Czy istnieje jakas nakladka na górny pasek androida ?

• 7 Odpowiedzi
  • 8938 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Czy istnieje jakas nakladka na górny pasek androida ?
« dnia: Sierpień 20, 2010, 12:02:21 »
Jak w temacie, biały pasek nijak mi nie pasuje do reszty "wystroju" pulpitu. Widzialem w Hero, ze Sense ma czarny kolor. Da sie to jakos zmienic na naszym Samsungu ?

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
    • PdaSite.pl-idealne miejsce w sieci dla Twojego PDA.
  • Sprzęt: Acer C110, Motorola Milestone
Odp: Czy istnieje jakas nakladka na górny pasek androida ?
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 20, 2010, 12:11:01 »
Wystarczy chwile poszukać poza swoim działem, zobacz w dziale oprogramowanie android i android ogólnie, masz o tym wątek.
Moj nick (apelido) znaczy tyle co usmiechniety :D
Toshiba G900--->HTC Universal (XDA EXEC)---> HTC Hermes (MDA Vario II)---> HTC TyTN II---> Nokia N810--> Acer C110 + Motorola Milestone

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 20, 2010, 12:17:58 »
Da sie.
Ja mam takie, uzywam naprzemiennie:
http://img810.imageshack.us/img810/6238/screenshot8t.png

http://img69.imageshack.us/img69/8606/screenshot2oc.png

Ten drugi to fajniejszy theme, dodaje ladne przezrocza i inne efekty. Mozesz zmienic takze ikonki, wyglad dialera czy rozne menusy: http://pdaclub.pl/forum/android/nasze-pulpity/msg1350629/#msg1350629

Jedno to Metamorph, drugie to juz theme instalowany z poziomu recovery.

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 20, 2010, 18:25:44 »
Wystarczy chwile poszukać poza swoim działem, zobacz w dziale oprogramowanie android i android ogólnie, masz o tym wątek.

Przeszukałem i w sumie to nie znalazłem nic ciekawego co by wyjaśniło mi jak to zrobić i czym. Pytanko: Czy to wymaga zainstalowania całego jakiegoś theme?

*

Offline Jeremy

• 616
  • Sprzęt: HTC Desire Z
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 20, 2010, 18:29:10 »
Przede wszystkim będziesz potrzebował roota. Ten cholerny pasek łatwo jest wymienić, ale programy "theme'ujące" działające poza rootem nie mają do niego dostępu. Taki już urok androida, wielu ludzi na to klnie (np. twórca Launchera Pro).
Nie pytaj mnie, jak zrobić roota, jak wgrać nowy rom itd. Jeżeli nie potrafisz znaleźć tych informacji samemu lub też nie rozumiesz znajdujących się w Sieci i na tym forum instrukcji, to znaczy, że nie powinieneś się za to zabierać...

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 20, 2010, 19:49:21 »

Przeszukałem i w sumie to nie znalazłem nic ciekawego co by wyjaśniło mi jak to zrobić i czym. Pytanko: Czy to wymaga zainstalowania całego jakiegoś theme?
Napisalem Ci- metamorph lub instalowane themesy z poziomu recovery.

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 20, 2010, 22:17:37 »
Patrzylem na jakis "tutorial" do tego MetaMorpha, ale kolo w katalogu AndroidThemes ma rozne pliki, ktorych ten MetaMorph standardowo nie instaluje. Skad je dostac, bo w Markecie to same szajsy znajduje ? No i jak sie nazywaja te themy co Ty podales ? Sam je robiles ?
« Ostatnia zmiana: Sierpień 20, 2010, 22:24:25 wysłana przez DziubekR6 »

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 20, 2010, 22:29:10 »
No metamorph sam w sobie themesow nie niesie :) ja pobralem tematy do metamorpha z forum samdroida, tak samo pobralem tematy, ktore nalezy instalowac przez recovery. Ostatni moj theme to instalowany przez recovery + podmienione metamorphem ikonki kilku standardowych programow i kolorowe menu ustawien.