i-go Europe 2006 - pierwsze wrazenia

• 351 Odpowiedzi
  • 65953 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« Odpowiedź #30 dnia: Maj 13, 2006, 22:05:17 »
Cytat: "GPS maniak"
Cytat: "RadaRes"
To pewnie nie da rady.

Na dziś na pewno się nie uda.

Czy oby napewno ??? Jam mam oryginała Europa 2006 i postanowiłem zrobić test... po skopiowaniu karty SD (oczywiście kopie zapasową wykonałem w celu archiwizacji a nie piractwa) ... iGO śmiga na kopii  :roll:  :idea:  :?:  :?:  :?:  :shock:

« Odpowiedź #31 dnia: Maj 14, 2006, 00:40:54 »
Cytat: "piotrekbb"
Jam mam oryginała Europa 2006 i postanowiłem zrobić test... po skopiowaniu karty SD

Nie żebym się czepiał, ale jeżeli masz "oryginała" i jeżeli kupiłeś program na karcie to dlaczego napisałeś w swoim pierwszym poście: "Program wymaga karty 1gb" zamiast: "program jest sprzedawany na karcie 1GB"  :?:  Trochę to niespójne 8)

Jeżeli natomiast powiedzmy przez przypadek ktoś Tobie sprzedał nie oryginał, a wersję nazwijmy to "odblokowaną" to nie dziw się, że możesz to kopiować tyle razy ile dusza zapragnie, ale o takim sofcie - tu na Forum nie pisujemy.

« Odpowiedź #32 dnia: Maj 14, 2006, 03:23:23 »
To tak wygląda:
do pełnej mapy Europy (j.w. u Kolegów) dokupiłem Izrael (wersja hebrajska + angielska) = jest to plik mapy plus licencja którą trzeba wkleić w główny folder, dodatkowo dostałem w ramach promocji (!!!)  mapę pod tytułem: WestEUMajorRoads. Działa wspaniale. A ręczna zmiana map jest b. prosta - Menu - Adres - Zmień Miasto - Inne Miasto - Zmień Kraj - i tak dalej...

P.S.
Ja wiem że pielgrzymka do (albo po) Ziemi Świętej powinna być pieszo, ale gdybym się zgubił w Jerozolimie to nawigacja może się przydać...

*

Offline b98

• 541
« Odpowiedź #33 dnia: Maj 14, 2006, 07:47:35 »
Panowie, gdzie to cudo można korzystnie nabyc w pełnej wersji  :?: w jakiejś niezgorszej :lol cenie  :?:

« Odpowiedź #34 dnia: Maj 14, 2006, 11:09:49 »
Cytat: GPS maniak
Jam mam oryginała Europa 2006 i postanowiłem zrobić test... po skopiowaniu karty SD

Nie żebym się czepiał, ale jeżeli masz "oryginała" i jeżeli kupiłeś program na karcie to dlaczego napisałeś w swoim pierwszym poście: "Program wymaga karty 1gb" zamiast: "program jest sprzedawany na karcie 1GB"  

quote]

hmm nie wiedze takiego mojego posta , program kupilem na oryginalnej karcie i w blistrze

*

Offline RadaRes

• 487
  • Sprzęt: Blackstone, GO930
« Odpowiedź #35 dnia: Maj 14, 2006, 13:19:11 »
Piotrekbb a gdzie kupiłeś iGo?
TT CWE i ameryka ;),  AutoMapa EU 5.5.1 (709)

« Odpowiedź #36 dnia: Maj 14, 2006, 15:31:45 »
Cytat: "GPS maniak"
dlaczego napisałeś w swoim pierwszym poście: "Program wymaga karty 1gb" zamiast: "program jest sprzedawany na karcie 1GB"  

