witam,
W związku z majowym wolnym czasem oraz spotkaniami towarzyskimi przy przysłowiowym grillu, mam okazję bawić się i-go Europe 2006. Wcześniej nie znałem tego produktu, i jest to mój pierwszy kontakt z nim. Myśle, że forum jest dobrym miejscem na wymiane swoich spostrzeżeń

, zaznaczam że nie przejeździłem nim nawet 100 km

za to pobawiłem się jako produktem solidnie, i będę miał okazję jeszcze prawdopodobnie do soboty. Ale do rzeczy, najpierw które mi się podobają:
- widok izometryczny z aliasingiem i kolorystyką automapy - bardzo fajny,
- program działa z prędkością przyzwoitą (acer n50), tzn. o niebo lepiej niż AM 3.9 szybciej niż AM 3.8, nieco wolniej niż TT 5.21,
- co ciekawe licencja jest "przywiązana" do karty SD z którą sprzedawany jest produkt, i można go zainstalować na kilku urządzeniach, ale uruchomić tylko z tego w którym jest karta SD,
- prędkość wyznaczania tras jest OK,
Najważniejsze czyli mapy:
- Polska jest kupiona od Teleatlasa (co zresztą widać w spisie map) ma oznaczenie 01.2006 i nie znalazłem znaczących różnic pomiędzy nią a TT v645,
- inne mapy w zależności od kraju są od Teleatlasa lub lokalnych dostawców (np. Chorwacja, Słowacja, Słowenia czy Węgry),
- mapy są bardzo małe,
Teraz coś co mi się nie podoba:
/znajomy ma wgrany update z 04.2006/
- brak polskiego języka i lektora (pomimo tego że na stronie taka informacja się znajduje,
- inna logika działania aplikacji niż TT i AM, chociaz bliżej mu chyba do AM, co zmniejsza komfort - ale to jest podejzewam kwestia przyzwyczajenia,
- brak Ulubionych (TT) czy Punktów Użytkownika (AM)!! Owszem jest substytut tego (można założyć swoją kategorię POI - o nazwie ulubione),
jeśli macie pytania, postaram się odpowiedzieć w miarę możliwości,
pozdr
Sebastian