Witajcie.
Od tygodnia mam problem z wyłączającą się Spicą - telefon wyłącza się samoczynnie po zablokowaniu klawiatury ale w niekontrolowany sposób (nie zawsze) , następnie nie mogę włączyć go normalnie jedyny sposób przywrócenia go do życia to wyciągnięcie i ponowne włożenie baterii (która po tej zawieszce jest zawsze gorąca).
W życiu telefonu niewiele się zmieniło od ostatniego miesiąca ubrał się tylko w nową folię ochronną na ekran.
Aktualizowałem soft na wersję ECLAIR.XXJH7, i570EXXJD1, 2.6.29 root@SE=S601 #2 ale to ponad miesiąc temu i nie było po tym żadnych problemów. Obstawiałem przez chwilę baterię ale w normalnej pracy trzyma długo jak na roczną (bez problemu 48 godzin) więc problemem może być jakaś "zawiecha" oprogramowania które pociąga więcej prądu niż jest w stanie dać bateria (lub jakiś hardware z telefonu?). Co o tym sądzicie?
Dodam jeszcze choć nie wiem czy jest to przypadłość systemu, mojego modelu czy wszytkich samsungów z androidem, że połączenie wifi po zablokowaniu klawiatury zanika telefon łączy połaczenie przez APN'a skonfigurowanego w telefonie -
Po odblokowaniu klawiatury telefon łapie sieć wifi i jest wszytko ok.
Pozdrawiam
Hoczkins