iGO 8 - chcieliśmy dobrze, wyszło...

• 94 Odpowiedzi
  • 28070 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: iGO 8 - chcieliśmy dobrze, wyszło...
« Odpowiedź #90 dnia: Wrzesień 07, 2008, 10:42:21 »
Ja osobiście nie wiem na co Wy narzekacie. Na Igo8 przesiadłem się z AM 5.0.9.
I krzyknąłem - to jest to czego AM nie ma... Wreszcie można sprawnie wyszukać
dowolny adres i dowolne POI. Jak dla mnie jest to intuicyjne. Nie wiem jak było
w Igo2006, ale tutaj jest rewelacja.

Wlaśnie dlatego Ci się podoba, bo nie miałesz okazję pracować z iGo 2006 plus. Nawet jeżeli jest w iGo 8 lepsza możliwość wyszukiwania (wg. mnie wątpliwy temat - np. trzeba zadać ulice aby wogóle zobaczyć miasto na mapie), to dlaczego producent zepsul intuitywną obslugę...

*

Offline MCR

• 48
« Odpowiedź #91 dnia: Wrzesień 07, 2008, 10:43:56 »
Każdy ma prawo mieć własne zdanie :-) fabryczny sposób prezentacji POI (tzn, "bezskórkowy") jest dla mnie gorszy niż w 2006/mio 3.36 Sposób zarządzania POI - no cóż, nadal nie rozgryzłem tego, jak można zarządzać (przenosić) POI pomiędzy kategoriami. Dokładność POI (tutaj to raczej problemy dostawców niż NavNgo) też na minus.
Najlepszy sposób wyświetlania POI (w każdym razie z tych, które miałem okazję oglądać) posiada Sony. Można sobie zdefiniować mały pasek, na którym pojawia się informacja o odległości do najbliższych POI.
Aczkolwiek gust nie podlega dyskusji, jak to mawiano :)

« Odpowiedź #92 dnia: Wrzesień 07, 2008, 10:45:53 »
Klikasz w lornetkę, podajesz kraj, miasto, ulicę i ew. numer i tyle. (skrócone)

Własnie obowiązek podawać nazwę ulicy (np. w obcym miejście) jest dla mnie niesamowicie wkurzająca. W poprzedniej wersji mialiesz (nawet chyba nie obowiązkowo) możliwość "Centrum miasta".

*

Offline xtoudi

• **
  • 210
« Odpowiedź #93 dnia: Wrzesień 07, 2008, 10:48:09 »
Stilo - odpowiedz zbiorczo na ileś tam postów, na które chcesz odpowiedzieć - bo wygląda na to, że nie dyskutujesz tu o konkretnym temacie a odpowiadasz na wszystko.
Robisz bałagan generalnie. Chyba zanim dotrzesz do końca wątku odpowiesz na wszystkie posty po kolei.

p.s.
W 8emce też masz centrum miasta - nie musisz podawać ulicy!
Wygląda na to, że nie przygotowałeś się do dyskusji - twoja podstawowa wiedza na temat iGO8 z każdym twoim postem staje się coraz mniejsza, rzekłbym wątpliwa.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 07, 2008, 10:59:42 wysłana przez xtoudi »

*

Offline Cavallino

• 664
  • Sprzęt: Eten G500+
« Odpowiedź #94 dnia: Wrzesień 07, 2008, 11:20:57 »
Klikasz w lornetkę, podajesz kraj, miasto, ulicę i ew. numer i tyle. (skrócone)

Własnie obowiązek podawać nazwę ulicy (np. w obcym miejście) jest dla mnie niesamowicie wkurzająca. W poprzedniej wersji mialiesz (nawet chyba nie obowiązkowo) możliwość "Centrum miasta".

A tutaj nie masz?
Bzdura.
Poszukaj sobie, już była o tym dyskusja.