coś się dzieje na stronie Nav N Go

• 50 Odpowiedzi
  • 10320 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Yankee

• 256
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note II N7100
coś się dzieje na stronie Nav N Go
« dnia: Kwiecień 18, 2008, 14:12:07 »
przy próbie logowania się do update iGo wyświetla sie następujący komunikat:

"We kindly inform you that we are updating my.navngo.com pages in order to provide you with upgrades to the new 3D Nav N Go iGO 8, and fresh map updates for iGO My way 2006. Until the update is completed, unfortunately, you cannot log in to the site. Please accept our apologies for any inconvenience caused. We suggest you come back to my.navngo.com on Friday, 25th of April, when the new updates will be available."

Ciekawe jaki będzie efekt tych prac.

Pozdrawiam, Yankee :ok:
« Ostatnia zmiana: Lipiec 09, 2008, 20:10:59 wysłana przez Yankee »

*

Offline Krakus

• 632
Odp: coś się dzieje na stronie Nav N Go
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 18, 2008, 15:57:46 »
Efekt jest do przewidzenia - w Europie i w Izraelu rusza sprzedaż iGO 8. Mowa była o dniu jutrzejszym, ale sądzę, że raczej będzie to w niedzielę (Izrael) i w poniedziałek (Europa).

*

Offline Yankee

• 256
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 18, 2008, 16:05:57 »
No tak tylko że podają tam datę 25.04.2008 jako tą kiedy najlepiej jest ich odwiedzić ... może chodzi o to aby nie wszyscy na raz się jutro rzucili na ich server ?;-)

Pozdrawiam

*

Offline M@rtinez

• *
  • 61
  • Sprzęt: Asus A639/AutoMapa/iGO 8 Europa
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 19, 2008, 11:42:37 »
No tak tylko że podają tam datę 25.04.2008 jako tą kiedy najlepiej jest ich odwiedzić ... może chodzi o to aby nie wszyscy na raz się jutro rzucili na ich server ?;-)

Pozdrawiam

..ciekawe czy udestępnią oficjalnym uzytkownikom nowa wersję za free (jak kupowałem swoje iGO2006 to zapewniali że upgrade będzie dostępne) ... ciekawe, trzeba uzbroic się w cierpliwość ... a przy okazji czy ktoś używał iGO w Europie Zachodniej bo ja używam Destinatora i nie wiem czy warto dokupić mapy do mojej wersji (Europa Wschodnia) czy raczej iGO jest mistrzem ale tylko na "demoludy"

*

Offline Krakus

• 632
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 19, 2008, 12:31:56 »
... a przy okazji czy ktoś używał iGO w Europie Zachodniej bo ja używam Destinatora i nie wiem czy warto dokupić mapy do mojej wersji (Europa Wschodnia) czy raczej iGO jest mistrzem ale tylko na "demoludy"

W Europie zachodniej iGO używa map Tele Atlasa, a Destinator (jak i Garmin) - Navtecha. Tele Atlas ma mapy odrobinkę bardziej aktualne (Navtech na przykład nie ma póki co odcinka autostrady w Austrii oddanego jesienią zeszłego roku), za to Navtech ma dużo bogatszą bazę POI. Generalnie wielkiej różnicy nie ma (pomijając, że mapy Destinatora są o ile pamiętam datowane gdzieś na 2007) - za to w działaniu samego programu jest IMHO spora różnica na korzyść iGO.

*

Offline Yankee

• 256
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 19, 2008, 21:42:18 »
... a przy okazji czy ktoś używał iGO w Europie Zachodniej bo ja używam Destinatora i nie wiem czy warto dokupić mapy do mojej wersji (Europa Wschodnia) czy raczej iGO jest mistrzem ale tylko na "demoludy"

używałem na Słowacji (porażka na maxa ale nie spodziewałem się niczego lepszego po tym kraju), w austrii i w niemczech nie miałem żadnego problemu. Igo prowadziło jak należy gdzie tylko mu kazałem.

Pozdrawiam, Yankee

*

Offline fokstrot

• 949
  • Sprzęt: BB 9780 pin: 26791dc9
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 20, 2008, 17:03:47 »
@Yankee
dziwne, bo ja uzywam iGO zawsze jadac na poludnie europy /takze przejezdzam cala Slowacje/ i wszystko smiga idealnie
Dell X50v/Bt-359 --> BB

*

Offline Krakus

• 632
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 20, 2008, 20:21:56 »
używałem na Słowacji (porażka na maxa ale nie spodziewałem się niczego lepszego po tym kraju) ...