hmm nie wiedze takiego mojego posta

Qrcze napisałeś raptem 6 postów i tak trudno Tobie odnaleźć swój "pierwszy" ?
Oto jest: http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?p=235261#235261
program kupilem na oryginalnej karcie i w blistrze
OK ! Przecież mnie przy tym nie było. Zastanawiałem się tylko dlaczego ktoś kto kupuje oryginalną kartę pisze: "program wymaga karty 1 GB" ?
99,99% userów pockeata napisze tak w sytuacji kiedy dany program jest na dysku PC lub na płycie. No, ale widocznie masz taki "trochę inny" styl pisania  8) W ogóle, to z tego pierwszego postu wynika, że jesteś dość napalonym kolekcjonerem softu nawigacyjnego. Cyt: ".. używałem różnych ...  dokładniej od destinatora (sprawdzałem) ..... Program wymaga karty 1gb ... " Niestety, pomimo że jestem maniakiem GPS nie stać mnie na zakup różnorodych - zwłaszcza niesprawdzonych programów. Bałbym się, że kupując nowość mogę np. 1000,- zł wyrzucić w błoto. Jak widać jesteś ode mnie odważniejszy.

Dodam jeszcze, że byłem pewien, iż iGO jest kodowane do danego egzemplarza karty i założyłem że z "prostej" kopii program działać nie powinien. Widocznie się myliłem.

« Odpowiedź #37 dnia: Maj 14, 2006, 21:49:35 »
ok, zamykamy sprawe
destinatora miałem razem z pda w komplecie, iGo nabyłem okazyjnie w niemczech (handel wymienny :)  )

*

Offline RadaRes

• 487
« Odpowiedź #38 dnia: Maj 14, 2006, 22:16:55 »
Spoko
Tylko mnie interesuje jedna kwestia związana z iGo i jego sposobem sprzedaży.
Otóż wymyśliłem sobie że będe używał komputerek do słuchania muzyki wraz z używaniem mapy. Jeden problem mi sie tylko nasuwa. Jeśli iGo sprzwdawany jest na karcie SD na której nie ma już za dużo miejsca to gdzie mam wgrać mp3 hm :(
Znalazłem jedno rozwiązanie nazywa się ASUS 632 i ma dwa sloty (miniSD i SD) ma z kolei jedną małą dla mnie wadę brak WiFi.
Dlatego właśnie mnie żywo interesuje to czy można zgrać iGo na większą kartę. He a może można zamówić u nich na większej karcie !!
Pozdrawiam.

*

Offline BoNt3k

• 340
  • Sprzęt: iPHONE 3GS, iPHONE 4, NOKIA N8
« Odpowiedź #39 dnia: Maj 15, 2006, 03:21:31 »
Od siebie dodam, ze z pewnego zrodla udalo mi sie tez zdobyc iGO 2006 Eastern Europe w wersji polskiej :) Dodatkowo w komplecie mam tez mapy Bosnia and Herzegovina, Croatia, Czech Republic, Hungary, Poland, Romania, Slovakia - niestety, w tej chwili z wiadomych przyczyn moge potestowac tylko Polske :) Tak wiec jestem pozytywnie zaskoczony calym programem jak rowniez szczegolowoscia map PL bo narazie (jak juz wczesniej pisalem) tylko te mam okazje przetestowac. Samo menu programu dosc intuicyjne - jestem pewny, ze nikt nie bedzie mial problemow z jego obsluga. Wszystko bardzo ladnie graficznie dopracowane (oczywisce mapa dzialac moze tez w trybie VGA), widok w 3D rewelacyjny. do tego polskie menu i komunikaty. O dziwo, Lodz jest w miare dokladnie przedstawiona - wiekszosc ulic z numerami, nazwy w miare poprawnie opisane :) Wyznaczanie tras super szybkie - jestem pod wrazeniem - rekalkulacja tras jeszcze szybsza - po prostu szczeka mi opadla z wrazenia jak to zoabczylem. Pare bykow sie znajdzie chociazby w kilku miejscach w Lodzi starsze rozmieszczenie ulic ktore juz nie istnieja ale wiadomo - to dopiero poczatek, pewnie poprawia :) Glowne trasy Polski - REWELACJA !!! Musze powiedziec, ze to konkurencja dla....no wlasnie dla kogo? :) AM? TT ? :) Czas pokaze...

Napewno warte by sobie potestowac i samemu ocenic czy bedzie spelnial nasze wynogi choc znajac przychylnosc niektorych do AM bedzie ciezko..

Mnie osobiscie sie bardzo podoba i sadze ze inni tez go zaakceptuja :)

POLECAM wszystkim !

