3D estakady w iGO

• 17 Odpowiedzi
  • 3607 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline lazik_s

• 386
  • Sprzęt: HTC Cruise, FS N560
3D estakady w iGO
« dnia: Luty 17, 2008, 13:39:45 »
Cytat: 6nt
1. Trójwymiarowe estakady tylko gdzieniegdzie iGo wprowadza, jest to dopiero początek.
Nieprawda. To jest funkcja przypisana do programu, bo mapy posiadają już "wbudowane" potrzebne do kreślenia "3D tras" dane.

3. (...) Nie piszcie jednak "iGo to, Destinator tamto, a MioMap to już w ogóle!", bo to nie ma sensu i do niczego nie prowadzi, OK?
A ty nie pisz nieprawdy. (Hint: Patrz wyżej)

EOT z mojej strony.
brak podpisu i kropka

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
3D estakady w iGO
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 17, 2008, 14:08:24 »
1. Trójwymiarowe estakady tylko gdzieniegdzie iGo wprowadza, jest to dopiero początek.
Nieprawda. To jest funkcja przypisana do programu, bo mapy posiadają już "wbudowane" potrzebne do kreślenia "3D tras" dane.

3. (...) Nie piszcie jednak "iGo to, Destinator tamto, a MioMap to już w ogóle!", bo to nie ma sensu i do niczego nie prowadzi, OK?
A ty nie pisz nieprawdy. (Hint: Patrz wyżej)

EOT z mojej strony.

1. Ja powtarzam to, co wyczytałem.
2. Jeżeli to nieprawda, to znaczy, że moje informacje są przeterminowane.
Nie zmienia to jednak postaci rzeczy - nie dyskutujemy tu o innych programach, ale o najpopularniejszym na polskim rynku - AM. Nie ma więc powodów, żeby zaśmiecać to osobistymi orgazmami na temat np. iGo. O to mi chodziło w mojej wypowiedzi, a nie o precyzyjne dane na temat iGo, dlatego nie przywiązywałem wagi do ich aktualności.

*

Offline lazik_s

• 386
3D estakady w iGO
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 18, 2008, 21:36:17 »
1. Ja powtarzam to, co wyczytałem.
Możesz podać źródło gdzie o tej niepełnej implementacji "3D dróg" wyczytałeś? Byłbym bardzo wdzięczny. Interesuje mnie co to są za źródła tak opiniotwórcze, które wprowadzają użytkowników/czytelników w błąd.
Napisane: 17-02-2008, 18:03:54
Qrcze dajcie już spokój z tymi ciągłymi udowodnieniami kto ma lepszy (większy dłuższy :) ).
IGo to fajny program chce go kupić!!! Niech mi szanowny producent sprzeda iGo Europa Wschodnia na karcie micro 2GB (chociaz 2GB, przydałoby sie 4 lub więcej) ZAPŁACE ZA KARTE DODATKOWO I JESZCZE DORZUCE PARE GROSZY ZA "KŁOPOT"
A Świstak dalej zawija sreberka.... czytaj Producent ma to w du..... Tak więc i ja mam producenta w du.....
Dlatego też producent dla nowej wersji 8 przewiduje microSD 2GB. Ale to robi się zupełny OT, a w tym wątku nie o tym mowa. Proszę więc o wydzielenie mojego postu i tego na, który odpowiadam.

BTW nadal czekam na odpowiedź 6nt
brak podpisu i kropka

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: 3D estakady w iGO
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 20, 2008, 02:50:44 »

Co jest niby nieprawdą?
Oczywiście, że funkcja jest przypisana do programu, a mapy mają te dane tam gdzie mają, a tam gdzie ich nie mają
funkcja programu nie zrobi 3D, bo nie ma z czego.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline lazik_s

• 386
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 20, 2008, 16:56:40 »

Co jest niby nieprawdą?
Oczywiście, że funkcja jest przypisana do programu, a mapy mają te dane tam gdzie mają, a tam gdzie ich nie mają
funkcja programu nie zrobi 3D, bo nie ma z czego.
Nieprawdą jest dokładnie to: "1. Trójwymiarowe estakady tylko gdzieniegdzie iGo wprowadza, jest to dopiero początek."
brak podpisu i kropka

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 20, 2008, 17:02:11 »
Przecież nie ma ich jeszcze wszędzie, a tylko tam gdzie w mapach już są zaszyte te dane, czyli gdzieniegdzie.
Mówisz, że ma już wszędzie?
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline lazik_s

