Igo 2006 plus a hp ipaq2200 series

• 6 Odpowiedzi
  • 1552 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Pchela

• 7
Igo 2006 plus a hp ipaq2200 series
« dnia: Październik 07, 2008, 02:28:26 »
dostalam palmtopa HP Ipaq 2200 series z zainstalowanym Igo 2006 plus. I mam problem - za cholere nie wyszukuje mi odbiornika gps. znalazlam tu na forum info, ze nalezy zmieniac porty lub odinstalowac sterowniki bt. porty zmienialam - nic nie pomoglo. czy ktos moze mi blondynce skonczonej opisac lopatologicznie jak to zrobic, zeby ten §"%"§$!!! lpalmtop wykryl gpsa? albo kogo mam zamordowac za stwierdzenie, ze da sie to zrobic?
blondynka jestem i nic, co blondynskie, nie jest mi obce

*

Offline xtoudi

• **
  • 210
Odp: Igo 2006 plus a hp ipaq2200 series
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 07, 2008, 17:52:15 »
dostalam palmtopa HP Ipaq 2200 series z zainstalowanym Igo 2006 plus. I mam problem - za cholere nie wyszukuje mi odbiornika gps. znalazlam tu na forum info, ze nalezy zmieniac porty lub odinstalowac sterowniki bt. porty zmienialam - nic nie pomoglo. czy ktos moze mi blondynce skonczonej opisac lopatologicznie jak to zrobic, zeby ten §"%"§$!!! lpalmtop wykryl gpsa? albo kogo mam zamordowac za stwierdzenie, ze da sie to zrobic?

Hmmmm..... nie wiem - ale chcę Cie poznać:-)!!!
Nie znam twojego urządzenie i jestem za leniwy by googlać - czy twój hapek ma wbudowany GPS??? I w jaki sposób zmieniasz te porty?

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 07, 2008, 19:09:58 »
ten model nie ma wbudowanego gps, ale to nie znaczy że nie można go używać do nawigacji - istnieją przecież odbiorniki gps na bluetooth i najprawdopodobniej koleżanka Pchela posiada takowy skoro pisze o sterownikach bt

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 07, 2008, 19:26:48 »
To może jeszcze napisz jakiej marki masz odbiornik GPS?

*

Offline Pchela

• 7
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 07, 2008, 19:47:59 »
to teraz panowie mam nadzieje, ze siedzicie - odbiornika juz nie mam :/ -  to juz mam przyczyne.
czy ktos moze rzucic okiem na ebay i podac kilka kompatybilnych modeli - bo po zapewnieniach mojego kolegi (tak tak to dziala tak, jak ci dalem, juz nic wiecej nie potrzebujesz!), z jego rad korzystac juz nie chce.

xtoudi, jesli jestes z Galway - zapraszam na kawe;)

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 09, 2008, 08:55:07 »
skoro kolega zapewnia, to może masz inny rodzaj odbiornika gps, na przykład na karcie CF albo na kablu?
A jeśli jednak nie, to nie ma jakichś specjalnych kompatybilnych modeli, każdy odbiornik na bluetooth powinien pasować. Najlepiej wybrać taki z chipem Sirf Star III lub MTK

*

Offline Pchela

• 7
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 09, 2008, 09:22:30 »
nie mialam nic takiego. odbiornik nabede droga kupna, a kolege - znawce skroce o glowe. dzieki wielkie za pomoc :)