IGo i Europa wschodnia!

• 15 Odpowiedzi
  • 4811 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline cmax7

• 27
IGo i Europa wschodnia!
« dnia: Sierpień 12, 2006, 16:09:52 »
Witam!
Operuje na Destinatorze PN WE&EE, niestety pokrycie Europy wschodniej jest tragiczne, ostatnio na Węgrzech nie znalazł mi głównej drogi Krajowej. Dlatego kieruje pytanie do użytkowników IGO jak tam z praktyki wygląda Europa wschodnia (Czechy, Słowacja, Węgry itp.)?
Z góry wielkie dzięki za informację.
A może jest ktoś z okolic Bielska-Białej co używa IGO i mógłby się ze mną spotkać i pokazać mi jak to działa i wygląda, ewentualnie jakiś dystrybutor z tych okolic?
Pozdrawiam Cmax7!

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
Re: IGo i Europa wschodnia!
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 12, 2006, 20:02:09 »
Cytat: "cmax7"
Dlatego kieruje pytanie do użytkowników IGO jak tam z praktyki wygląda Europa wschodnia (Czechy, Słowacja, Węgry itp.)?

To zależy od kraju. Ostatnio byłem w Czechach i jest jak najbardziej w porządku. Reszty Europy wschodniej nie sprawdzałem.

*

Offline adamzet

• *
  • 89
  • Sprzęt: MDA Compact, SD 2GB-S, GPS G-Space R238
IGo i Europa wschodnia!
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 23, 2006, 13:47:48 »
Słowacja w iGO również jest dobrze zrobiona. Podejrzewam, że Węgry też, w końcu to ich program...

IGo i Europa wschodnia!
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 23, 2006, 14:01:50 »
Witaj,

Po powrocie z Chorwacji, po 15.09 podzielę się wrażeniami :) ale już widzę, że trasę planuje sensownie. Robiłem weryfikację z tym, co opowiadały mi różne osoby, które jechały do Cro. O ile dobrze pamiętam, to Węgry mają pokrycie 99%, Czechy 99%, Słowacja 80%, Chorwacja 36%.

IGo i Europa wschodnia!
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 24, 2006, 18:49:19 »
Węgry w teorii, tak jak Czechy - 99%

Re: IGo i Europa wschodnia!
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 29, 2006, 15:54:19 »
Właśnie wróciłem z Czech i Węgier w sumie zrobiłem ok 2800 km. Co do Igo nie mam większych zastrzeżeń. W Czechach nie widzi najnowszych rond. Poza tym jeżdziłem takimi lokalnymi ścieżkami (mój własny wybór) i nigdy nie zostałem wyprowadzony na manowce :-).  Bardzo dobre prowadzenie w duzych aglomeracjach jak Praga czy Budapeszt. Generalnie jestem zadowolony z tego produktu.

Janusz

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
IGo i Europa wschodnia!
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 29, 2006, 18:52:46 »
Na moim, pożyczonym PDA z iGO - kuzyn przejechał ostatnio: Niemcy, Austrię, Słowenię, Chorwację, Węgry, Słowację, Czechy, no i kawałek w Polsce. Jeździł zarówno autostradami jak i szlajał się po różnych pipidówkach. W CRO dwa razy przeprawiał się promem. W sumie zrobił 4750 km.

Jest zachwycony iGO, praktycznie wszystkie trasy były bezbłędne (naciął się tylko raz na ul. jednokierunkową – jak się okazało: sezonowo jednokierunkową), stwierdził że nie spodziewał się aż takiej jakości map. Sam jest od dwóch lat użytkownikiem TT i zawodowym kierowcą tira.

zgadzam sie z emisiem
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 30, 2006, 14:05:26 »
Mieszkam w Czechach i uzywam Igo prawie codziennie. Spisuje sie wysmienicie. POI tez sa dosc dobrze zrobione dla Czech. Natomiast Polska jest koszmarna. Po pierwsze duzo zmian i obwodnic ktorycho oczywiscie program nie bedzie znal, ale miasta nawet ponad 200 tys mieszkancow zrobione sa tylko po glownych drogach. Koszmar!!!! Zwolnilbym z pracy tych z Atlasa ktory przygotowali takie badziewie dla turystow z Zachodu.

*

Offline spidi35

• **
  • 174
  • Sprzęt: Xperia Z1 Compact
Re: zgadzam sie z emisiem
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 02, 2006, 18:14:47 »
Cytat: "kurasiewicz"
miasta nawet ponad 200 tys mieszkancow zrobione sa tylko po glownych drogach. Koszmar!!!! Zwolnilbym z pracy tych z Atlasa ktory przygotowali takie badziewie dla turystow z Zachodu.

Co do dokładności iGO na terenie polski to po:

1. Pokrycie dróg nie wpełni zadawalające sporo jeszcze iGo pod tym  
    wględem brakuje (aczkolwiek zdaje sobie sprawę z tego iż za taki stan
    rzeczy winny jest teleatlas który jeszcze nie opracował dokładnej
    mapy Polski i z tego co wiem to dopiero w 3 kawrtale 2007 roku
    można się spodziewać dokładnej mapy polski)

2. Jeśli chodzi o nawigacje po miastach to moim zdaniem mapy miast
    polski są dobrze odwzorowane. Jeździłem z iGo po Słupsku jest to 80
    tysięczne miasto i znajdował wszelakie ulice nawet na świeżo
    wybudowanych osiedlach domków gdzie jeszcze nie ma asfaltu.
    Poprostu nie było ulicy jakiej by mi nie znalazł jedyne zastrzeżenie
    jakie ma to numeracja budynków.

