Siedze juz na SamdroidModzie, wiec pojawia sie nowa porcja pytan

1) W opcjach Apps2sd sa dwie do zaznaczenia - "Enable Apps2sd" - no to raczej oczywiste. Ale jest i druga "Move dalvik-cache to SD". No i tu pojawia sie pytanie, czy bedzie jesli zaznacze pierwsza, a "Move dalvik" nie ?? App bedzie wlaczony, ale telefon i tak bedzie wstawial programy na swoja pamiec, czy jak ?
2) Przy okazji, to czy na tym modzie nie ma juz takiej fajkej ikonki "Przełączniki", gdize moglem sobie GPSy, Wifi itd. raz dwa wylaczac ?

(i nie chodzi mi tu o ten widget z LauncheraPro, byl taki czerwony przycisk chyba w Androidzie)
3) No i trzecia sprawa, to gdzie moge sprawdzic czy to " SamdroidMod update ze sterownikami graficznymi" cos poprawilo ? Bo sam system chodzi praktycznie tak samo na LauncherzePro, zarowno przed istalacja tych sterow, jak i po. To trzeba moze gdzies jeszcze w systemie wlaczyc ? Z tego co widze, to Linpack podskoczyl z 3MFLOPS na 4,6MFOPS, ale jakos nie przynioslo to praktycznie zadnego efektu, no i myslalem, ze to program to mierzenia mocy procka, a tu niby stery od grafy. Czy jest teraz jeszcze sens instalowac "ARM11-DVM" ? Bo on niby tez dawal do 4,6MFOPS moc.
Zreszta powiem szczerze, ze nie widze roznicy miedzy tym SamroidModem, a zwyklym Androidem 2.1 jesli o szybkosc dzialania chodzi. Jest jak dla mnie tak samo, czyli (na LauncherPro oczywiscie) niby plynnie, niby ok, ale jednak jakies takie przycinki sa normalnoscia, co troche denerwuje. Widac, ze sprzet potrafi, ale sie czyms "dławi". Najwiekszym nieporozumieniem sa dla mnie te "Animowane tapety" z SamdroidModa. Przeciez to muli okropnie, a ta Galaktyka, to juz w ogole 1FPS, albo i gorzej.