Za Foxtrotem - na Słowacji? Lepszą mapę (o lepszym pokryciu) to ma zdaje się tylko Garmin.

*

Offline noose

• **
  • 189
    • Tanio, szybko, dobrze - wybierz 2
  • Sprzęt: Samsung Omnia + AM5EU
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 23, 2008, 08:58:23 »
Jest aktualizacja i z tego co z nimi pisałem maile to:
1) ma być dostępna nowa mapa polski do igo2006
2) upgrade igo2006->igo8 będzie.... dla użytkowników mających igo2006 plus na całą europę. Też mam wschodnią i się pytałem, czy dostaniemy igo8. Napisali, że nie, ponieważ nie zmieści się na karcie.... Jak im odpisałem, że potrzebowałbym tak na prawdę 2-3 kraje, to odpisali, że niestety ale i tak nie będzie upgrade dla nas tylko cena promocyjna....
Było: Asus A696 WM6 + iGO 2006plus + AM5PL, Nokia 500 (na sprzedaż jak ktoś chce - tanio:P)
Jest: Samsung Omnia WM6.1 + AM5EU

*

Offline noose

• **
  • 189
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 23, 2008, 20:55:10 »
Welcome to the my.navngo.com support web site. Our existing iGO My way customers may download map updates and Nav N Go iGO 8 software upgrades for their iGO My way products.

Nie ma gwiazdek ani nic..... Czyżby zmienili zdanie? :>
Było: Asus A696 WM6 + iGO 2006plus + AM5PL, Nokia 500 (na sprzedaż jak ktoś chce - tanio:P)

*

Offline radoskur

• 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 24, 2008, 07:30:55 »
No wcześniej pisało że wróc na stronę 25 kwietnia a teraz już pisze, "Come back later"  a jaki konkretnie dzień mają na myśli pisząc "później" to chyba nikt nie wie  :mrgreen:

*

Offline Yankee

• 256
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 25, 2008, 21:52:24 »
"We suggest you come back to my.navngo.com on Friday, 25th of April, when the new updates will be available."

Może im chodzi o przyszły rok ?;-) już się kończy 25th i nic :-)

Pozdrawiam, Yankee

*

Offline noose

• **
  • 189
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 26, 2008, 07:32:34 »
Please also note that upgrades to the new Nav N Go iGO 8 version are only available for iGO My way 2006 Europe and iGO My way 2006 Western Europe products at the moment.
For other versions we will offer 2008 Q1 map updates for iGO My way 2006, which will be available here very shortly. Please visit my.navngo.com site regularly to receive a map update.
.... :[

*

Offline Yankee

• 256
« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 26, 2008, 07:43:55 »
Uwaga, wszyscy legalni użytkownicy iGo do boju :-) Uruchomili serwis!
"The My updates page offers you upgrades from iGO My way 2006 to Nav N Go iGO 8 software. It will soon provide map updates for your existing iGO My way 2006 product, too."

Select update
The following updates are available for the selected device. Please select one and click on the “Buy it” or “Get it free” link. You may modify your choice on the following screens.
Nav N Go iGO 8 is compatible with your PDA device, it was succesfully tested on this device. We suggest you to choose the Nav N Go iGO 8 upgrade.
Upgrade to Nav N Go iGO 8 with Europe map

This is an upgrade to Nav N Go iGO 8 new version, bundled with 2008 Q1 3D-map data for Europe.

Please note that the updated product might require more storage space than your iGO My way card's capacity. This means you probably will not be able to upload and use all the content (e.g. all maps and POI) at the same time. You will still have the license to use all content and you will be able to modify your uploaded content at any time. For example, if you need other maps for a planned trip, you can delete some maps with our PC tool (Content Manager) and upload the maps you require.

