i-go Europe 2006 - pierwsze wrazenia

• 351 Odpowiedzi
  • 65934 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« Odpowiedź #90 dnia: Maj 18, 2006, 01:33:30 »
Witam wszystkich forumowiczów.
W czasie "długiej majówki" na Słowacji przez parę dni miałem okazję pobawić się nieco I-GO pożyczonym od właściciela kwatery. Potwierdzam pochlebne opinie o tym produkcie przede wszystkim w warstwie dopracowanej grafiki ale...
1. Nie znalazłem opcji zapisu zaplanowanej już trasy, a co za tym idzie również możliwości wczytania jej póżniej. No bo jadąc z punktu A do X przez B,C,D.... (misternie ustawione) chcę zatrzymać się w np. D i tam się trochę pokręcić poza planem. Czy muszę mój dotychczasowy, w pocie czoła stworzony plan wykasować, a później układać go ponownie? Przeglądałem po powrocie do domu manuala ale też nie znalazłem tej opcji, może to jednak wina kiepskiej znajomości angielskiego. Czy ktoś się z tą opcją spotkał? Jeśli jej nie ma to jak dla mnie poważny minus.
2. wyświetlanie punktów POI  - Lotniska np stoją jak woły przy linijce podziałki  od 30 km  natomiast np. hotele pojawiają się dopiero(!) przy linijce około 200-250 m - czy to można zmienić tak by były widoczne z większej odległości?

*

Offline RadaRes

• 487
  • Sprzęt: Blackstone, GO930
« Odpowiedź #91 dnia: Maj 18, 2006, 15:55:24 »
No qrcze bez jaj  :!:  Cały czas coś znika z tego tematu. Za każdym razem na nowo włączam śledzenie tematu i co troche mi to ktoś wyłącza  :evil:
Co jest  :?:   :!:
TT CWE i ameryka ;),  AutoMapa EU 5.5.1 (709)

« Odpowiedź #92 dnia: Maj 18, 2006, 16:49:51 »
Nie wiem. Moderatorów jest kilku i być może co chwilę któremuś coś się nie podoba. Zwłaszcza - jak ludziska łamią regulamin !

Jak ktoś ma do załatwienia jakieś interesy z lewym softem, to niech to załatwia na priv, a nie na Forum.

*

Offline RadaRes

• 487
« Odpowiedź #93 dnia: Maj 18, 2006, 18:41:21 »
Czy ja coś załatwiam na lewo ? Czy złamałem regulamin ? Nawet jeśli to wypadałoby mnie o tym poinformować.
"Twój post został usunięty bo ... ble ble ble"
Bym przynajmniej wiedział że coś źle zrobiłem i mógłbym się poprawić na drugi raz, a nie jakiś matrix PeDeAcja.
No przepraszam ale to wkurzające jest bo moim zdaniem nie łamie raczej regulaminu a o nielegalnych sprawach w ogóle nie rozmawiam.

*

Offline literat

• 428
  • Sprzęt: Obecnie na etapie poszukiwań
« Odpowiedź #94 dnia: Maj 18, 2006, 19:10:30 »
Czy w iGo jest równiez ostrzeganie o znajdującym się w pobliżu POI na wzór tego z Automapy lub z TomTom-a (to tak a propo radarów :) )?