Niewiem po jakim mieście w Polsce poruszałeś się że tak narzekasz. Jeździłem z iGo sporo po trójmieście (Gdynia, Sopot, Gdańsk) i również iGo niemiał problemu ze znalezieniem ulic.

IGo i Europa wschodnia!
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 02, 2006, 22:42:02 »
Po pierwsze nei mieszkam w polsce i jezdze tam tylko na urlop. Bedac teraz w domu jezdzilem po Katowicach, Rzeszowie i miasteczkach ok. 20 tys. Jak nie mam zalu za te mniejsze tak za Rzeszowi Katowice bardo. Naniesione se tylko glowne trasy, a odcinka autostrady ktory jest w uzytku juz kilka lat iGo nie ma wcale i pokazuje ze jade polami. Poza tym jest wiele obwodnic miast nie chce wymieniac po kolei, ale program ich po prostu nie zna. Nie chce winic tutaj programu ktory wg mnie spisuje sie rewelacyjnie. Jezdze tam juz kilka lat ale firma Atlas ma chyba mapy z okresu stalinowskiego. Uzywalem programu w niemczech, czechach i francji. Tam zaprowadzil mnie doslownie pod drzwi. Czy u nas nie mozna bylo zrobic tego podobnie?

*

Offline etna

• *
  • 74
  • Sprzęt: Holux GPSmile 60, Samsung Omnia 16Gb
Odp: IGo i Europa wschodnia!
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 11, 2007, 23:39:43 »
A ja mam pytanie czy ktoś z Was używal IGo w Rumunii? Jak w tym kraju wygląda jego praktyczne zastosowanie? Czy wiadomo coś o mapach Bułgarii? Pozdr.

*

Offline alzail

• **
  • 118
    • http://www.barbesale.pl
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 09, 2007, 15:01:44 »
Ostatnio jechałem z Rzeszowa do Sarajewa ( Polska - Słowacja - Węgry - Chorwacja - Bośnia&Herzegowina ) i wszystko było ok prócz mapy Bośni. Po pierwsze, przy przejściu granicznym między Chorwacją a Bośnią nie ma kawałka drogi krajowej nr. 7 .... ( współrzędne tej "dziury" N45.0641369 E18.5955188 ) po 2. ogólnie trochę wariował, ale muszę przyznać że w samym Sarajewie było bardzo dobrze.

*

Offline Cavallino

• 664
  • Sprzęt: Eten G500+
« Odpowiedź #12 dnia: Maj 10, 2007, 23:18:57 »
A ja mam pytanie czy ktoś z Was używal IGo w Rumunii? Jak w tym kraju wygląda jego praktyczne zastosowanie? Czy wiadomo coś o mapach Bułgarii? Pozdr.

Pokrycie Rumunii jest całkiem dobre.
Mapa Bułgarii również ostatnio się powiększyła 10 krotnie - bez problemu dojedziesz do chyba każdej nadmorskiej miejscowości.

« Odpowiedź #13 dnia: Maj 11, 2007, 02:38:27 »
ja byłem w pażdzierniku w Czechach i prawde  mówiac byłem troche iGo zawiedziony. Musialem dojechać do Opoczna  (nie mając pojecia gdzie sie znajduje) wyszukiwanie po kodach pocztowych nie działało, musialem dzwonić po ludziach by mi podpowiedzieli w jakiem rejonie tego szukać  dopiero jak znalazłem na mapie i palcem zaznaczyłem to dało sie jakoś jechać ale ze szczegółowością map było nie najlepiej - że o numeracji domów nie wspomnę

*

Offline spidi35

• **
  • 174
  • Sprzęt: Xperia Z1 Compact
« Odpowiedź #14 dnia: Maj 11, 2007, 08:14:26 »
Musialem dojechać do Opoczna  (nie mając pojecia gdzie sie znajduje)

Mam rozumieć że niewiedziałeś gdzie się Opoczno znajduje, czy nieznałeś swojego położenia gdzie się obecnie znajdujesz  ??? JNiezależnie od tego czy to by była pierwsza opcja czy druga nie ma najmniejszego problemu ze znalezieniem miejscowości, wciskasz w igo znajdź i jedź, igo podaje ci ostatnio wybrane miast jak nie ma tam to wciskasz w prawym górnym rogu inne miasto, po wybraniu miasta igo poprowadzi cię do wybranego celu z miejsca w którym obecnie się znajdujesz. Po wciśnięciu tej opcji możesz wybrać inne miast albo jeszcze raz wciskasz w prawym górnym rogu i zmieniasz kraj. To by było na tyle jeśli chodzi o obsługę wyszukanie interesującej miejscowości. Co do wyszukiwania po kodzie to ta opcja (funkcja) działa tylko w Holandii i Wielkiej Brytani.

*

Offline NUFI

• 39
  • Sprzęt: MODECOM Freeway MX2 HD; MIO A201; AM_6.13EU + 8Gb
« Odpowiedź #15 dnia: Maj 15, 2007, 15:37:44 »
Cytat: etna link=topic=47527. msg427746#msg427746 date=1176327583

W zeszłym roku przejechałem prawie całą Rumunię (przez Węgry w jedną stronę a powrót przez Ukrainę - niestety nie było wtedy map :( Ukrainy) i
iGo spisało sie nieźle.  Na Węgrzech na jednym nowym rondzie trochę się pogubił i skierował mnie w drogę szutrową (ok 2 km) ale i tak doprowadził do zaplanowanej trasy (nie były to główne drogi !!!).  A w Rumunii spisał się na 100% - nawet po Bukareszcie jeździło sie bardzo dobrze.