Jak ktos mi powie jak zrobic PRINT SCREEN w PDA to moge zrobic pare ujec z programu i wkleic na FORUM :)

P.S

Mapy powstaly na bazie:

Bosnia i Herzegowina:- Navigo System d.o.o
Chorwacja - Navigo System d.o.o
Major roads of Slowenia - Navigo System d.o.o
Major roads of Western Europe - data source @2006 Tele Atlas N.V
Polska - data Source @2006 Tele Atlas N.V
Republika Czeska - data Source @2006 Tele Atlas N.V
Rumunia - @2006 SC SUNCART SRL
Slowacja - @2006 CONAN s.c.o
Wegry - @2006 TopMap Kft.
iGO Basemap 2006.01 - @ NIMA VMAP0

Calosc map opracowana na przelomie 2006.01.-2006.03 :)
pzdr

*

Offline RadaRes

• 487
« Odpowiedź #40 dnia: Maj 15, 2006, 06:56:43 »
Cytat: "BoNt3k"
Od siebie dodam, ze z pewnego zrodla udalo mi sie tez zdobyc iGO 2006 Eastern Europe w wersji polskiej :) Dodatkowo w komplecie mam tez mapy Bosnia and Herzegovina, Croatia, Czech Republic, Hungary, Poland, Romania, Slovakia - niestety, w tej chwili z wiadomych przyczyn moge potestowac tylko Polske :) Tak wiec jestem pozytywnie zaskoczony calym programem jak rowniez szczegolowoscia map PL bo narazie (jak juz wczesniej pisalem) tylko te mam okazje przetestowac. Samo menu programu dosc intuicyjne - jestem pewny, ze nikt nie bedzie mial problemow z jego obsluga. Wszystko bardzo ladnie graficznie dopracowane (oczywisce mapa dzialac moze tez w trybie VGA), widok w 3D rewelacyjny. do tego polskie menu i komunikaty. O dziwo, Lodz jest w miare dokladnie przedstawiona - wiekszosc ulic z numerami, nazwy w miare poprawnie opisane :) Wyznaczanie tras super szybkie - jestem pod wrazeniem - rekalkulacja tras jeszcze szybsza - po prostu szczeka mi opadla z wrazenia jak to zoabczylem. Pare bykow sie znajdzie chociazby w kilku miejscach w Lodzi starsze rozmieszczenie ulic ktore juz nie istnieja ale wiadomo - to dopiero poczatek, pewnie poprawia :) Glowne trasy Polski - REWELACJA !!! Musze powiedziec, ze to konkurencja dla....no wlasnie dla kogo? :) AM? TT ? :) Czas pokaze...

Napewno warte by sobie potestowac i samemu ocenic czy bedzie spelnial nasze wynogi choc znajac przychylnosc niektorych do AM bedzie ciezko..

POLECAM wszystkim !

Jak ktos mi powie jak zrobic PRINT SCREEN w PDA to moge zrobic pare ujec z programu i wkleic na FORUM :)

P.S

Mapy powstaly na bazie:

pzdr

Heh to żeś mi wylał miód na serce :)
Ja się właśnie zastanawiałem żeby do iGo dokupić plan Łodzi AM. W takim razie kupie najpierw igo i zobaczymy co dalej.
Jedno mogę wam obiecać: Jeśli kupie (a raczej na pewno kupie) iGo to napewno go przetestuje w drodze do Czrnogóry. Jechał będę przez Słowację Węgry Bośnię i Hercegowinę tak więc postaram się dość szczegółowo to opisać po powrocie (myślę że BiH jest dośc ciekawa dla niektórych). Niestety jadę dopiero w sierpniu ale może mnie nikt nie wyprzedzi z tą Bośnią ;)
Proszę tylko o wskazówki na co mam zwracać szczególną uwagę gdyż to będzie moja pierwsza przygoda z GPSem (może jakieś szczególne życzenia)
BoNt3k czy kupowałeś w Polsce? Jeśli tak to gdzie? A może zna ktoś adres polskiego dystrybutora bo podobno już jest.
Pozdrawiam