« Odpowiedź #95 dnia: Maj 18, 2006, 19:25:23 »
I ja też miałem możliwość pobawienia się iGO. Kilka uwag i jednocześnie odpowiedzi na kwestie postawione z poprzednich postach:
- działa szybko;
- bardzo podobała mi się możliwość pełnej kontroli na widokiem 3D zarówno w trybie mapy jak i kokpitu (zoom i perspektywa);
- bezbłędnie opracowany interfejs (możliwość obługi palcem);
- wiele wodotrysków, m.in.: ostrzeganie o przekroczeniu dozwolonej prędkości (można ustawić zakres tolerancji); automatyczne włączanie trybu nocnego; dynamiczna kontrola głośności (na podstawie szybkości odczytywanej z GPS); tryb bezpieczeństwa (brak możliwości obsługi programu przy prędkościach powyżej 10 km/h);
- faktycznie, nie znalazłem możliwości zapisania wytyczonej trasy;
- podziałka mapy, od której wyświetlają się poszczególne POI jest do ustawienia w opcji "Manage POI"
- bez problemu da się przenieść POI z Automapy do iGO: najpierw konwersja z *.uam do *.ov2 (ttpoi), następnie z *.ov2 do *.kml (POIEdit) i po drobnej edycji (składnia xml) z *.kml do pliku iGO (poiconvert) - wszystkie programy opisywane na forum;
- niestety ikony nadawane poszczególnym grupom POI nie są od razu przypisywane punktom należącym do danej grupy; znaczy to, że jeżeli grupie Suszarki (ponad 3000 punktów w Polsce) przypiszę ikonę w jakiś sposób kojarzącą się z policją, to i tak każdy z punktów w tej kategorii musiałby być osobno wyedytowany w celu modyfikacji ikony;
- i teraz chyba najważniejsze - nigdzie nie udało mi się znaleźć opcji informowania o POI na trasie (tzn. chciałem powiedzieć ostrzegania :) ).
Poza dwoma ostatnimi uwagami nie miałem żadnych problemów z programem. Jedynie polskie tłumaczenie interfejsu jest do bani - znacznie łatwiej posługiwać się angielskim.

« Odpowiedź #96 dnia: Maj 18, 2006, 19:43:55 »
Cytat: "RadaRes"
Czy ja coś załatwiam na lewo ? Czy złamałem regulamin ?

A skąd mam wiedzieć ? Ja nawet nie wiedziałem, że jakiś Twój post został usunięty. Zasygnalizowałem tylko, że w tym dziale jest kilku moderatorów, a każdy może mieć swoją wizję tego co jest dopuszczalne z punktu widzenia regulaminu, a co nie. No i co jest najważniejsze - jest to rzecz nie podlegająca dyskusji. Dodam jeszcze, że posty typu: "a gdzie można to znaleźć ?" albo: "masz jakąś lineczkę ?" jeżeli dotyczą pirackich kopii - w moim odczuciu - w ogóle nie wymagają żadnych wyjaśnień, a od razu powinny lądować w koszu. Tak jak wspomniałem wyżej - takie sprawy załatwiajcie sobie poza Forum.

*

Offline MaDuch

• 1518
  • Sprzęt: HTC Touch HD2, SGS, HTC TouchPro, Asus 636
« Odpowiedź #97 dnia: Maj 18, 2006, 20:10:20 »
No qrcze bez jaj  :!:  Cały czas coś znika z tego tematu. Za każdym razem na nowo włączam śledzenie tematu i co troche mi to ktoś wyłącza  :evil:
Co jest  :?:   :!:

Potwierdzam "zanikanie" śledzenia tego tematu.

A śledzę go od początku bo nie dość, że jak się uda to może będę potrzebował częściej map południowych sąsiadów a dwa bo nawigacja to jest TO!!

A tymczasem co dwa dni muszę na nowo włączać sledzenie bo .. jest wyłączone.
Polecam Regulamin forum !!

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #98 dnia: Maj 18, 2006, 21:46:19 »
No, to dla porządku i informacji: nie ma w sieci legalnej wersji DEMO programu iGO. Wszelkie nagabywania o nią oraz teksty o jej rzekomym występowaniu w internecie łamią Regulamin.

« Odpowiedź #99 dnia: Maj 18, 2006, 22:02:49 »
Żesz qrna!!! Dlaczego adm wywalił moje zapytanie. Czytam caly wątek o IGO.Podobaja mi sie screeny.Widze w poscie powyzej  screen z wersją demo cebit wiec normalnie pytam!!Jesli nie ma demo legala to prosze to napisac pod moim postem a nie wypierniczać . Prywatny folwark??

*

• 6498
« Odpowiedź #100 dnia: Maj 18, 2006, 22:05:52 »
To już wiesz.

