Mam problem z Medionem P4410 (Windows CE 5.0). Igo 2008 chodzi bez problemu, ale rozdziałka nie pasuje i program zajmuje tylko 2/3 ekranu. Natomiast przy próbie instalacji Igo 2006 zgłasza taki komunikat: Cannot find AUTORUN (or one of its components). Make sure the path and filename are correct and that all the required libraries are available. Jak sobie poradzić z tym fantem, skąd wziąć brakujące biblioteki? Ewentualnie może jest sposób na problem z rozdzielczością w Igo 2008? Bardzo proszę o pomoc, bo jestem kompletnie zielony w temacie. Mr. Green Z góry bardzo dziękuję za pomoc.
P.S. Zaznaczam, że korzystam z Mac-a i nie mam możliwości instalacji ActiveSync ani żadnego innego softu. Dane przerzucam na SD przez czytnik.
Twoja rozdzielczość, to 480x272, a z opisu wynika, że u Ciebie iGO8 odpala się w 320x240. Generalnie iGO8 sam powinien się dopasować do odpowiedniej rozdzielczości pod warunkiem, że w pliku sys.txt nie jest ustawiona "na sztywno" inna rozdzielczość, oraz czy wersja, którą posiadasz (a konketnie wersja pliku data.zip i/lub branding.zip) posiada obsługę tej rozdzielczości. Otwórz swój plik data.zip (np. WinRAR'em) i sprawdź w katalogu ui_igo8 czy są te rozdzielczości, to samo sprawdź w pliku branding.zip (jeżeli masz taki). Rozwiązania: w przypadku sytuacji w pliku sys.txt pozmieniaj odpowiednio wpisy sugerujące rozdzielczość na zgodne z Twoją. W drugim przypadku zaopatrz się najlepiej w inną wersję iGO8, która obsługuje wszystkie rozdzielczości (plik data.zip w tych wersjach ma generalnie większy rozmiar rzędu 8-12MB). Pamiętaj też, że niektóre dodatkowe skóry do iGO8 nie obsługują wszystkich rozdzielczości.
Jeżeli chodzi o błąd z instalacją Igo 2006, to sparawa jest taka, że Twój Medion, to sprzęt klasy PNA i potrzebujesz tzw. "gotowce" (zarówno iGO8 i 2006), dlatego prawdopodobnie wyskakuje taki błąd.