Price: 89 EUR (incl. 20% V.A.T.)    
Buy it
The updated iGO My way requires: 1546 MB
You specified your iGO My way card as: 1 GB

Oczywiście ZUPEŁNIE PRZYPADKOWO nie ma jeszcze updateów map dla iGo 2006 tylko od razu kierują do kupowania upgrade do iGo 8. Pomijam fakt, że po kliknięciu BUY g... się dzieje i nawet jakby jakiś frajer (bez urazy)  się znalazł i chciał kupić to nie kupi za chiny ludowe.
O NIE, jeśli oni myślą że ja kupie za 89 Euro jakiś półprodukt i będę go upychał kawałkami na tę nędzną kartę 1gb to są w błędzie! Chyba ich zdrowo powaliło. Nie mam zamiaru przerzucać kart w pokecie raz taka, raz inna, aż je szlag trafi wszystkie przez to maglowanie.
To chyba nie jest najlepsza polityka aby przeciwdziałać piractwu. Ile by ich kosztowała jakaś nędzna karta 4 gb ? 10 euro ?
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 26, 2008, 15:35:20 wysłana przez Yankee »

*

Offline noose

• **
  • 189
« Odpowiedź #14 dnia: Kwiecień 27, 2008, 08:23:15 »
Jakby nie mogli tego zrobić jak automapa, czyli osobny instalator i wtedy wybierasz czy licencja ma być przypisana do karty czy do pocketa.... A sprawa z aktualnymi licencjami. W trakcie instalki wrzuć oryginalne iGO (jeżeli to update), żeby mógł odczytać licencję i wtedy podmień kartę na docelową.... Wg mnie proste;-)

*

Offline M@rtinez

• *
  • 61
« Odpowiedź #15 dnia: Kwiecień 27, 2008, 11:23:10 »

Oczywiście ZUPEŁNIE PRZYPADKOWO nie ma jeszcze update-ów map dla Igo 2006 tylko od razu kierują do kupowania upgrade do Igo 8. Pomijam fakt, że po kliknięciu BUY g... się dzieje i nawet jakby jakiś frajer (bez urazy)  się znalazł i chciał kupić to nie kupi za chiny ludowe.
O NIE, jeśli oni myślą że ja kupie za 89 Euro jakiś półprodukt i będę go upychał kawałkami na tę nędzną kartę 1GB to są w błędzie! Chyba ich zdrowo powaliło. Nie mam zamiaru przerzucać kart w pojecie raz taka, raz inna, aż je szlag trafi wszystkie przez to maglowanie.
To chyba nie jest najlepsza polityka aby przeciwdziałać piractwu. Ile by ich kosztowała jakaś nędzna karta 4 GB ? 10 euro ?

... ale kicha tyle czekania, tyle obiecanek o otrzymaliśmy wielkie g... jak chcesz mieć Igo 8 to musisz kupić (ale nawet jak by ktoś chciał to nie ma jak), a pamiętam obecaniki że jak masz orginal to będziesz miala nową wesje he he he .... do tego zamiast zaproponować Klientom wymianę wersji 2006 na 8 za symboliczne pieniądze chcą naciągnąć legalnych uzytkownikow na koszty ... granda... gdyby chociaż dotrzymali slowa o "dożywotnich" upgrada'ach map a tu nic ...

*

Offline noose

• **
  • 189
« Odpowiedź #16 dnia: Kwiecień 27, 2008, 14:46:50 »
najbardziej rozwala mnie fakt, że z piracką wersją jest mniej problemów niż z oryginałem :P
Kilka przykładów:
Asus A696 - pirat - bez problemów ruszył. Aby odpalić legal musiałem szukać łatek do softu i grzebać w plikach na karcie, aby się poprawnie wyświetlał (pojawiał mi się na połowie ekranu).
Inny przykład (najbardziej absurdalny) - na piracie miałem nowsze mapy niż na oryginale ;D
Kolejny - nie trzeba żonglować kartami...

Paranoja niestety... Kumpel powiedział, że już wie czego nigdy więcej w życiu nie kupi - softu od tej firmy....
Szkoda, że tak sobie z userami pogrywają... Wydało się kasę na soft, bo dożywotnio będą updaty a tutaj...

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #17 dnia: Kwiecień 27, 2008, 16:03:01 »
najbardziej rozwala mnie fakt, że z piracką wersją jest mniej problemów niż z oryginałem :P
Kilka przykładów:
Asus A696 - pirat - bez problemów ruszył. Aby odpalić legal musiałem szukać łatek do softu i grzebać w plikach na karcie, aby się poprawnie wyświetlał (pojawiał mi się na połowie ekranu).
Inny przykład (najbardziej absurdalny) - na piracie miałem nowsze mapy niż na oryginale ;D
Kolejny - nie trzeba żonglować kartami...

