Igo na PDA bez karty

• 9 Odpowiedzi
  • 1687 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline sp5it

• **
  • 130
  • iPAQ316 i HTC Sensation rzondzi
Igo na PDA bez karty
« dnia: Grudzień 01, 2007, 18:52:00 »
Witam. Czy da się a jeśli tak, to jak zainstalować IGO2006 Plus na Ipaq w którym nie posiadam karty SD? Próbowałem, owszem zainstalował się ale nie chciał się uruchomić. Jak włożę kartę to oczywiście działa. Tylko ja chce bez niej.
Szukałem po forach ale się nie doszukałem.
Michał
You can't have too many antennas...

*

Offline RadaRes

• 487
  • Sprzęt: Blackstone, GO930
Odp: Igo na PDA bez karty
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 01, 2007, 22:14:11 »
A jak chcesz korzystać z iGo "bez karty"? a mapa która zajmuje co najmniej 250mb? Poza tym jak czytałeś różne fora to powinieneś wiedzieć że program działa tylko z kartą (wystarzcy przeczytać tylko to forum).
Niestety iGo to taki program którego programistów nie obchodzi całkiem spora grupa potencjalnych nabywców co by chciała mieć na karcie coś jeszcze oprócz tego "wielkiego" oprogramowania. I w taki sposób ci potencjalni nabywcy mogą się stać potencjalnymi "piratami" .... taka polityka.
TT CWE i ameryka ;),  AutoMapa EU 5.5.1 (709)

*

Offline Krakus

• 632
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 01, 2007, 23:21:53 »
W iGO przyjęto system zabezpieczenia polegający na odczytywaniu numeru seryjnego karty - o ile wiem, bez karty działa MIO w wersji dla PNA.

*

Offline sp5it

• **
  • 130
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 02, 2007, 01:35:46 »
W moim Ipaq mam 1024MB na pokładzie. Miesci mi się wszystko co potrzebuję, tylko nieszczęsne Igo nie chce działać.
Na karcie wyjętej z aparatu cyfrowego działa.
Widze, że dla jednego programu będę musiał dokupić kartę. Tak, koszt znikomy ale moim zdaniem powinno mi to zadziałać czy z kartą, czy z wewnętrzną pamięcią urządzenia.
Michał
 Piractwo

*

Offline RadaRes

• 487
  • Sprzęt: Blackstone, GO930
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 02, 2007, 10:10:59 »
W moim Ipaq mam 1024MB na pokładzie.
E no to tylko pozazdrościć...

Widze, że dla jednego programu będę musiał dokupić kartę. Tak, koszt znikomy ale moim zdaniem powinno mi to zadziałać czy z kartą, czy z wewnętrzną pamięcią urządzenia.
Michał
No to oznacza że masz pirata  :evil:  za program nie zapłaciłeś nic i masz jeszcze pretensje że musisz wydać paredziesiąt złotych na karte ?? Dla mnie to bzczelność....
TT CWE i ameryka ;),  AutoMapa EU 5.5.1 (709)

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 02, 2007, 11:03:17 »

Michał
No to oznacza że masz pirata  :evil:  za program nie zapłaciłeś nic i masz jeszcze pretensje że musisz wydać paredziesiąt złotych na karte ?? Dla mnie to bzczelność....

Zgadzam się z Tobą, po prostu bezczelność piratów nie ma granic  :( Zamiast się wstydzić i siedzieć cicho to narzeka, porażka.   
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline sp5it

• **
  • 130
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 02, 2007, 11:39:01 »
Nie wiem skąd takie pochopne wnioski. Napisze jeszcze raz. Igo zainstalowanie w pamięci urzadzenia w ipaq file store nie uruchamia się. Jeśli włoże kartę SD i podczas instalacji podam, zeby zainstalował się na karcie - działa.
Nie ważne, kupię jutro kartę skoro producent programu mnie do tego zmusza nabijając kabzę producentom kart.
M.

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 02, 2007, 11:44:47 »
Nie wiem skąd takie pochopne wnioski.

No widzisz, a my wiemy  :E IGO działa tylko z oryginalną kartą i na nic Twoje kręcenia.

*

Offline Pecus

• **
  • 243
  • Sprzęt:
    Mio P550 + 2GB SD Card;
    Toshiba G900 + 2GB
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 02, 2007, 13:48:13 »
Czlowiek jak widac nawet nie wie, ze iGo sprzedawane jest od razu na karcie i nie wymaga instalacji, ani dokupywania kolejnej karty. Eh..... i jeszcze bezczelnie nadaje na producenta, ze ten "kabze nabija" komus....

*

Offline radoskur

• 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 02, 2007, 19:00:08 »
Nie wiem skąd takie pochopne wnioski. Napisze jeszcze raz. Igo zainstalowanie w pamięci urzadzenia w ipaq file store nie uruchamia się. Jeśli włoże kartę SD i podczas instalacji podam, zeby zainstalował się na karcie - działa.
Nie ważne, kupię jutro kartę skoro producent programu mnie do tego zmusza nabijając kabzę producentom kart.
M.

Program MioMap działa z karty i z pamięci wewnętrznej - i na dodatek jest tańszy od iGO, ma nowsze mapy i wygląda i chodzi tak samo jak iGO.