i-GO można kupić w kilku wersjach,
jako pakiet, czyli zbiór kilku map i wtedy mamy do wybory
-
iGO Europe 2006 /w skład wchodzą 26 państw - Andorra, Austria, Belgium, Bosnia and Herzegovina, Croatia, Czech Republic, Denmark, Finland, France, Germany, Hungary, Italy, Luxembourg, Norway, Poland, Portugal, Republic of Ireland, Romania, San Marino, Slovakia, Slovenia (only major roads), Spain, Sweden, Switzerland, The Netherlands, and United Kingdom/
-
iGO Western Europe 2006 /w skład wchodzą 18 państw - Andorra, Austria, Belgium, Denmark, Finland, France, Germany, Italy, Luxembourg, Norway, Portugal, Republic of Ireland, San Marino, Spain, Sweden, Switzerland, The Netherlands, and United Kingdom/
-
iGO Eastern Europe 2006 /w skład wchodzą 7 państw - Bosnia and Herzegovina, Croatia, Czech Republic, Hungary, Poland, Romania, Slovakia + major roads of Slovenia and 18 Western European countries/
oraz następujące państwa kupowane osobno
- iGO Węgry
- iGO Chorwacja, Bośnia i Hercegowina
- iGO Slowacja
- iGO Rumunia
- iGO Czechy
- iGO Izrael
moje spostrzeżenia po kilku testach
- w Polsce bardzo mało wbudowanych POI, brak np dużych stacji benzynowych tj. BP
- mapy na Polske bardzo podobne do tych znanych z TT 6.45 z małymi poprawkami
- można dodawać POI, nawet fajnie to pomyślane, ale niestety brak ostrzegania o radarach
- polskie tłumacznie, tak jak już zostało to wspomniane, lekko mówiąc wymaga dopracowania
- trzeba się przyzwyczaić do wybierania danego adresu oraz do samego Menu

- widok podczas jazdy dość ciekawy, czarne przesuwające się kreski u góry, informują o zbliżającym się manewrze, opcja ta pojawia się na ok 200m przed manewrem
- czarna strzałka /mrugająca/, informuje w którą stronę następuje manewr
- szybkość działania jest wielkim plusem iGO, zarówno obliczanie trasy, przeliczanie, wybieranie POI trwa błyskawicznie
podsumowując jest to dość ciekawa aplikacji i bardzo rozwojowa, choć wymaga jeszcze dopracowania
wydaje się, że może zawojować rynek, zwłaszcza, żę jako jedyna oferuje dobre mapy europy wschodniej
mam nadzieje, że AM wersje 4 wkrótce ujawni, bo w innym przypadku bedzie miało bardzo ciężko, zwlaszcza, że Navteq ujawnił, że ma pełne pokrycie polski, a i pewno TT podskoczy na przelomie czerwca/lipca do 50%, a może i więcej, choć ja osobiście jeszcze wierzę w AM