No własnie działają mi 2 aplikacje na raz! Jak odpalę Visual GPSce to działa mi (i TYLKO wtedy działa) iGO. Po zminimalizowaniu iGO, chodzi mi Visual GPSce, a jak wrócę do iGO to też chula (używam "Magic Button").
Ponadto AutoMapa działa bez problemu. Nie muszę (a może nawet NIE MOGĘ) odpalać najpierw Visual GPSce, a po stracie sygnału AM łapie szybko z powrotem (np. w tunelu, potrafi złapać sygnał już po 100-200 metrach po wyjeździe przy prędkości 70-80 km/h).
Nie jest więc to CHYBA wina hardware'u tylko software'u raczej. Bo jedna aplikacja działa OK (AutoMapa) a druga nie chce "sama" złapać odbiornika GPS (iGO).
Dodam, że iGO po uruchomienieu (bez Visual GPSce w tle) próbuje nawiązać połączenie, bo diody BT w obu urządzeniach błyskają, ale zgodnie z nomenklaturą z instrukcji do iGO 'GPS connector indicator' co jakiś czas świeci na żółto, czyli tylko próbuje się połączyć a nie łączy. Póżniej dioda BT w Nokii gaśnie, a później znów się zapala jak iGO próbuje się znów połączyć. Gdy odpalę najpierw Visual GPSce, a później iGO, to oczywiście 'GPS connector indicator' błyska na zielono i połączenie BT jest.
Oczywiście przeszukiwałem forum, ale nic nie znalazłem; stąd ten post.
Piotr.