*

Offline jarekt

• 755
  • na stanie Wizard, Uni, TouchHD, HTCHero, Milestone
  • Sprzęt: THD, Hero, Milestone
« Odpowiedź #41 dnia: Maj 15, 2006, 09:48:25 »
Witam
Mialem okazje pobawic sie programem i jestem zachwycony. Nie mowie tu o danych  mapowych ale o szeroko pojetym UI. Dochodze do wniosku, ze zamiast meczyc sie z kolejnymi wersjami chlopaki z AM powinni poporstu kupic ten engine i pozwalniac swoich programistow. Program zajmuje 5 MB w pamiecie, przewijanie map dziala szybciej nawet w widoku 3d (ktory jest genialny), klawiaturke ekranowa ma w qwerty, algorytmy wyznaczania tras dzialaja rewelacyjnie (szybka, krotka i ekonomiczna) co jednak moglo byc wynikiem ubogiej bazy mapowej (nie trafilem do lasu bo lesnych duktow penwie nie ma :P), sa tam wszystkie opcje o jakie moznaby prosic AM (lece po kolei przegladajac menu):
- Tryb bezpieczny (w czasie jazdy nie pozwala na obsluge nawigacji :P) ktory mozna wylaczyc ale soft wystosuje odpowiednie ostrzezenie.
- Chetnie odwiedzane miejsca (ustawia sie po wspolrzednych, adresie, historii albo POI) pozwalajace na zdefiniowanie 2 lokacji do ktorych jest blyskawiczny dostep (defaultowo DOM i PRACA).
- Automatyczne kolory w nocy (soft przelacza sie na podstawie danych z GPS i daty!)
- Ostrzeganie o przekroczeniu predkosci (okraslamy widelki procentowo albo w km/h) zalezne od danych mapowych. Dodatkowo mozna okreslic wlasna predkosc (np. ekonomiczna) i takze ustawic dla niej widelki po ktorych program bedzie ostrzegal.
- definiowalna rekalkulacja (reczna - program pyta czy to zrobic, auto lub off)
- praca w poziomie lub w pionie bez przestawiania systemu.
- glosnosc ustawiana dla wszystkiego osobno (dla glosu, interface'u, systemowa [soft przywraca ustawienia systemowe po wylaczeniu urzadzenia] warto dodac ze suwak glosnosci nie odpala systemowego appletu tylko sliczny maly paseczek na ekranie programu.
- glosnosc dynamiczna czyli dostosowanie glosnosci do predkosci pojazdu (ustawiane dla predkosci minimalnej i maksymalnej)
-ustawialny dodatkowy dzwiek przed komunikatem glosowym (podwojny lub pojedynczy)
- ustawialna "sila" algorytmu liczenia tras (szybkie albo optymalne)
- algorytmy dostepne to ekonomiczny, szybki i krotki (dzialaja!)
- ustawiany rodzaj pojazdu [7 rodzajow z rowerem i na piechote wlacznie] (jego ustawienie skutkuje predefiniowanym zestawem ograniczen w wyznaczniu tras - jesli dla pojazdu zmienimy opcje recznie to program to pamieta-)
- Ograniczenia w routingu dotycza drog gruntowych, autostrad, drog platnych, zawracania, drog z potrzebnym zezwoleniem?, promow (hurra!) - po prostu wlaczamy lub wylaczamy dowolnie ww opcje.

Tyle opcji podstawowych, zaawansowanych nie chce mi sie juz pisac ale GUI mozna dowolnie konfigurowac, wybierac tryb mapy (3d, 2d) dla obu trybow pracy softu, definiowac dodatkowe informacje (cos jak w IQue), definiowac podswietlanie (w nocy, w dzien itp), w pelni definiowalne powiekszenie mapy (z 10 roznych opcji), mozliwosc backupow ustawien,  ustawialna czulosc rekalkulacji po zjechaniu z trasy (oresla sie tez opoznienie w sekundach zeby wyeliminowac bledy GPS), regulowane (w metrach) unikanie zawracania, mozliwosc wylaczenia przekraczania granic (dla mieszkajacych przy granicy), ustawialna mozliwosc pracy w tle (czy ma odlaczac GPS przy minimalizacji i czy ma dzialac nawigacja glosowa), start automatyczny ( po wlozeniu karty SD), 3 rozmiary pluginu do Today.

Dobra rozpedzilem sie co jest wynikiem ogromnego entuzjazmu. Jesli mozna, zupelnie od podstaw stworzyc taki soft zajmujacy 4 razy mniej miejsca od AM, dzialajacy duzo szybciej i sprawniej i w duzo wiekszym stopniu konfigurowalny i z pelna obsluga paluchami to i dla AM jest nadzieja.

