dramatyczny klopot z i-go na iPaq 6915

• 8 Odpowiedzi
  • 1928 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Wrzesień 04, 2006, 15:40:39 »
Przepraszam za zawracanie glowy, ale przekopalem sie przez archiwum forum, inne strony o PDA i nadal mam problem
Mam iPaqa 6915 z WM 5. Wszystko na nim chodzilo OK.
Kupilem legalnego i-Go, zainstalowalem i raz mi ruszyl. Przy drugim razie startowal 15 minut i ruszyl. Pozniej widzialem tylko ikonke startowania programu i nic.
Softreset nie pomagal.
Hardreset, zainstalowanie na czystym iPaqu i i-go ruszyl. Zainstalowalem kilka programow (splashID, Mobipocket) i-go startowal i dzialal 2-3 razy, pozniej podobnie. Widac bylo tylko krecace sie koleczko.
Zainstalowalem SB Pocket plus i wszystko sie naprawilo. i-Go startowal wielokrotnie i bez problemow
Nastepnego dnia, zrobilem soft reset, aby troche oczyscic pamiec i problem znow sie pojawil.
Powtorzenie dzialan poprzednich nie dalo efektu.
Instalowalem tez Memmaida do defragmentowania RAM i nic nie pomaga.
Po softresecie mam 30 MB wolnego RAM, na karcie i-GO jest wolne 7 MB.
Zrobilem juz update na stronach i-Go i nic sie nie zmienia.
Powoli wpadam w rozpacz.
Moze i-Go gryzie sie z preinstalowanym tom-tomem. Ale z kolei tamtego sie nie da usunac.
Czasami, przy krecacym sie koleczku pojawia sie komunikat o bledzie gpsct.exe
Moja wersja softu iPaqa to 1.00.00 1.21UK
Jak dostane szalu to wyrzuce i-Go z iPaqiem przez okno i wroce do szczesliwych czasow, kiedy komorka i GPS byly osobno, czyli Nokia i Garmin
pozdrawiam i prosze o pomoc
KK

« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 04, 2006, 23:24:09 »
możesz podać czas i miejsce wyrzucania sprzetu?  :mysli:  byłbym zainteresowany ]:>

a tak poważnie to przed włączeniem iGO zobacz w uruchomionych programch czy przypadkiem iGO sie tam nie znajduje, może żle zamykasz iGO i w tym tkwi problem- probujesz uruchomić go drugi raz

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 05, 2006, 09:08:58 »
piotrekbb:
gdyby mial go w pamieci - to soft reset by rozwiazal problem.
A jak przedmowca wczesniej napisal - "SOFT RESET NIE POMAGA"

cos nie tak moze byc z plikiem konfiguracyjnym.
Najlepiej sprawdzic czy u innych osob posiadajacych taki sam HP
jest podobnie czy nie.

Wtedy cos bedzie mozna wywnioskowac

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 07, 2006, 22:25:30 »
Krzysztofie,

Proponuję, żebyś napisał o tym problemie na forum GPS Passion, np.:
http://www.gpspassion.com/forumsen/forum.asp?FORUM_ID=126

Admini tamtego portalu są znawcami zarówno HP 6515 (wspólne problemy, jak sądzę, z 6915), jak i iGO.
Jest tam zapewne także i więcej userów 6915 (+ iGO), niż tu.

Problemy z firmware palmtopotelefonów z GPS by HP ciągną się od poczęcia i końca nie widać.
Więc pewnie można założyć, że szybko powrócisz do zestawu 1+1 (np. Nokia + Garmin).

*

Offline lukjod

• 503
  • Sprzęt: touch HD 2
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 08, 2006, 01:00:55 »
e tam Adamie ty zawsze tylko czarne strony widzisz, po  co wypychac kieszenie ja tam na wizarda nie narzekam, wszystko na nim chodzi, czasem trzeba troche pogrzebac w kodzie programu ale poki co porazek nie ma...
moje palmtopy: MDA1 -> MDA2 -> MDA3 -> Wizard -> Hermes -> Kaiser -> Raphael -> Blackstone -> Leo

« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 13, 2006, 12:27:53 »
pomoglo cos dziwnego.
Znalazlem taka rade, zeby po zmianie ustawien regionalnych zrobic soft reset. Zrobilem tak i wszystko dziala. Programik  Quick GPS Connection powoduje, ze nie trace sygnalu nawet w budynkach przy oknie. Cud.
Czy mozecie polecic inne jeszcze pomysly tuningowania?

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 28, 2006, 13:35:22 »
Cytat: "krzysztofkrol"
pomoglo cos dziwnego.
Znalazlem taka rade, zeby po zmianie ustawien regionalnych zrobic soft reset. Zrobilem tak i wszystko dziala. Programik  Quick GPS Connection powoduje, ze nie trace sygnalu nawet w budynkach przy oknie. Cud.
Czy mozecie polecic inne jeszcze pomysly tuningowania?

A jak Ci działa "Quick GPS Connection" skoro to program dla HP 65xx na PPC2003 i nie daje się zainstalować na 6915 ?

« Odpowiedź #7 dnia: Październik 29, 2006, 21:47:00 »
dziala bardzo dobrze, co dwa dni (mniej wiecej) laczy sie przez gprs i uaktualnia.
Czulosc swietna. nie jest to wprawdzie sirfIII (bawilem sie kiedys nuvi) ale i tak lapie sygnal przez boczna szybe samochodu. (siedzialem z tylu w taksowce) i tlumaczylem w obcym miescie jak ma jechac)
kk

« Odpowiedź #8 dnia: Październik 29, 2006, 21:48:20 »
moje quicj connection bylo domyslnie wgrane w wm5, pewnie to nowa wersja