Dziwne te Igo8 - przycina, traci ulice i wiesza się (FS n560)

• 6 Odpowiedzi
  • 3014 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Yankee

• 256
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note II N7100
Witam,

Czy ktoś z was też ma takie problemy z Igo8 ? strasznie mi muli looxa n560, czasami po przyciśnięciu klawisza na ekranie trzeba czekać kilka sekund na reakcję. Mam też takie motywy że znikają mi drogi i jadę jakby po "polu". Zauważam też, że strasznie przycina mi mapa tzn. nie przesuwa się ona płynnie tylko bardzo często robi to skokowo-raz większy skok raz mniejszy.

Czy wiecie może co może być tego przyczyną?

Pozdrawiam

*

Offline twinsen

• 528
  • Sprzęt: FS Pocket Loox n560, Samsung i9000 Galaxy S
Odp: Dziwne te Igo8 - przycina, traci ulice i wiesza się (FS n560)
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 16, 2008, 05:00:29 »
Witam,

Czy ktoś z was też ma takie problemy z Igo8 ? strasznie mi muli looxa n560, czasami po przyciśnięciu klawisza na ekranie trzeba czekać kilka sekund na reakcję. Mam też takie motywy że znikają mi drogi i jadę jakby po "polu". Zauważam też, że strasznie przycina mi mapa tzn. nie przesuwa się ona płynnie tylko bardzo często robi to skokowo-raz większy skok raz mniejszy.

Czy wiecie może co może być tego przyczyną?

Pozdrawiam

Mam to samo od pewnego czasu, poprzednio (od któregoś włączenia tak jest) działało dobrze.
Czyściłem już punkty POI i nic to nie daje. Potestuję jeszcze na oryginalnej skórce, bowiem
kojarzę też, że wszystkie kłopoty wzięły się gdy zacząłem stosować skin Ultra, obecnie w wersji 2.7.
--
twinsen

*

Offline Yankee

• 256
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 16, 2008, 07:57:05 »

kojarzę też, że wszystkie kłopoty wzięły się gdy zacząłem stosować skin Ultra, obecnie w wersji 2.7.

No właśnie, też o tym myślałem . Ja miałem wgraną jeszcze skórkę 2.0 chyba ale dzisiaj ściągnąłem 3.0 i przetestuję zaraz w drodze do pracy. Jak i to nic nie da to wywalę całkowicie skórkę i sprawdzę.

*

Offline xtoudi

• **
  • 210
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 16, 2008, 08:11:28 »

No właśnie, też o tym myślałem . Ja miałem wgraną jeszcze skórkę 2.0 chyba ale dzisiaj ściągnąłem 3.0 i przetestuję zaraz w drodze do pracy. Jak i to nic nie da to wywalę całkowicie skórkę i sprawdzę.

U mnie ze skórką Ultra lub bez chodzi identycznie czyli śmiga, zero przycięć, jąknięć itp, poruszanie po mapie jest bardzo płynne podczas nawigacji (jazdy). Sugerowałbym raczej sprwadzenie tego co siedzi w pamięci i ewentualnie maksymalne wyczyszczenie.

EDIT
Zarządzanie pamięcią przez iGO8 jest problematyczne i od początku wiadomo, że ten program ma wobec tego spore wymagania. Wszelkie TTS, POI (POI KML), fotoradary itp - to wszystko jest zasobożerne. Sama skórka - w pewnym stopniu też - tylko, że Ultra należy do tych nielicznych, które są "lekkie". Ale potestujcie - oczywiście może tu być problem. Aczkolwiek szczerze wątpię. Na forum pdamill już dawno by o tym mówiono - co jak co ale te forum należy raczej do elity jeżeli chodzi o sprawy iGO w ogóle, więc....ale nigdy nic nie wiadomo:)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 16, 2008, 08:47:43 wysłana przez xtoudi »

*

Offline Yankee

• 256
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 16, 2008, 19:00:19 »
Ale potestujcie - oczywiście może tu być problem. Aczkolwiek szczerze wątpię. Na forum pdamill już dawno by o tym mówiono - co jak co ale te forum należy raczej do elity jeżeli chodzi o sprawy iGO w ogóle, więc....ale nigdy nic nie wiadomo:)

Witaj, przetestowałem i z Ultra 3 chodzi prawie wyśmienicie :-) Jedyne co to czasami mam minimalne (1s - 2s) opóźnienie w reakcji na klawisze ekranowe.

Pozdrawiam!

*

Offline alexjaslo

• 355
  • Sprzęt: Galaxy S i poczciwa Łomnia
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 31, 2008, 12:09:12 »

EDIT
Zarządzanie pamięcią przez iGO8 jest problematyczne i od początku wiadomo, że ten program ma wobec tego spore wymagania. Wszelkie TTS, POI (POI KML), fotoradary itp - to wszystko jest zasobożerne. Sama skórka - w pewnym stopniu też - tylko, że Ultra należy do tych nielicznych, które są "lekkie". Ale potestujcie - oczywiście może tu być problem. Aczkolwiek szczerze wątpię. Na forum pdamill już dawno by o tym mówiono - co jak co ale te forum należy raczej do elity jeżeli chodzi o sprawy iGO w ogóle, więc....ale nigdy nic nie wiadomo:)

Dokladnie,panowie wasze problemy z plynnoscia Igo8 wynikaja przede wszystkim z duzej pamieciozernosci tego programu,do normalnej pracy potrzebuje min 23 MB RAMu (wiec sporo).Ja musialem powywalac kilka programikow z Autostartu w Asusie P750 zeby zwiekszyc ilosc wolnego RAMu,nawet w pewnym momencie zrezygnowalem z uksztaltowania terenu,ale po ponownym odchudzaniu nawet z nim sie polepszylo.Faktycznie na Skinie Ultra Igo8 smiga lepiej.
Pozdro
Pozdro

« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 07, 2008, 09:19:36 »
Wracając do tematu zacinania się - wyłączyć iGo 2006 plus na N560 do StandBy i włączyć w razie potrzeby nie bylo problemu.
u iGo 8 jest niemal 50% szansa, ze po ponownym włączeniu program nie odpowiada i trzeba włączyć PDA natwardo.

Ma ktoś podobny problem? Dzieki!

PS: Żadnej ekstra skórki ani POI nie mam wgranych.