« Odpowiedź #101 dnia: Maj 18, 2006, 22:24:11 »
Cytat: "danek68"
Prywatny folwark??

Dokładnie tak  :lol:   :lol:
To Forum to nie telewizja publiczna. Pytanie o wersję "demo" załatwiaj sobie na PRIV  :evil:
A jeżeli nie zrozumiałeś moich (kilkukrotnych !!!) grzecznych uwag, z prośbą aby przestać pisywać tu o pirackich kopiach iGO i jeżeli naprawdę uwierzyłeś w to, że istnieje 250 MB (!!!) w pełni funkcjonalne "demo" to - delikatnie mówiąc nie błysnąłeś zbytnio zdolnościami dedukcyjnymi :evil:

Tak jak wspomniałem wyżej: wszelkie pytania "o lineczkę" powinny lądować w koszu bez ostrzeżenia. Jeżeli sądzisz, że ja czy inni moderatorzy mamy czas na to, żeby każdemu z osobna tłumaczyć, a może jeszcze przepraszać (?!) za wycięcie posta niezgodnego z regulaminem, to jesteś w błędzie.

*

Offline RadaRes

• 487
« Odpowiedź #102 dnia: Maj 18, 2006, 22:44:15 »
Cytat: "GPS maniak"
Czy ja coś załatwiam na lewo ? Czy złamałem regulamin ?

A skąd mam wiedzieć ? Ja nawet nie wiedziałem, że jakiś Twój post został usunięty. Zasygnalizowałem tylko, że w tym dziale jest kilku moderatorów, a każdy może mieć swoją wizję tego co jest dopuszczalne z punktu widzenia regulaminu, a co nie. No i co jest najważniejsze - jest to rzecz nie podlegająca dyskusji. Dodam jeszcze, że posty typu: "a gdzie można to znaleźć ?" albo: "masz jakąś lineczkę ?" jeżeli dotyczą pirackich kopii - w moim odczuciu - w ogóle nie wymagają żadnych wyjaśnień, a od razu powinny lądować w koszu. Tak jak wspomniałem wyżej - takie sprawy załatwiajcie sobie poza Forum.

Ja Ciebie nie atakuję, nie twierdzę że ktoś sie na mnie uwziął a ja bogu ducha winien jestem, ale jeśli jest to ogólnodostępne forum to rozumiem że ja mam takie same prawa jak każdy. Jak widzę znikanie śledzenia tematu to nie tylko mój problem a to wkurza. Że wywaliłeś mojego posta (albo nie ty nie wiem) bez ani me ani be (i moim skromnym zdaniem bez podstaw) trudno akurat te co znikły nie wnosiły za dużo do tematu. Ale to wyłączanie śledzenia to conajmniej niestosowne. Chyba że to wina oprogramowania to przepraszam. Ja po prostu się na tym nie znam. Zaglądam na to forum jak chyba każdy żeby się czegoś dowiedzieć i ewentualnie podzielić tym co wiem. Fora to kopalnia wiedzy i Wasze też. Za to szczerze dziękuję i podziwiam. Mam duży szacunek dla cudzej pracy i poglądów ale wymagam też odrobiny szacunku dla mnie.
Cóż troche mnie poniosło. Przepraszam za marudzenie ale chciałem to wyjaśnić. Mam nadzieję że temat niedogodności będzie już zamknięty, ja w każdym razie się nie skarże (jeśli wszystko będzie w miarę ok).
Pozdrawiam, Radek.

« Odpowiedź #103 dnia: Maj 18, 2006, 23:05:42 »
do gps maniek :lol:
Nie chce nielegalnej wersji. Od moich zdolnosci dedukcji sie odczep.  Miarą wersj demo wg Ciebie ma byc rozmiar pliku ? Widziałem cięzsze programy w wersji trial. Ograniczenie dzialania do kilku(nastu) dni pelnej wersji to tez demo nie??Jezeli jest (była) AM  w wersji demo to dlaczego nie igo?
Zupelnie z innej beczki: Jest jakaś durna reguła, że bywalcy forum (nie tylko tego) czesto "nowych" kasują, objezdzają,zbywają..... Pijak nie moze byc tramwajarzem.Niecierpliwy-moderatorem :wink:

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
« Odpowiedź #104 dnia: Maj 18, 2006, 23:12:34 »
Cytat: "danek68"
Jest jakaś durna reguła, że bywalcy forum (nie tylko tego) czesto "nowych" kasują, objezdzają,zbywają.....

