igo i trasa piesza

• 7 Odpowiedzi
  • 2515 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline donau

• *
  • 53
  • Sprzęt: MDA IV
igo i trasa piesza
« dnia: Maj 12, 2007, 20:56:10 »
Nie mogę nigdzie znaleźć informacji czy iGO może być używany dla tras pieszych np góry itp ?

*

Offline JD-MM

• 1145
  • Sprzęt: SGS6 SM-G920F
Odp: igo i trasa piesza
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 12, 2007, 21:09:28 »
Samochód, TAXI, Autobus, TIR, Poj.uprz., Pieszy, Rower.

*

Offline Mr Groch

• 347
  • Sprzęt: Galaxy S (I9000)
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 12, 2007, 21:13:50 »
Moze, ale w takiej roli wcale niczym spoecjalnym nie zaskoczy (zreszta podobnie jak kazdy inny
program do nawigacji drogowej) - przede wszystkim - brak izohips oraz praktycznie wsyztskich oznaczen
terenowych... Nie wpsominajac, ze raczej nie uswiadczysz na mapach drog gruntowych, o sciezkach nie warto nawet wpsominac...
Co najwyzej zobaczysz, ze jestes gdzies w lesie :)

Takie programy jak IGO, AutoMapa, TomTom, itd dla pieszego nadaja sie glownie, by mniej wiecej moc oszaqcowac swoje polozenie
oraz okreslic, w ktorym kierunku oraz jak daleko znajduje sie jakis z gory ustalony cel (np schronisko)

Jezeli tylko sa dostepne mapy Garmina dla terenu, w ktory sie wyberasz, to polecam programik Garmin Que (umozliwia
otwieranie map garmina na PPC). Jesli takowych map nie ma, to pozostaje wykoanie ich samodzielnie... Albo poprzez
skan map papierowych i przeniesienie ich np do programu GPS Tuner, lub (jak ja czesto robie), przygotowanie sobie
zestawu map ze zdjec staelitarnych Google i przeniesienie ich do GPS Tuner'a (polecam program Google Maps Images Downloader 2.3, celowo pisze o wersji 2.3, jest dostepna 2.6 ale jej alory edukacyjne nie sa az tak cenne jak wersji 2.3 ;)

Pozdrawiam

*

Offline Cavallino

• 664
  • Sprzęt: Eten G500+
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 12, 2007, 22:20:59 »
Moze, ale w takiej roli wcale niczym spoecjalnym nie zaskoczy (zreszta podobnie jak kazdy inny
program do nawigacji drogowej) - przede wszystkim - brak izohips oraz praktycznie wsyztskich oznaczen
terenowych... Nie wpsominajac, ze raczej nie uswiadczysz na mapach drog gruntowych

To już zależy na jakich mapach.
Na 2007.01 by Emapa są, nawet za dużo (bo źle pooznaczane jako twarde), lepiej żeby ich wcale nie było to by po takich drogach nawigacji nie prowadził.

*

Offline lazik_s

• 386
  • Sprzęt: HTC Cruise, FS N560
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 12, 2007, 22:38:12 »
terenowych... Nie wpsominajac, ze raczej nie uswiadczysz na mapach drog gruntowych
To już zależy na jakich mapach.
Na 2007.01 by Emapa są, nawet za dużo (bo źle pooznaczane jako twarde), lepiej żeby ich wcale nie było to by po takich drogach nawigacji nie prowadził.
Jak już używasz map beta to ustaw sobie wyznaczanie trasy Uproszczonej a będziesz miał to co oczekujesz i o czym wspominasz w innym wątku.
brak podpisu i kropka

*

Offline Cavallino

• 664
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 13, 2007, 00:11:38 »
Jak już używasz map beta to ustaw sobie wyznaczanie trasy Uproszczonej a będziesz miał to co oczekujesz i o czym wspominasz w innym wątku.

A skąd przekonanie że to beta?
ZTCW ta sama mapa jest już oficjalnie w MioMap.
Równie skopana.

A jeśli chodzi Ci o nieustawianie optymalnej trasy, to zdecydowanie nie jest to to o co mi chodzi.
Ja wcale nie mam pretensji że I-go czasem kieruje mnie na drogi gminne - czasem ma to sens.
Ale już z gruntowymi to przeginka, błąd mapy, który nie da sie niczym przesłonić.

*

Offline lazik_s

• 386
  • Sprzęt: HTC Cruise, FS N560
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 13, 2007, 09:57:13 »

A skąd przekonanie że to beta?
ZTCW ta sama mapa jest już oficjalnie w MioMap.
Równie skopana.
I ... ? Piszesz w wątku o iGO o mapach MioMap? NTG

A jeśli chodzi Ci o nieustawianie optymalnej trasy, to zdecydowanie nie jest to to o co mi chodzi.
Ja wcale nie mam pretensji że I-go czasem kieruje mnie na drogi gminne - czasem ma to sens.
Ale już z gruntowymi to przeginka, błąd mapy, który nie da sie niczym przesłonić.
Przegina iGO, czy ten kto dostarcza mapy źle sklasyfikowane?
brak podpisu i kropka

*

Offline Cavallino

• 664
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 13, 2007, 10:37:40 »
Piszesz w wątku o iGO o mapach MioMap? NTG

Bzdura.
Ale to już tak jest, jak się nie ma do czego przypieprzyć a koniecznie się chce.

Przegina iGO, czy ten kto dostarcza mapy źle sklasyfikowane?

I I-go zgadzając się na włączenie takiej mapy i dostawca map w ogóle taki knot proponując do sprzedaży.