tym przypadku dostawcą jest ta sama firma a jedynie rozróżniasz je po dacie wydania.

*

Offline radoskur

• 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
« Odpowiedź #158 dnia: Listopad 25, 2008, 12:27:14 »
Należy napisać petycję do Geosystems lub Imagisa - żeby swoje produkty zaczęli sprzedawać dla NavNgo :-))))))

*

Offline estor12

• **
  • 137
  • Sprzęt: HTC Diamond WM 6.1 PL , rom 4.0
« Odpowiedź #159 dnia: Listopad 25, 2008, 16:22:27 »

Chyba nadużywasz słowa "mapa". iGO8 to program nawigacyjny korzystający z konkrentych map. I tu zachodzi pytanie z jakiej ty konkretnie mapy korzystasz? W grę w zasadzie wchodzi tylko pytanie: czy mapę, którą wykorzystujesz dostarczyła Emapa czy TeleAtlas (następnym pytaniem byłoby: jaka data wydania mapy)?

Nie nazywaj "mapą" program iGO8 - bo to jest tylko program, tak jak Automapa, która też korzysta z konkretnych map i w tym przypadku dostawcą jest ta sama firma a jedynie rozróżniasz je po dacie wydania.

hmm słowo mapa użyłem dwa razy raz dla mapy samej w sobie raz dla programy , wiec nie wiem czy tak nadużywałem , pisałem że chodzi o najnowszą mapę czyli miałem na myśli Poland8_2008.07_080903