Nie tutaj. Tu wymaga się tylko przestrzegania regulaminu. A jak ktoś go przestrzega, to nawet jeśli to jego pierwszy dzień i pierwszy post, to nikt się nie przyczepi. Możesz być tego pewien.

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
« Odpowiedź #105 dnia: Maj 18, 2006, 23:14:26 »
Ale to wyłączanie śledzenia to conajmniej niestosowne. Chyba że to wina oprogramowania to przepraszam.

Wyłączanie śledzenia jest nagminne i to nie tylko w tym wątku. Nie robi tego żaden złośliwy moderator, czy admin. Taki bug w sofcie. Mi zdarza się to nawet w tematach, w których nie postowałem.

*

Offline BoNt3k

• 340
  • Sprzęt: iPHONE 3GS, iPHONE 4, NOKIA N8
« Odpowiedź #106 dnia: Maj 18, 2006, 23:59:29 »
do GPS MANIEK i MOI(mili)

jak nie macie pojecia to lepiej nie piszcie juz nic albo kontynuujcie sobie swoje watki w dziale AUTOMAPY :)

*

• 6498
« Odpowiedź #107 dnia: Maj 19, 2006, 05:19:10 »
BoNt3k
A możesz mnie oświecić o czym to nie mamy pojęcia?
Jeśli chcesz podać oficjalny link (PDAmill lub Nav'n'go) do oficjalnej wersji DEMO programu iGO, to stanowczo się tego domagam.
Jeśli nie, to sam nie udawaj oświeconego jak Budda pod figowcem.

Programu z karty oryginalnej skopiować się nie da tak, aby działał na innej, czystej karcie. Program musi być najpierw zmodyfikowany, czyli przekształcony w wersję nielegalną. A o warezach tu nie rozmawiamy.
Może nie dotyczy to (zabezpieczenia) wersji DEMO CeBIT, bo jej nie znam, ale wersja ta z pewnością nie była udostępniana w celu jej powszechnej publikacji w internecie.

I to jest koniec dyskusji nad wybitną znajomością softu od tej strony przez niektóre osoby. Kontynuowanie tematu i dalsze dopytywanie o możliwość skorzystania z wersji DEMO będzie skutkować cięciem postów, co z kolei spowoduje wypadanie wątku z autopowiadomień.

Zasady są tak proste i logiczne, że aż mózg boli. Nie widzę powodu, żeby ktokolwiek miał prawo żywić pretensje do adminów i moderatorów za cenzurę, czy podejrzewać np. o partyzanckie działania w stosunku do początkujących. Newbies nie sprawiają tylu problemów, co ludzie którzy nigdy nie splamili się zakupem jakiegokolwiek softu i uznają to za powód do dumy oraz dowód swojej wyimaginowanej wielkości.

To co, BoNt3k, z tym linkiem?

« Odpowiedź #108 dnia: Maj 19, 2006, 07:11:17 »
No dobra Panowie. Czas kończyć osobiste wycieczki i powrócić do meritum sprawy - a więc oceny tego softu. Czytając wasze wypowiedzi nabrałem ochoty na ten soft co skutkowało wysłaniem zapytań do LEGALNEGO dystrybutora na Węgrzech w kwesti zawartości map oraz ceny. Jeżeli to kogoś interesuje to:
Za iG0 2006 Europe chcą 290 EUR + koszty przesyłki
Za iGo 2006 Western Europe 210 EUR + koszty przesyłki
Za iGO 2006 Eastern Europe 185 EUR + koszty przesyłki

