1.5 -> Kitchen v.2

• 2 Odpowiedzi
  • 3810 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

1.5 -> Kitchen v.2
« dnia: Maj 28, 2011, 12:59:41 »
Kupiłem wczoraj i5700, w którym wgrany był oryginalny soft Playa w wersji 2.1. Zgodnie z instrukcją chciałem go zrootować, żeby wgrać androida 2.2 (Kitchen v.2 'All in One'). Po wgraniu PDA telefon nie startował wcale, blokując się podczas włączania na ekranie z logiem samdroida. Szperając na forum znalazłem instrukcję wyjścia z tej sytuacji. Zgodnie z nią udało mi się przywrócić mojego androida do życia, z wersją 1.5 na pokładzie

Aktualnie w ustawieniach mam następujące dane o telefonie:
Firmware version: 1.5
Baseband version: i5700XEIL5
Kernel version: 2.6.27 leshak@devph )
Build number: LeshaK's Kernel v.LK10

I tutaj zaczyna się mój problem. We wszystkich instrukcjach dotyczących aktualizacji softu wymagany jest LK w wersji co najmniej 2.02, więc nie jestem w stanie zaktualizować bezpośrednio do Kitchen v.2 "All-in-one". Próbowałem więc wgrać najpierw oficjalny, samsungowy 2.1 (z tego tematu). I tutaj sytuacja praktycznie identyczna, tyle tylko, że zamiast bool loopa przy rootowaniu system w ogóle nie startuje (telefon + żółty wykrzyknik na ekranie przy pierwszym ładowanie). Instrukcja na forum znowu odsyła do tego samego tematu, w którym jako rada dawane jest wgranie 1.5.

Czy ktoś mógłby jak najbardziej łopatologicznie napisać mi, w jaki sposób z aktualnego stanu rzeczy dojść do Kitchen v.2 'All in One'?

EDIT:
Próbowałem dziś wgrać jakiegoś 2.1 i jednocześnie zmusić telefon do działania. Nie udało się zarówno dla I5700XXJH6 jak i I5700XXJCE (przy obu po wgraniu pomarańczowy wykrzyknik + telefon), dopiero I5700XXJG3 brandowany przez Playa przeszedł. Co nie zmienia faktu, że po prostu wróciłem do punktu wyjścia i dalej nie mam pojęcia co robię źle, że nie udaje mi się tego 2.1 zrootować ;x
« Ostatnia zmiana: Maj 28, 2011, 15:21:41 wysłana przez KernelPL »

Odp: 1.5 -> Kitchen v.2
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 10, 2011, 09:35:29 »
Witam. Jestem świeży w forum Spicy i temacie z nią związanym. Mam HD2 z Andkiem, więc myślałem że instalacja nowego romu tutaj też nie będzie kłopotliwe. Jednakże mam dokładnie ten sam problem co kolega wyżej. :/ Nie mam pojęcia co robię źle. Ale żaden rom inny niż ten 1.5 z poradnika nie wchodzi mi. Inna sprawa że nie wiem jak Odinem inne romy wgrywać bo żadnego dokładnego poradnika nie mogłem znaleźć.

*

Offline ziom5510

• **
  • 188
Odp: 1.5 -> Kitchen v.2
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 14, 2011, 18:18:07 »
a dobry plik wybierasz w odinie w ops ?
SAMSUNG GALAXY S23 256 GB  Green