BTW. Jakosc spolszczenia jest tragiczna - prosciej mi bylo konfigurowac program po angielsku...

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #42 dnia: Maj 15, 2006, 10:12:31 »

Trzeba zainstalować odpowiedni programik, ja używam MagicSS -> stąd
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline Claude

• 2086
  • Sprzęt: htc hd7, ipad2, acer iconia tab w501,
« Odpowiedź #43 dnia: Maj 15, 2006, 11:22:33 »
Cytat: "RadaRes"

POLECAM wszystkim !

P.S

Mapy powstaly na bazie:

pzdr

Heh to żeś mi wylał miód na serce :)
Ja się właśnie zastanawiałem żeby do iGo dokupić plan Łodzi AM. W takim razie kupie najpierw igo i zobaczymy co dalej.
Jedno mogę wam obiecać: Jeśli kupie (a raczej na pewno kupie) iGo to napewno go przetestuje w drodze do Czrnogóry. Jechał będę przez Słowację Węgry Bośnię i Hercegowinę tak więc postaram się dość szczegółowo to opisać po powrocie (myślę że BiH jest dośc ciekawa dla niektórych). Niestety jadę dopiero w sierpniu ale może mnie nikt nie wyprzedzi z tą Bośnią ;)
Proszę tylko o wskazówki na co mam zwracać szczególną uwagę gdyż to będzie moja pierwsza przygoda z GPSem (może jakieś szczególne życzenia)
BoNt3k czy kupowałeś w Polsce? Jeśli tak to gdzie? A może zna ktoś adres polskiego dystrybutora bo podobno już jest.
Pozdrawiam

Jesli chodzi o mape PL to jest to dokladnie to samo co  TTN5 ver 645 PL-CS-SK-HU , nawet bledy sa identyczne
1942, irgendwo im Nordatlantik - "Alaaarm!"....

*

Offline Maciej Loret

• 613
    • Biuro Rachunkowe Małgorzata Loret
  • Sprzęt: Wizard, Eten X650 (R.I.P), NR560+AM, N52+Ovi
« Odpowiedź #44 dnia: Maj 15, 2006, 11:29:41 »
Witam.

Przejrzałem dystrybutorów w Czechach, Słowacji, Chorwacji i nic - żadnych cen. Na Węgrzech juz lepiej:
http://gpsbolt.hu/shop.php?product=713
inni są pewnie tu:
http://www.navigate.hu/viszonteladok.php

Cena za Europę, to 73,9kHUF czyli około 1150PLN.
Pozdrawiam, Maciej Loret
Biuro Rachunkowe Małgorzata Loret
http://www.loret.bydgoszcz.pl

*

Offline literat

• 428
  • Sprzęt: Obecnie na etapie poszukiwań
« Odpowiedź #45 dnia: Maj 15, 2006, 11:31:28 »
Od siebie dodam, że przynajmniej dla mnie największą zaletą programów nawigacyjnych są POI. Czy wie ktoś może czy można przekonwertować POI z AM lub TTN do iGo ?

« Odpowiedź #46 dnia: Maj 15, 2006, 11:50:08 »
Cytat: "literat"
Od siebie dodam, że przynajmniej dla mnie największą zaletą programów nawigacyjnych są POI. Czy wie ktoś może czy można przekonwertować POI z AM lub TTN do iGo ?

Na stronie węgierskiej firmy pdaamill jest program do konwersji POI do Igo Europe. Znajdziesz go pod tym linkiem http://igo.atw.hu/pages/igo2.html
Niestety, trzeba to robić trochę na piechotę:

To angielski opis:
To compile kml file into igo.db, put igo.kml, igo.db and poiconvert.exe in the same folder, then write from comand line "poiconvert e", and pois will be added.