W opisie na stronie producenta znalazła się informacja o zawartości każdego z pakietów oraz informacja o możliwości zakupu poszczególnych krajów. Opis był na tyle nieprecyzyjny że pozwoliłem sobie zadać pytanie czy aby w każdym pakiecie są używane te same mapy i oczywiście SĄ, chociaż jak zaznaczyłem na początku opis na stronie jest nieprecyzyjny bo np. w pakiecie iGO 2006 Europe są tylko wymienione kraje bez informacji o szczegółowości map a w opisie poszczególnych krajów jest więcej informacji np. typu "szczegółowa mapa ....",  - dlatego też to wymusiło moje zapytanie do producenta. Jest OK.
Co do procedury zakupu to jest prosta. Przedpłata i  wysyłko po jej otrzymaniu.

Jeżeli ktoś ma info o możliwości zakupu LEGALNEGO w Polsce to proszę o podanie namiaru. Jestem bardzo zainteresowany przed wakacjami.

« Odpowiedź #109 dnia: Maj 19, 2006, 07:13:59 »
Moi nie denerwuj się. Przeciez są co najmniej 2 adresy gdzie PDAMill udostępniło wersję demo - eDonkey i rapidshare :) To chyba w pełni "potwierdza" legalność wersji DEMO

*

Offline barek74

• 384
  • Sprzęt: różnie to bywało, obecnieBB BOLD9900 i Galaxy SIII
« Odpowiedź #110 dnia: Maj 19, 2006, 07:39:32 »
Czytając wasze wypowiedzi nabrałem ochoty na ten soft co skutkowało wysłaniem zapytań do LEGALNEGO dystrybutora na Węgrzech w kwesti zawartości map oraz ceny. Jeżeli to kogoś interesuje to:
Za iG0 2006 Europe chcą 290 EUR + koszty przesyłki
Za iGo 2006 Western Europe 210 EUR + koszty przesyłki
Za iGO 2006 Eastern Europe 185 EUR + koszty przesyłki

Cena może niezbyt niska- ale jeśli programik tego wart?....
Czy jet możliwość zakupu na karcie miniSD?
Czy Qtek 9100 da sobie z tym programem radę?

A tak przy okazji- pamiętacie taki news  na PDA Club z kwietnia na temat Automapy 4?
Tam widok był podobny do tego z I Go Europa- może na tym polega przyszłość Automapy- jakoś może tych dwóch producentów dogadało się?
Moją uwagę zwróciła nibymgła na widokach 3d
barek ;-)

*

Offline RadaRes

• 487
« Odpowiedź #111 dnia: Maj 19, 2006, 09:35:14 »
Witam Pana "Sonti" :)
Chyba znamy się z CRO prawda? Tam mam nick bez końcówki es. Może zewrzemy siły w boju o iGo bo mi też bardzo przypadł do gustu ;)
Ja powysyłałem zapytania do producenta ale tam na razie cisza :(
Możesz napisać czy węgier sprzedaje wersje spolszczoną?
Pozdrawiam

« Odpowiedź #112 dnia: Maj 19, 2006, 12:56:36 »
Witam RadaR,
Pewni masz rację. Ja zazwyczaj używam tego samego nick'a. Miło wiedzieć że ktoś kogoś poznał nawet jeżeli jest to chwilowo znajomość wirtualna. Jak czytam to pewnie z tych samych powodów jesteś zainteresowany tym softem. Myślę że warto, choć to się pewnie okaże dopiero po zakupie. A teram do meritum - sorry że póki co takie krótkie ale oczywiście zapytam się Wegrów o spolszczoną wersję - jak tylko otrzymam odpowiedź dam znać.

SONTI

« Odpowiedź #113 dnia: Maj 19, 2006, 13:04:30 »
Spolszczenie (2 pliki - tekst + voice) jest ogólniedostępne do ściągnięcia ze strony PDAMill więc z tym nie ma problemu

*

Offline RadaRes

• 487
« Odpowiedź #114 dnia: Maj 19, 2006, 14:36:07 »
Dzięki, pozdrawiam.