• 386
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 20, 2008, 17:27:41 »
Przecież nie ma ich jeszcze wszędzie, a tylko tam gdzie w mapach już są zaszyte te dane, czyli gdzieniegdzie.
Mówisz, że ma już wszędzie?
Nie, mówię że "iGO tego nie wprowadza tylko producenci map".
« Ostatnia zmiana: Luty 20, 2008, 20:32:17 wysłana przez lazik_s »
brak podpisu i kropka

*

Offline RadaRes

• 487
  • Sprzęt: Blackstone, GO930
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 20, 2008, 19:28:26 »
quote author=RadaRes link=topic=89890.msg604692#msg604692 date=1203363750]
Qrcze dajcie już spokój z tymi ciągłymi udowodnieniami kto ma lepszy (większy dłuższy :) ).
IGo to fajny program chce go kupić!!! Niech mi szanowny producent sprzeda iGo Europa Wschodnia na karcie micro 2GB (chociaz 2GB, przydałoby sie 4 lub więcej) ZAPŁACE ZA KARTE DODATKOWO I JESZCZE DORZUCE PARE GROSZY ZA "KŁOPOT"
A Świstak dalej zawija sreberka.... czytaj Producent ma to w du..... Tak więc i ja mam producenta w du.....
Dlatego też producent dla nowej wersji 8 przewiduje microSD 2GB. Ale to robi się zupełny OT, a w tym wątku nie o tym mowa. Proszę więc o wydzielenie mojego postu i tego na, który odpowiadam.

[/quote]

Taa a ile na tej karcie będzie zajmował program z mapami??? Bo ja nie mam ochoty non stop wymieniać SDków może np ja potrzebuje mieć oprócz iGo jeszcze 3GB miejsca na inne rzeczy. Rozumiem że to ponad standardowe rozwiązanie więc chcę za nie zapłacić dodatkowo ale przecież nie będę sie prosił aby producent mi łaskawie sprzedał swój program  :mad:
TT CWE i ameryka ;),  AutoMapa EU 5.5.1 (709)

*

Offline lazik_s

• 386
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 20, 2008, 20:42:45 »
Cytat: RadaRes
Taa a ile na tej karcie będzie zajmował program z mapami???
Możesz doprecyzować? Z jakimi dokładnie mapami?

Bo ja nie mam ochoty non stop wymieniać SDków może np ja potrzebuje mieć oprócz iGo jeszcze 3GB miejsca na inne rzeczy.
Więc może przeczytasz warunki licencji? Jeżeli nie godzisz się na taką politykę to nie zawierasz umowy kupna-sprzedaży. Normalne.

Rozumiem że to ponad standardowe rozwiązanie więc chcę za nie zapłacić dodatkowo ale przecież nie będę sie prosił aby producent mi łaskawie sprzedał swój program  wkurzony
A ja myślałem, że jak się ma niestandardowe wymagania to trzeba jednak poprosić.
Chciałem kupić schody drewniane do domu w kolorze okien. Standardowe kolory nie pasowały. Musiałem poprosić by mi dobrali kolor z próbki. Zapłaciłem ekstra. Dziwne te życie?
brak podpisu i kropka

*

Offline RadaRes

• 487
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 21, 2008, 06:57:46 »
Cytat: RadaRes
Taa a ile na tej karcie będzie zajmował program z mapami???
Możesz doprecyzować? Z jakimi dokładnie mapami?

Bo ja nie mam ochoty non stop wymieniać SDków może np ja potrzebuje mieć oprócz iGo jeszcze 3GB miejsca na inne rzeczy.
Więc może przeczytasz warunki licencji? Jeżeli nie godzisz się na taką politykę to nie zawierasz umowy kupna-sprzedaży. Normalne.

Rozumiem że to ponad standardowe rozwiązanie więc chcę za nie zapłacić dodatkowo ale przecież nie będę sie prosił aby producent mi łaskawie sprzedał swój program  wkurzony
A ja myślałem, że jak się ma niestandardowe wymagania to trzeba jednak poprosić.
Chciałem kupić schody drewniane do domu w kolorze okien. Standardowe kolory nie pasowały. Musiałem poprosić by mi dobrali kolor z próbki. Zapłaciłem ekstra. Dziwne te życie?

