IGO Europa Wsch+Zach - gdzie , za ile i jaką wersję ?

• 13 Odpowiedzi
  • 3460 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Yankee

• 256
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note II N7100
IGO Europa Wsch+Zach - gdzie , za ile i jaką wersję ?
« dnia: Kwiecień 12, 2007, 10:29:56 »
Witam!

Zastanawiam się nad kupnem IGO z europą zachodnią i wschodnią ale mam ZONKA bo nie bardzo rozumiem te wszystkie nazwy My Way, 2006se , 8. Czy może ktoś mi pomóc w sprawie kupna najnowszej wersji IGo ? Gdzie to można kupić ? za ile i jaka wersja jest najnowsza tego programu ? Na stronie widze ciągle jakieś Igo My Way a w sprzedaży sa zwykłe Igo :-) Sam już nie wiem o co chodzi. W dodatku w prawym górnym rogu strony producenta IGO napis że posiadacze igo my wa moga zaktualizować za darmo do wersji 8 ?

Pozdrawiam, licząc na pomoc.
Yankee

*

Offline knoxville

• 260
  • Sprzęt: NavRoad 430BT

*

Offline Yankee

• 256
Odp: IGO Europa Wsch+Zach - gdzie , za ile i jaką wersję ?
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 13, 2007, 06:47:03 »
A co myślicie o tej aukcji http://miniurl.pl/28637 ? Wiem że to nie cała europa ale porównawczo jeśli chodzi o cenę to cakiem niezła ? Warto zaryzykować ?;-) o ile to w ogóle jakieś rzyko :-)

Pozdrawiam, Yankee

*

Offline knoxville

• 260
  • Sprzęt: NavRoad 430BT
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 13, 2007, 09:41:02 »
Zależy jaki państwa są Ci potrzebne. W tej wersji nie masz Polski. Dograć nie dograsz bo licencja nie "dopuści" Ci pliku do użytku.

*

Offline Yankee

• 256
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 13, 2007, 09:53:50 »
Zależy jaki państwa są Ci potrzebne. W tej wersji nie masz Polski. Dograć nie dograsz bo licencja nie "dopuści" Ci pliku do użytku.

A to to ja wiem :-) tylko chodziło mi o sam stosunek ceny z aukcji (sklepu) do ceny zugerowanej przez producenta.
Ciekawe ile płaci dystrybutor węgrom za takie iGo że ktoś potem na allegro sprzedaje w takiej cenie.

Pozdrawiam, Yankee

« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 13, 2007, 10:59:09 »
Jeszcze taniej jest tu:
http://techmarket.pl/shop.php?a=opis_prod&&categorie=394&&id=PDA-MAP-iGO
że aż podejrzane, ale chyba nie pozwoliliby sobie na sprzedawanie pirata? Raczej jakiś szary import.

*

Offline MietasM

• 272
  • Sprzęt: Sony Xperia P, Ipaq 316, Phantom NaviBox HD
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 13, 2007, 11:27:47 »
Jeszcze taniej jest tu:
http://techmarket.pl/shop.php?a=opis_prod&&categorie=394&&id=PDA-MAP-iGO
że aż podejrzane, ale chyba nie pozwoliliby sobie na sprzedawanie pirata? Raczej jakiś szary import.

Bez przesady. Cena sugerowana za mapy Wschód to 599 zł, a tu 555. Gdzie tu taki wielki interes? Na pewno prowizję od dystrybutora mają znacznie większą.

*

Offline Yankee

• 256
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 13, 2007, 12:37:54 »
mam możliwośc kupienia z fakturą iGo Europa Wsch+Zach za 599zł i sam się łamię bo nie chciałbym się naciąć a 350 km nie pojadę żeby to osobiście odebrać. Sklep internetowy.
Czy to nie podejrzanie mało ?

Pozdrawiam, Yankee

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 13, 2007, 13:08:35 »
mam możliwośc kupienia z fakturą iGo Europa Wsch+Zach za 599zł i sam się łamię bo nie chciałbym się naciąć a 350 km nie pojadę żeby to osobiście odebrać. Sklep internetowy.
Czy to nie podejrzanie mało ?