Here is the shyntax of the kml (opened by notepad) file to compile into igo.db (you can convert ov2 in kml, then edit it with notepad:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<kml xmlns="http://earth.google.com/kml/2.0">
<Folder><name>iGO POI</name>

<Folder><name>POIGROUP1 NAME</name>
<Placemark><name>POI NAME</name><Point><coordinates>19.04702,47.49015,0</coordinates></Point></Placemark>
<Placemark><name>POI NAME</name><Point><coordinates>19.04702,47.49015,0</coordinates></Point></Placemark>
</folder>

<Folder><name>POIGROUP2 NAME</name>
<Placemark><name>NOMEAMICO</name><Point><coordinates>19.04702,47.49015,0</coordinates></Point></Placemark>
</folder>

</folder>

</kml>

*

Offline Claude

• 2086
« Odpowiedź #47 dnia: Maj 15, 2006, 12:09:00 »
Cytat: "ML"
Witam.

Przejrzałem dystrybutorów w Czechach, Słowacji, Chorwacji i nic - żadnych cen. Na Węgrzech juz lepiej:
http://gpsbolt.hu/shop.php?product=713
inni są pewnie tu:
http://www.navigate.hu/viszonteladok.php

Cena za Europę, to 73,9kHUF czyli około 1150PLN.

len za 11 590 Sk s DPH  - to cena slowacka
http://www.navigator.sk/produkt/igo-europe-2006

Sympatyczne, ze sa tez mapy na mini sd+adapter :-)
http://cgi.ebay.it/New-iGO-Navigation-across-Western-Europe_W0QQitemZ8805563593QQcategoryZ69927QQcmdZViewItem

*

Offline marcus

• 761
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #48 dnia: Maj 15, 2006, 12:28:58 »
a z ponizyszch linków moża pobrać  :D :

polskie menu:
http://my.pdamill.com/igo/lang/polish.zip

oraz polskie głosy
http://my.pdamill.com/igo/voices/v_pol_f3.zip

pozdrawiam
----------------------------
the born to be wild

*

Offline jarekt

• 755
« Odpowiedź #49 dnia: Maj 15, 2006, 16:38:20 »
Bylbym zapomnial - ktos na poczatku watku pisal ze program nie wlacza GPSa. Program nie tylko sam wlacza ale takze robi to o niebo sprawniej niz AM. Chodzi o to ze w AM trzeba zachowac odpowiednia kolejnosc tj. najpierw wlaczyc GPS potem program. Jesli zrobi sie na odwrot to trzeba juz sie troche naklikac zeby wlaczyc GPS (zamknac komunikat o braku GPS, wejsc w opcje, GPS i wlacz GPS). Tutaj wlaczamy wszystko jak i kiedy chcemy - program pokazuje ze nie ma GPSu wlaczanego a po jego uruchomieniu program sam sie laczy i lapie fixa zupelnie bez interwencji uzytkownika. Skanowanie portow tez jest jakby szybsze...

*

Offline marcus

• 761
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #50 dnia: Maj 15, 2006, 17:12:06 »
chodzi raczej, o to, że program nie włacza BT samoczynnie, aby pozniej mógł się z nim komunikować gps.
natomiast, jeżeli w pda ma wbudowany gps, albo gps jest na CF, to wtedy oczywiście gps w i-GO włacza sie samoczynnie

odnośnie map, to wydaje mi się, że są bardziej dopracowane niż w TT v6.45, przynajmniej ja zauważyłem mniej błędów niż w mappie TT
----------------------------
the born to be wild

*

Offline RadaRes

• 487
« Odpowiedź #51 dnia: Maj 15, 2006, 20:02:49 »

*

Offline RadaRes

• 487
« Odpowiedź #52 dnia: Maj 15, 2006, 20:08:20 »
"Pokročilý navigačný GPS systém s hlasovou a 3D navigáciou pre vreckové počítače s OS Windows Mobile. Obsahuje podrobnú mapu štátov: Bosna a Herc., Česká republika, Chorvátsko, Maďarsko, Poľsko, Rumunsko, Slovensko + prejazdovú mapu západnej Európy a Slovinska . Dodáva sa na mini-SD karte s redukciou na štandardný formát. Aplikácia nepotrebuje žiadnu inštaláciu ani registráciu na internete, funguje okamžite po zasunutí karty do PDA. Používateľ môže prostredníctvom webového rozhrania aktualizovať mapové podklady (zadarmo), alebo aktualizovať aplikáciu (za poplatok). "