*

Offline BoNt3k

• 340
  • Sprzęt: iPHONE 3GS, iPHONE 4, NOKIA N8
« Odpowiedź #115 dnia: Maj 19, 2006, 15:35:45 »
Cytat: "Moi"
BoNt3k
A możesz mnie oświecić o czym to nie mamy pojęcia?
Jeśli chcesz podać oficjalny link (PDAmill lub Nav'n'go) do oficjalnej wersji DEMO programu iGO, to stanowczo się tego domagam.
Jeśli nie, to sam nie udawaj oświeconego jak Budda pod figowcem.

Programu z karty oryginalnej skopiować się nie da tak, aby działał na innej, czystej karcie. Program musi być najpierw zmodyfikowany, czyli przekształcony w wersję nielegalną. A o warezach tu nie rozmawiamy.
Może nie dotyczy to (zabezpieczenia) wersji DEMO CeBIT, bo jej nie znam, ale wersja ta z pewnością nie była udostępniana w celu jej powszechnej publikacji w internecie.

I to jest koniec dyskusji nad wybitną znajomością softu od tej strony przez niektóre osoby. Kontynuowanie tematu i dalsze dopytywanie o możliwość skorzystania z wersji DEMO będzie skutkować cięciem postów, co z kolei spowoduje wypadanie wątku z autopowiadomień.

Zasady są tak proste i logiczne, że aż mózg boli. Nie widzę powodu, żeby ktokolwiek miał prawo żywić pretensje do adminów i moderatorów za cenzurę, czy podejrzewać np. o partyzanckie działania w stosunku do początkujących. Newbies nie sprawiają tylu problemów, co ludzie którzy nigdy nie splamili się zakupem jakiegokolwiek softu i uznają to za powód do dumy oraz dowód swojej wyimaginowanej wielkości.

To co, BoNt3k, z tym linkiem?

ja caly czas mowie o wersji ktora uzywam - screeny wkleilem pare postow wyzej - wersja DEMO CEBIT jest jak najbardziej legalna i na tym zakonczymy :) Co do linkow w sieci to Ci nie pomoge - nie uzywam programow warezowych na ktore tak z niecierpliwoscia pewnie czekasz az Ci podam linka - przepraszam, ale jestem ksiedzem i moralnie oraz etycznie czulbym sie zle gdybym mial uzywac pirackich wersji programow :) Co do zakupu iGO u nas w Polsce to jej dlugo jeszcze nie bedzie

to tyle

P.S
Na koniec: nie jestesm ksiedzem...JOKE :)

*

Offline MaDuch

• 1518
  • Sprzęt: HTC Touch HD2, SGS, HTC TouchPro, Asus 636
« Odpowiedź #116 dnia: Maj 19, 2006, 16:14:37 »
Cytat: "BoNt3k"

P.S
Na koniec: nie jestesm ksiedzem...JOKE :)

Kiepski, oj kiepski ten JOKE

Czyżby taki JOKE jaki JOKER ??

PS Mam poczucie humoru i nie jestem w żadną stronę przegięty. To tak na wszelki wypadek.
Polecam Regulamin forum !!

« Odpowiedź #117 dnia: Maj 20, 2006, 13:25:03 »
Kolego "BoNt3k", ja uważam że nie trzeba być księdzem aby cyt.: ...moralnie oraz etycznie czuć sie źle gdybym mial uzywać pirackich wersji programow.
Mylę się ?

*

• 6498
« Odpowiedź #118 dnia: Maj 20, 2006, 15:22:54 »
Wrzucam kolejne screeny iGO dla zachęty:

*

Offline lukjod

• 503
  • Sprzęt: touch HD 2
« Odpowiedź #119 dnia: Maj 21, 2006, 00:28:42 »
Cytat: "student2"
Moi nie denerwuj się. Przeciez są co najmniej 2 adresy gdzie PDAMill udostępniło wersję demo - eDonkey i rapidshare :) To chyba w pełni "potwierdza" legalność wersji DEMO

lol
moje palmtopy: MDA1 -> MDA2 -> MDA3 -> Wizard -> Hermes -> Kaiser -> Raphael -> Blackstone -> Leo