Właśnie wróciłem z podróży po Elladzie, mając ze sobą Igo8 z w/w mapą. Tak, jak zastrzeżeń do map Włoch, Austrii czy Niemiec nie mam żadnych (wręcz przeciwnie - doskonale działają, POI są na swoich miejscach etc) tak do mapy Grecji owszem. Ogólnie rzecz biorąc - nie nadaje się ona w żaden sposób do nawigowania po Helladzie.
Zaczynając od początku - z Igoumenitsy do Ioaniny pokierowała mnie w stronę przeciwną niż znaki, ale cóż, zaufałem gadającej babie. Okazało się, że próbuje mnie doprowadzić do nieistniejącej autostrady (w zasadzie po części istnieje, ale nie jest dostępna dla ruchu) w dodatku znajdującej się około 100 metrów nade mną

Jadąc dalej prowadziła (próbowała, skutecznie jej to uniemożliwiłem) po polnych drogach, na których UAZ z ledwością by sobie poradził (skopana kategoryzacja dróg). Próbowałem również jak radzi sobie z nawigowaniem po mieście (Ateny) - tutaj podobnie. Skoki z autostrad na drogi znajdujące się poniżej etc, próba jazdy po morzu (huh

).
Wspomnę jeszcze, że "fabryczne" POI (np. "interesujące miejsca") w żaden sposób nie pokrywają się z rzeczywistością.
Ogólnie rzecz biorąc - żenua, jak mawiają Francuzi