A z jakimi mapami będzie iGo 8 na karcie 2GB??? I co to ma w ogóle do rzeczy. Chcodzi o to że producent nie wyraża chęci nagrania mi programu na karcie wygodnej dla mnie mimo to iż kilkukrotnie prosiłem o to. Już nie będę przytaczał treści rozmów bo to kiedyś robiłem.
No i właśnie producent schodów zrobił to co każdy szanujący klienta producent, wilk syty-zarobił swoje i owca cała-ma kolor jaki chciała. Ale nie Nav'n'go oni przecież nie będą sie nadwyrężali dla klienta mają ważniejsze sprawy na głowie. A co za problem nagrać na innej karcie skoro ja chce za to zapłacić. Nawet był pomysł żeby to dystrybutor zrobił aby "odciążyć" producenta no i stanęło na tym że dystrybutor musiałby w końcu scrackować program hahahahaha... sckrackować program!!! To ja już wole "zdobyć" taki na własną rękę  :O
Widzisz więc że jest duża róznica pomiędzy "poprosić" a "sie prosić". Dziwne TO życie?

*

Offline lazik_s

• 386
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 21, 2008, 11:47:04 »
Jest ogromna różnica w jednej sprawie. Producent wcale nie musi reagować na prośby. Wszystko zależy jaką politykę sprzedaży prowadzi. Jeżeli w opini producenta twoja prośba nie ma żadnego pozytywu dla rachunku ekonomicznego, to przepraszam, ale jaki ma mieć producent w tym interes by sprzedać program na innym nośniku? Mogę się z tobą założyć, że jestem w stanie wynegocjować taką wersję jak ty chcesz u producenta na karcie jaką tam sobie uważasza, ale przy znacznym koszcie (tak jak przy przykładowych moich schodach wyszło że dołożyłem na miesięczną pensję dwóch pracowników). Jeżeli zaoferujesz się ponieść takie koszty, mogę już dzisiaj zacząć rozmowę z producentem i dostaniesz oryginalne iGO na karcie nawet 8 GB.
brak podpisu i kropka

*

Offline RadaRes

• 487
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 21, 2008, 11:53:47 »
Jest ogromna różnica w jednej sprawie. Producent wcale nie musi reagować na prośby. Wszystko zależy jaką politykę sprzedaży prowadzi. Jeżeli w opini producenta twoja prośba nie ma żadnego pozytywu dla rachunku ekonomicznego, to przepraszam, ale jaki ma mieć producent w tym interes by sprzedać program na innym nośniku? Mogę się z tobą założyć, że jestem w stanie wynegocjować taką wersję jak ty chcesz u producenta na karcie jaką tam sobie uważasza, ale przy znacznym koszcie (tak jak przy przykładowych moich schodach wyszło że dołożyłem na miesięczną pensję dwóch pracowników). Jeżeli zaoferujesz się ponieść takie koszty, mogę już dzisiaj zacząć rozmowę z producentem i dostaniesz oryginalne iGO na karcie nawet 8 GB.

A w czym ta ogromna różnica bo nie rozumiem. Czy ja twierdze że producent coś musi?? Nic nie musi tak ja nie musze kupować jego produktów. A co TY możesz czy jesteś w stanie negocjować też mnie niewiele interesuje.
Generalnie nie chodzi o to chyba aby kupować coś na siłe za wszelką cenę. Przynajmniej mi nie o to chodzi. Jak Cie stać i masz taki gest to daj komuś i kilka/naście miesięcznych pensji nic mi do tego.

*

Offline lazik_s

• 386
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 21, 2008, 12:10:44 »

A w czym ta ogromna różnica bo nie rozumiem. Czy ja twierdze że producent coś musi?? Nic nie musi tak ja nie musze kupować jego produktów. A co TY możesz czy jesteś w stanie negocjować też mnie niewiele interesuje.
Generalnie nie chodzi o to chyba aby kupować coś na siłe za wszelką cenę. Przynajmniej mi nie o to chodzi. Jak Cie stać i masz taki gest to daj komuś i kilka/naście miesięcznych pensji nic mi do tego.

