Marcus dlaczego wprowadzasz grubo kolegę w błąd, jakich danych, coś Ci się miesza
Mwerd jeszcze raz jakie jest pytanie bo piszesz o wszystkim naraz
Za ikony POI odpowiada
"POI icons now split into separate file, so you can choose standard VGA icons or colourful QVGA/VGA/square POI icons (Colourful POI Icons v1.1 - RobertGr's improvements and better VGA icons HERE) or (Standard VGA POI Icons) You must include one of these files " - wszystko jasne, tylko jeden plik można wrzucić do Skin - tych kwadratowych, przesłodzenie kolorowych nie używam więc nie wiem czy tam się Andy'emu nie kropnęło w najnowszej wersji ale przecież jak próbowałem w 8.0 to hulały te obrzydliwe ikony bez problemu

.
Co nie pasi z menu szybkiego dostępu ? - czy chodzi o to z Add Via ?
Obecnie za ikony w menu odpowiadają nowe pliki - MUSISZ dodać jeden z nich do folderu Skin
"Screen icons now split into separate file, so you must choose either standard screen icons or colourful screen icons (Colourful Screen Icons HERE) or (Standard Screen Icons HERE) You must include one of these files "
A w używanym przeze mnie landscape w 8.0 nigdy nie było ikony tylko można włączyć/wyłączyć aktualną prędkość i obok limit (też włącz/wyłącz). Nawiasem mówiąc font tych wartości obrzydliwie gruby żółty z cieniem był w 8.0 dzienna skóra teraz jakby coś lepiej trochę cieńszy.
Napisane: Czerwiec 13, 2007, 08:03:01
może po południu zrobie więcej skrinszotuf
z nowej wersji
Na te zrzuty szkoda czasu, daj linka to będzie wszystko jasne.
Zaś przede wszystkim są poważne dodatkowe funkcjonalności, trasa uproszczona, przełączniki rekalkulacji i inne w trybie mapy itp. etc. itd. Są dodatkowe opcje pojawiące się stosownie w menu Cocpit albo Map w menu szybkiego dostępu.
Ikona szybkiego dostępu TMC to poza Polska. Ikona Blutka nie używam więc nie wiem to jest tylko dla tych niektórych Blutków.
Obecnie z poziomu ekranu GPS można zapodać Cold Start chipsetu jakby ktoś miał taką potrzebę.
Jest tego naprawdę sporo, powiem nawet, że mnóstwo, niestety nie będę tutaj tego opisywał.
W każdym razie dla zapalonego iGO'owca nie ma możliwości, żeby skór Andy'ego nie aplikować.
Czasem tylko trzeba sobie w zależności od indywidualnych upodobań coś drobnego, jakiś font albo kolor zmienić.
Docelowo w 9.0 więcej rzeczy ma być konfigurowalnych z menu np. w landscape obecnie mamy 5 pól informacyjnych i dystans do manewry wywalony na mapę, gdzie np. ja zdecydowanie wolę 4-ery i dystans tam gdzie był oryginalnie - tym bardziej, że i tak aktualną prędkość i speed limit możemy mieć jako osobne pola informacyjne.
Jak ktoś ma kłopot choć z angielskim albo niemieckim to może lepiej pójść w AM - wtedy cała dyskusja i rozwiązania są podane na tacy w naszym ojczystym języku tutaj.
ps. patrząc na te zrzuty widzę tym lepiej, że cały bajer z iGO rozpoczyna się w landscape, gdzie wszystko wypada tam gdzie powinno być.