Paranoja niestety... Kumpel powiedział, że już wie czego nigdy więcej w życiu nie kupi - softu od tej firmy....
Szkoda, że tak sobie z userami pogrywają... Wydało się kasę na soft, bo dożywotnio będą updaty a tutaj...

poczują oddech konkurencji to pewnie przemyślą część rozwiązań.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline radoskur

• 1921
« Odpowiedź #18 dnia: Kwiecień 27, 2008, 18:15:16 »
Najbardziej w tym wszystki wk******** jest dystrybutor tego softu czyli firma MIP, która wiecznie obiecywała to i siamto - jak zwykle żadna obietnica się nie sprawdziła... "brawa" dla MIP

*

Offline noose

• **
  • 189
« Odpowiedź #19 dnia: Kwiecień 27, 2008, 20:42:42 »
a do dystrybutora nic nie mam;-) Nie odpisał mi na żadnego z 5ciu maili, natomiast Panowie z Nav N Go  odpisują mi max po 48h;-)

*

Offline M@rtinez

• *
  • 61
« Odpowiedź #20 dnia: Kwiecień 28, 2008, 09:04:28 »
a do dystrybutora nic nie mam;-) Nie odpisał mi na żadnego z 5ciu maili, natomiast Panowie z Nav N Go  odpisują mi max po 48h;-)

... fajnie, a co Tobie odpisali ... bo ja osobiście czuję się z lekka oszukany, mogę zrozumieć że producent "za darmo" nie chce dać nowego softu (ale dlaczego mam płacić kilkaset zł zamiast symboliczne max 100 PLN - jestem przecież legalny) ale q... mapy były obiecane dozgonnie... ja od biedy wytrzymam bez 3D ale nowe mapki szczególnie na kraje "demoludów" to podstawa

*

Offline Yankee

• 256
« Odpowiedź #21 dnia: Kwiecień 28, 2008, 10:22:30 »
Ja szczerze mówiąc nawet bym i dał te 89 Euro ale pod pewnymi warunkami:
1. Dostanę kartę minimum 4 gb,
2. Nie będzie ograniczenia w przypadku wgrywania alternatywnych map.

W przeciwnym wypadku trzeba sobie będzie radzić inaczej. Mam Automapę więc ich pieprzę jeśli chodzi o kraj a do wyjazdów zagranicznych szczerze mówiąc nie potrzeba mi nic więcej niż Igo 2006 oferuje. Nawiasem mówiąc jakoś bardziej mi odpowiada ta stara wersja jeśli chodzi o grafikę i obsługę.
Prawdę mówiąc to od czasu kupna iGo nie miałem ani jednego dnia satysfakcji, że jestem legalnym jego posiadaczem a nawet wręcz przeciwnie! Plułem sobie w brodę z tego powodu z choćby tak błachego powodu, że nie było możliwości wgrania LEGALNEGO kompletu map na tę gównianą kartę SD. Wyobraźcie sobie starszego gościa (który chce kupić produkt i go używać) jak siedzi przed kompem z pocketem w łapie i przegrywa mapy w zależności od tego gdzie jedzie na wczasy :-) - faktem jest że taki ktoś kupić powinien PNA.

Jednym słowem sądzę, że sami sobie kopią dołek.
Pozdrawiam wszystkich zawiedzonych.

*

Offline noose

• **
  • 189
« Odpowiedź #22 dnia: Kwiecień 28, 2008, 15:46:10 »
szybki cytacik z maila, który dostałem chwilę temu
Dear Pawel,

I can't tell You any exact date, our developers are working on it to integrate the iGO My way 2006 map updates into Content Manager too.

I'd like to ask your patient.

Kind regards,

Gábor JUHÁSZ
Product Coordinator

E: Gabor.JUHASZ@navngo.com
bez komentarza to zostawię...
Napisane: Kwiecień 28, 2008, 14:59:49
CUD NORMALNIE! Dystrybutor mi odpisał :P
Witamy

Z informacji podanych przez producenta wynika ze aktualizacje powinny pojawic sie w niedlugim czasie, prawdopodobnie przed wakacjami.
Jezeli aktualizacja bedzie dostepna to pojawi sie odpowiednia informacja na stronie internetowej

Pozdrawiamy
Dział Serwisu MIP
ul.Siedmiogrodzka 11, 01-232 Warszawa
poniedziałek - piątek w godz. 11-17
tel. 0801080211 w. 2

*

Offline radoskur

• 1921
« Odpowiedź #23 dnia: Kwiecień 28, 2008, 18:29:26 »
Ja pier**** ten MIP nadal oczy mydli - te aktualizacje obiecują już chyba od półtora roku, ostatnio miały być na wiosnę, teraz będa na lato, w końcu sie jesień zrobi. Widac jak doskonały kontakt ma sam dystrybutor z producentem.

