Spica wyłącza się po blokadzie klawiatury - gorąca bateria

• 3 Odpowiedzi
  • 3053 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Spica wyłącza się po blokadzie klawiatury - gorąca bateria
« dnia: Kwiecień 11, 2011, 11:49:43 »
Witajcie.

Od tygodnia mam problem z wyłączającą się Spicą - telefon wyłącza się samoczynnie po zablokowaniu klawiatury ale w niekontrolowany sposób (nie zawsze) , następnie nie mogę włączyć go normalnie jedyny sposób przywrócenia go do życia to wyciągnięcie i ponowne włożenie baterii (która po tej zawieszce jest zawsze gorąca).
W życiu telefonu niewiele się zmieniło od ostatniego miesiąca ubrał się tylko w nową folię ochronną na ekran.
Aktualizowałem soft na wersję ECLAIR.XXJH7, i570EXXJD1, 2.6.29 root@SE=S601 #2 ale to ponad miesiąc temu i nie było po tym żadnych problemów. Obstawiałem przez chwilę baterię ale w normalnej pracy trzyma długo jak na roczną (bez problemu 48 godzin) więc problemem może być jakaś "zawiecha" oprogramowania które pociąga więcej prądu niż jest w stanie dać bateria (lub jakiś hardware z telefonu?). Co o tym sądzicie?
Dodam jeszcze choć nie wiem czy jest to przypadłość systemu, mojego modelu czy wszytkich samsungów z androidem, że połączenie wifi po zablokowaniu klawiatury zanika telefon łączy połaczenie przez APN'a skonfigurowanego w telefonie -
Po odblokowaniu klawiatury telefon łapie sieć wifi i jest wszytko ok.

Pozdrawiam
Hoczkins

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 11, 2011, 12:55:06 wysłana przez hoczkins »

*

Offline adiko96

• 296
  • No HTC, no cry...
  • Sprzęt: Eldżikałkę Nexusiałkę Cztery :mrgreen:
Odp: Spica wyłącza się po blokadzie klawiatury - gorąca bateria
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 11, 2011, 14:47:18 »
Spróbuj zmienić system na jakiś inny, najlepiej gotowany.
Co do wifi, to zawsze tak jest i dało się to z tego co pamiętam(a pamięć może mylić :P) dało się to gdzieś ustawić.
Ściągnij sobie program OS Monitor albo inny taskiller i zobacz czy jakiś program nie zżera Ci baterii.

*

Offline Trolu

• **
  • 142
  • Sprzęt: LG P920, Nexus 4
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 11, 2011, 18:07:17 »
Aby wifi było ciągle włączone to:
Ustawienia - Sieci zwykłe i bezprzewodowe - Ustawienia wifi - naciśnij przycisk menu (ten nad "zieloną słuchawką") - zaawansowane - zasady usypiania wifi - nigdy

Nawet jeżeli stracisz połączenie po uśpieniu i wybudzeniu to nie przełączy Ciebie na 3g czy edge.

*

Offline lukasso007

• 27
  • Sprzęt: Samsung Spica i Nokia n73
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 11, 2011, 22:02:18 »
Albo zainstaluj APNdroid i zablokuj połączenie i nawet jak uśpi wifi to nie połączy się z 3G