kojarzę też, że wszystkie kłopoty wzięły się gdy zacząłem stosować skin Ultra, obecnie w wersji 2.7.
No właśnie, też o tym myślałem . Ja miałem wgraną jeszcze skórkę 2.0 chyba ale dzisiaj ściągnąłem 3.0 i przetestuję zaraz w drodze do pracy. Jak i to nic nie da to wywalę całkowicie skórkę i sprawdzę.
U mnie ze skórką Ultra lub bez chodzi identycznie czyli śmiga, zero przycięć, jąknięć itp, poruszanie po mapie jest bardzo płynne podczas nawigacji (jazdy). Sugerowałbym raczej sprwadzenie tego co siedzi w pamięci i ewentualnie maksymalne wyczyszczenie.
EDIT
Zarządzanie pamięcią przez iGO8 jest problematyczne i od początku wiadomo, że ten program ma wobec tego spore wymagania. Wszelkie TTS, POI (POI KML), fotoradary itp - to wszystko jest zasobożerne. Sama skórka - w pewnym stopniu też - tylko, że Ultra należy do tych nielicznych, które są "lekkie". Ale potestujcie - oczywiście może tu być problem. Aczkolwiek szczerze wątpię. Na forum pdamill już dawno by o tym mówiono - co jak co ale te forum należy raczej do elity jeżeli chodzi o sprawy iGO w ogóle, więc....ale nigdy nic nie wiadomo:)