Ale tutaj właśnie o to chodzi, że ty byś chciał za dodatkowe 100 złotych mieć specyficzne wymagania. Tak nie jest i nie będzie by komuś chciało się nawet palcem kiwnąć i zmieniać całkowicie swoją politykę sprzedaży, bo jeden użytkownik ma takie a nie inne widzimisie. I nie piszę tutaj czy taka polityka ogólnie jest słuszna czy nie, tylko piszę o twojej zachciewajce w stosunku do już obecnej i wprowadzonej polityki producenta. Twoje narzekanie to poprastu lanie wody na próżno.
brak podpisu i kropka

*

Offline RadaRes

• 487
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 21, 2008, 17:28:16 »
A Ty nie wiesz za ile ja chciałbym mieć swoją "zachciewajke" i dla mnie nagranie czegokolwiek gotowego na karte SD jest proste jak sr... to znaczy drut  :mrgreen: Pozostaje jeszcze kwestia numeru karty ale myśle że to tez drut i jak jakiejś firmie wchodzącej na rynek zależy na wszystkich klientach to nie powinien robić z tego wielkiego halo. Była propozycja aby załatwić to przez dystrybutora aby "nie zawracać głowy" producentowi. Odpowiedź w stylu: "...bo my mamy tylko takie karty..." na co ja "...to ja wyśle własną i zapłace za fatyge...", odpowiedź "... bla bla bla to nie jest takie proste bla bla bla..." nawet nikt nie chciał odpowiedzieć ile, po prostu nie za żadne pieniądze.
Nie wiem może sie bali że w ten sposób ułatwią zadanie crackerom  :O Cóż iGo to chyba najłatwiej zdobywalny piracki program do nawigacji   :ohreally:
A to nie jest moje widzimisie, ja po prostu nie moge korzystać z tego programu na moim sprzęcie (w wersji legalnej oczywiście) bo nie poto mam PPC aby tylko nawigacja na nim była.
Tak więc jak producent ma mnie gdzieś to ja go też i kropka.

*

Offline Krakus

• 632
« Odpowiedź #14 dnia: Luty 21, 2008, 18:53:26 »
Jeżeli zaoferujesz się ponieść takie koszty, mogę już dzisiaj zacząć rozmowę z producentem i dostaniesz oryginalne iGO na karcie nawet 8 GB.

Nie pamiętam już gdzie czytałem, że NavnGo jednak coś takiego świadczy.

*

Offline RadaRes

• 487
« Odpowiedź #15 dnia: Luty 21, 2008, 19:55:57 »
Może w końcu doszli do wniosku że warto... Wtedy gdy chciałem to oni nie chcieli  :]

*

Offline lazik_s

• 386
« Odpowiedź #16 dnia: Luty 21, 2008, 20:34:29 »
A Ty nie wiesz za ile ja chciałbym mieć swoją "zachciewajke" i dla mnie nagranie czegokolwiek gotowego na karte SD jest proste jak sr... to znaczy drut  Mr. Green Pozostaje jeszcze kwestia numeru karty ale myśle że to tez drut i jak jakiejś firmie wchodzącej na rynek zależy na wszystkich klientach to nie powinien robić z tego wielkiego halo.
Ale tej firmie nie zależy na wszystkich potencjalnych klientach a na wybranej grupie akceptującej licencję.

Tak więc jak producent ma mnie gdzieś to ja go też i kropka.
Po raz ostatni napiszę: Producent ma określoną politykę sprzedaży i według niej dystrybuuje swój produkt. Jeżeli ta polityka przynosi mu wystarczający zysk na rachunku ekonomicznym to nie musi zabiegać o potencjalnych innych klientów, dla których barierą wejścia jest dotychczasowa polityka licencyjna. To jest producent i może taką politykę stosować jaka mu się podoba. Dla niego też sama zmiana polityki licencyjnej i sprzedaży może się wiązać z byt dużymi kosztami (i nie jest to tylko bzdurne nagranie oprogramowania na nośnik, ale także problemy/koszty z zapasami poprzednich nośników, problemy/koszty z dostawcą nośnika, zrywaniem dotychczasowych umów, koszty spedycji, reklamy, obiegu informacji itd.), a więc może nie być nawet zainteresowany zmianą dotychczasowych praktyk. Jak takiego podejścia nie akceptujesz to nie korzystasz z programu, a wylewanie swojego rozgoryczenia tutaj i doprowadzanie do flejmu nic nie da.
brak podpisu i kropka

*

Offline RadaRes

• 487
« Odpowiedź #17 dnia: Luty 22, 2008, 20:54:33 »
a wylewanie swojego rozgoryczenia tutaj i doprowadzanie do flejmu nic nie da.

Ja jakoś specjalnie rozgoryczony nie jestem  :mrgreen: Zwracam tylko uwagę na ten fakt a czy Twoja dyskusja ze mną nie jest jak mówisz flejmem? Od samego początku twierdzę "producent ma mnie gdzieś to ja go też" a Ty na siłe próbujesz mi uświadomić to co już dawno wiem i sugerujesz że powinienem zrobić to co zrobiłem, cóż...