No to mam odpowiedź: cena 750PLN za wsch Europe, darmowa aktualizacja map i odpłatna softu. Dane na minikarcie SD z adapterem do tego wschodnia posiada przelotówke zachodniej ? HM tak przynajmniej zrozumiałem
Pozdro

*

Offline niezawodny

• 793
  • Sprzęt: SG Note II, Nokia E52
« Odpowiedź #53 dnia: Maj 15, 2006, 22:37:25 »
A co z dokładnością map?
Czytam to ochy i achy czego to ten program nie potrafi tyle że g... to wszystko warte jeśli mapy nie będą dokładne.
Czy inne kraje też są zerżnięte z Tom-Toma (tak jak PL)? Bo jeśli tak rozumiem że dokładność jest średnia?

*

Offline Claude

• 2086
« Odpowiedź #54 dnia: Maj 16, 2006, 08:34:49 »
Mapy nie sa zerzniete z TTN, raczej czesc map pochodzi od tego samego dostawcy tzn. Tele Atlas-a. Najlepiej zerknij jeszcze raz na druga strone tego watku, ostatni post BoNt3k

*

Offline jarekt

• 755
« Odpowiedź #55 dnia: Maj 16, 2006, 09:37:31 »
Cytat: "niezawodny"
A co z dokładnością map?
Czytam to ochy i achy czego to ten program nie potrafi tyle że g... to wszystko warte jeśli mapy nie będą dokładne.
Czy inne kraje też są zerżnięte z Tom-Toma (tak jak PL)? Bo jeśli tak rozumiem że dokładność jest średnia?

Polska niestety odpada, chyba ze zadowala Cie te 26% pokrycia. oczywiscie mozna wyobrazic sobie pare scenariuszy w ktorych soft ten bedzie lepiej sprawowal sie niz AM (gdy ktos jezdzi tylko po glownych trasach albo tylko po duzych miastach ktore maja dckladne mapy) niemniej danych mapowych tego softu i AM nie ma co porownywac. Inne za to kraje wschodniej (i nie tylko) Europy to zupelnie inna sprawa. Nie siedze w temacie ale wydaje mi sie ze nie znajdziesz nic lepszego do zwiedzania Czech, Rumunii albo Wegier.

*

Offline emigrant

• 362
  • Sprzęt: iPhone 3G 16GB BLACK, iPad 2 3G 64GB WHITE
« Odpowiedź #56 dnia: Maj 16, 2006, 11:22:44 »
huh, szkoda, ze nie ma iGO map dla usa :/
Follow me: Blip  Twitter

*

Offline niezawodny

• 793
« Odpowiedź #57 dnia: Maj 16, 2006, 12:57:21 »
Cytat: "jarekt"

Polska niestety odpada, chyba ze zadowala Cie te 26% pokrycia. oczywiscie mozna wyobrazic sobie pare scenariuszy w ktorych soft ten bedzie lepiej sprawowal sie niz AM (gdy ktos jezdzi tylko po glownych trasach albo tylko po duzych miastach ktore maja dckladne mapy) niemniej danych mapowych tego softu i AM nie ma co porownywac. Inne za to kraje wschodniej (i nie tylko) Europy to zupelnie inna sprawa. Nie siedze w temacie ale wydaje mi sie ze nie znajdziesz nic lepszego do zwiedzania Czech, Rumunii albo Wegier.

Na Polskę to mam Jadźkę-AM (wg mnie jest bardzo OK), na "zachód" DPN też świetnie zdał egzamin ale że często bywam na "środkowym wschodzie" i Bałkanach to śledzę wątek. Trochę mnie zaskakuje ten temat z przywiązaniem softu do karty SD. Widzę spory minus; jak zgubię taką kartę to "po ptokach" jak rozumiem?

*

Offline palmus

• 623
  • Palmax-Holux
« Odpowiedź #58 dnia: Maj 16, 2006, 14:39:03 »
Zrób backup;-)
No właśnie, czy I-GO dopuszcza kopię SD trzymanej w sejfie?

palmus
palmus

*

Offline niezawodny

• 793
« Odpowiedź #59 dnia: Maj 16, 2006, 15:16:05 »
A jesteś pewien że da się w ogóle zrobić taki back-up? Jak znam życie to jest jakieś zabezpieczenie żeby towarzystwo nie robiło back-upów dla rodziny i znajomych... :lol: