Igo 2008 problem z kierunkiem jazdy

• 7 Odpowiedzi
  • 4085 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline robertsosna

• **
  • 106
  • MIO MOOV 360
Igo 2008 problem z kierunkiem jazdy
« dnia: Kwiecień 19, 2008, 19:16:59 »
witajcie mam pewien problem , otóz jak pokazuje mi jazde w trybie przyblizonym ,mam zawsze strzałke skierowaną do góry (kierunek jazdy) , tak powinno byc i jest
ale jak wyjeżdzam z terenu miejskiego i ma oddalona mape to strzałka idzie z góry do dołu ,powinno byc na odwrót ,nie potrafie zmienic ,czy ktos sie moze orientuje gdzie ię to zmienia?

*

Offline kwart

• 37
Odp: Igo 2008 problem z kierunkiem jazdy
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 30, 2008, 22:45:56 »
otóż mam podobny problem, w trybie 2d nie ustawia mapy w pionie, tylko na różne boki, natomiast sledzenie trasy zapisanej
tylko w trybie 2d, w 3d jej nie widzi

*

Offline xtoudi

• **
  • 210
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 02, 2008, 17:36:30 »
witajcie mam pewien problem , otóz jak pokazuje mi jazde w trybie przyblizonym ,mam zawsze strzałke skierowaną do góry (kierunek jazdy) , tak powinno byc i jest
ale jak wyjeżdzam z terenu miejskiego i ma oddalona mape to strzałka idzie z góry do dołu ,powinno byc na odwrót ,nie potrafie zmienic ,czy ktos sie moze orientuje gdzie ię to zmienia?

To taki nowy ficzer;)
Tu nie chodzi o to, że strzałka idzie w dół/górę czy w bok - iGO przełącza się w tryb 2D - dlatego tak się dzieje.
Możesz to wyłączyć w Ustawienia->Nawigacja->Automatyczna mapa podglądowa lub wejść tam i sobie np poustawiać odległości do następnego manewru w jakich ma tak się dziać.
Osobiście to bym wyłączył.

*

Offline karlos

• *
  • 64
  • Sprzęt: HTC TyTn II HTC Diamond 2, HTC Touch HD HTC Touch Pro 2
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 17, 2008, 15:24:44 »
generalnie iGO 8 mnie wyprowadził z równowagi
chyba wiele rzeczy jest niedopracowanych
szkoda bo to naprawdę super nawi

Poczekamy zobaczymy jak dalej się potoczą losy  ósemki

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 01, 2008, 07:25:15 »
a moze ktos wie jak wlaczyc obracanie mapy do kierunku jazdy bo nie moge tego ustawic

*

Offline xtoudi

• **
  • 210
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 01, 2008, 09:26:56 »
a moze ktos wie jak wlaczyc obracanie mapy do kierunku jazdy bo nie moge tego ustawic

W trybie 3D tego się nie włącza bo to poprostu jest. Mapa utomatycznie się obraca - chyba, że wykonasz jakikolwiek manewr z ręcznym obróceniem mapy (np przyciskami sprzętowymi) - wtedy ten widok się zamraża na jakiś czas, by po tym czasie powrócić znowu do automatu. Ten czas możesz skrócić klikają na ekranie w taką ikonkę ze strzałeczką/trójkącikiem, która się wtedy pojawi.

Czas o którym wyżej ustawia się w opcjach Nawigacji ("przywróc do pozycji" lub podobnie, default to 30 sek.).

*

Offline twinsen

• 528
  • Sprzęt: FS Pocket Loox n560, Samsung i9000 Galaxy S
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 01, 2008, 14:20:29 »
A w trybie 2D jest taka opcja?
--
twinsen

*

Offline GrimReaper

• 1177