Pozdrawiam, Yankee
Mi na Allegro niejaki złodziej o nicku TETEK_OK sprzedał pirata za 450PLN a jak reklamowałem to albo wciskał ciemnoty, że iGO aktualizuje mapy przez satelity albo nie odpowiadał a jak wpisałem mu negatywa po miesiącu próby załatwienia sprawy to mi wpisał negatywa. Nie warto łasic sie na okazje bo można trafić na taką kanalię jak ja trafiłem.....
Normalna cena iGo Europa Wsch+Zach to 899PLN i może gdzieś być taniej ale nie o połowę.....
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 13, 2007, 13:10:54 wysłana przez piotr.lutynski »
ISTQB Certified Tester

*

Offline Yankee

• 256
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 13, 2007, 13:17:45 »
Mi na Allegro niejaki złodziej o nicku TETEK_OK sprzedał pirata za 450PLN a jak reklamowałem to albo wciskał ciemnoty, że iGO aktualizuje mapy przez satelity albo nie odpowiadał a jak wpisałem mu negatywa po miesiącu próby załatwienia sprawy to mi wpisał negatywa. Nie warto łasic sie na okazje bo można trafić na taką kanalię jak ja trafiłem.....
Normalna cena iGo Europa Wsch+Zach to 899PLN i może gdzieś być taniej ale nie o połowę.....
No dobra, a od czego jest policja :-) na to hasło na pewno by zwrócił kasę a jak nie to nie ma problemu .. mozna przeciez poświęcic kilka godzin na spisanie protokołu na policji.

mi to oferuje sklep internetowy który rzekomo ma dobry kontakt z dystrybutorem.
kilkaset pozytywów, super sprzedawca i może jakieś archaiczne 2 negatywy.

sam nie wiem co o tym myśleć

Pozdrawiam, yankee
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 13, 2007, 13:19:29 wysłana przez Yankee »

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 13, 2007, 13:24:50 »
Stary.... ostrzegałem go i nawet miałem zamiar ale niestety obowiązki rodzinne i  zawodowe uniemożliwiły mi zgłoszenie tego na Policję a wiązałoby się to najprawdopodobniej w wyjazdami w teren bo kanalia była z Wrocławia   albo okolic...
Ta kanalia też miała wiele pozytywów. Z obserwacji zauważyłem, że sprzedawał śmiecie... jakieś szmaty i książkę o Hitlerze. Aukcję tą zakończył podstępem bo jak dałem 400 PLN to pojawił się ktoś kto dał niewiele więcej więc wrzuciłem 450 więc znowu ktos przebił mnie więc odpuściłem sobie... Jakie było moje zdziwienie gdy w niedzielę przyszedł mail, że wygrałem aukcję i uznanie rezygnacji tamtej osoby....

Pozdrav
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 13, 2007, 13:31:04 wysłana przez piotr.lutynski »
ISTQB Certified Tester

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 13, 2007, 15:59:11 »
Stary.... ostrzegałem go i nawet miałem zamiar ale niestety obowiązki rodzinne i  zawodowe uniemożliwiły mi zgłoszenie tego na Policję a wiązałoby się to najprawdopodobniej w wyjazdami w teren bo kanalia była z Wrocławia   albo okolic...
Zawadomienie możesz złożyć w najbliższej jednostce Policji. A jak będą Cię wzywać gdzieś "w Polskę" na przesłuchanie, to pisz wnioski o przesłuchanie w ramach pomocy prawnej w najbliższym Ci komisariacie. Nie będzie żadnych problemów.

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 13, 2007, 16:14:01 »
Stary.... ostrzegałem go i nawet miałem zamiar ale niestety obowiązki rodzinne i  zawodowe uniemożliwiły mi zgłoszenie tego na Policję a wiązałoby się to najprawdopodobniej w wyjazdami w teren bo kanalia była z Wrocławia   albo okolic...
Zawadomienie możesz złożyć w najbliższej jednostce Policji. A jak będą Cię wzywać gdzieś "w Polskę" na przesłuchanie, to pisz wnioski o przesłuchanie w ramach pomocy prawnej w najbliższym Ci komisariacie. Nie będzie żadnych problemów.
To było w listopadzie więc raczej już nieaktualne.....
Nie mówię, że w Twoim przypadku musi być tak samo tylko ostrzegam, że trzeba być ostrożnym.

Pozdrawiam
ISTQB Certified Tester

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 13, 2007, 16:46:34 »
To było w listopadzie więc raczej już nieaktualne.....
Dlaczego? Oszustwo przedawnia się bodajże (bo nie chce mi się sprawdzać), po upływie 5 lat. Tak więc ciągle jeszcze mozesz złożyć zawiadomienie.