*

Offline wyrm

• *
  • 82
  • Sprzęt: iPaq 3630 -> Mio 169 -> Xda Exec -> HTC Kaiser
« Odpowiedź #24 dnia: Kwiecień 29, 2008, 10:48:49 »
(nie chciałem już zakładać nowego wątku)

mój list do NavNGo:

Hello, my problem may be quite typical but it was not specifically addressed in the Q&A section. My copy of iGo My way 2006 (plus) is on a miniSD card (as usual). As such, it was perfectly usable on my older PDA (Mio169) but is no longer on my new machine (HTC Kaiser), which only has a microSD slot. I was eagerly waiting for the upgrade, but I can see that what you offer is "same card, different software", so I will STILL have the miniSD... and it will still be unusable for me. Is there any way to bypass that? I would gladly purchase the upgrade, but I do need to be able to use it.

i ich odpowiedź:

Dear Sir/Madam,
Unfortunately I have no good news at the moment.
There is no way to exchange your existing SD card to a new (microSD) one.
Kind regards,
Gábor JUHÁSZ
Product Coordinator

Czyli "turlaj dropsa, leszczu".
Jeżeli kupię iGo 8, to tylko razem z PNA. Dziękuję serdecznie za takie traktowanie.
Did you realize that it takes *FIVE* babies to make just *ONE* bottle of baby oil?!

*

Offline Cavallino

• 664
  • Sprzęt: Eten G500+
« Odpowiedź #25 dnia: Kwiecień 29, 2008, 11:22:39 »
Czyli "turlaj dropsa, leszczu".
Jeżeli kupię iGo 8, to tylko razem z PNA. Dziękuję serdecznie za takie traktowanie.

Ale w czym masz problem?
Wgrywasz witaminkę i instalujesz gdzie chcesz - co więcej - robisz to zgodnie z prawem.

*

Offline wyrm

• *
  • 82
  • Sprzęt: iPaq 3630 -> Mio 169 -> Xda Exec -> HTC Kaiser
« Odpowiedź #26 dnia: Kwiecień 29, 2008, 11:40:19 »
Ale w czym masz problem?
Wgrywasz witaminkę i instalujesz gdzie chcesz - co więcej - robisz to zgodnie z prawem.

No właśnie w tym. Może jestem dziwny, ale nie chcę wgrywać witaminek, nawet, jeżeli jestem w prawie. Daję te 90€ i chciałbym, by producent traktował mnie poważnie... Tzn. w sumie NIE daję, jak wyżej.
Did you realize that it takes *FIVE* babies to make just *ONE* bottle of baby oil?!

*

Offline noose

• **
  • 189
« Odpowiedź #27 dnia: Kwiecień 29, 2008, 12:51:54 »
chyba sprzedaż AM5 w naszym kraju delikatnie podskoczy;-)

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #28 dnia: Kwiecień 29, 2008, 13:22:24 »

to dobrze czy źle? Skąd wiesz, że AM zachowałaby się inaczej?

Nie wiem, czy ludzie z Nav'N'Go traktują wszystkich klientów jednakowo, czy tylko Polaków (taka teza nie jest wcale bezzasadna) ale powinni rozważyć omijanie naszego rynku. Mimo, że korzystam z iGo i jestem z tego programu zadowolony to mimo wszystko takie zachowania nie sprzyjają dobremu postrzeganiu marki.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline noose

• **
  • 189
« Odpowiedź #29 dnia: Kwiecień 29, 2008, 13:58:20 »

to dobrze czy źle? Skąd wiesz, że AM zachowałaby się inaczej?
Wg mnie dobrze, ponieważ Aqurat trochę lepiej traktuje klientów. Z tego co widzę, to nie zachowuje się w ten sposób.

Nie wiem, czy ludzie z Nav'N'Go traktują wszystkich klientów jednakowo, czy tylko Polaków (taka teza nie jest wcale bezzasadna) ale powinni rozważyć omijanie naszego rynku. Mimo, że korzystam z iGo i jestem z tego programu zadowolony to mimo wszystko takie zachowania nie sprzyjają dobremu postrzeganiu marki.
Z iGO też jestem bardzo zadowolony (interface, wyznaczanie tras itp). Ale mapy są tragiczne... Licencja przypisana do miniSD też jest dla mnie paranoją.... Z tego co widzę to to jest na prawdę jedyny soft w którym piraci mają lepiej niż legalni userzy:(