[i5700] wrażenia z użytkowania

• 113 Odpowiedzi
  • 29597 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline maryush

• 1847
    • http://maryush.pdaclub.pl/
  • Sprzęt: i5700, HTC TyTN, FS LOOX 720, Palm III
Odp: [i5700] wrażenia z użytkowania
« Odpowiedź #90 dnia: Lipiec 22, 2010, 10:02:08 »
Spica jest fajna i to bardzo fajna - fakt ma swoje niedociagniecia, ale mozna miec duza nadzieje ze je wygladza magicy pokroju Leshaka. Samo to ze sprzet potrafi duzo wiecej niz producent nam udostepnil jest interesujacym zagadnieniem - przeciez praktycznie i6500w (na rynku chinsko-koreanskim) ma te same bebechy co nasz poza ekranem (tam jest amoled) i ciekawostka - ma radio fm... nie odwazylem sie jeszcze sprawdzic bibliotek od opengl z tamtego urzadzenia - mozliwe ze sa mocno poprawione, bo raczej marnie by sie sprzedawal na tamtym rynku.... bardziej kuszacym zagadnieniem jest uruchomienie modulu od radia fm - z tego co przesledzilem, to odpowiada za to radiorom - jest ktos na tyle szalony by sprawdzic radiorom z 6500 na 5700? chociaz chyba trzeba by uzyc calego systemu tez (jak wyciagnieta apke uruchamialem od radia to wolala po logach ze nie ma w framework.jar odwolan do urzadzenia radio fm - moze starczy tylko ten plik - nie mam pojecia bladego), ale to tez ryzyko duze - prawdopodobnie jest tam zmieniony uklad partycji w pamieci...

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
« Odpowiedź #91 dnia: Lipiec 22, 2010, 11:06:49 »
No poki co to Leshak rzucil sie na Froyo a jacys magicy caly czas kombinuja z 3D- to dopiero powinno dac kopa urzadzeniu.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #92 dnia: Lipiec 22, 2010, 11:20:18 »
Froyo jest w fazie alfa bo to śledzę a o sterach to nie widziałem, ciekawe.

P.S.

re_ to mnie wkręciłeś :) Nie szkoda mi czasu ani baterii.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline mati55664

• 256
  • Sprzęt: HTC HD2, HTC Hermes
« Odpowiedź #93 dnia: Lipiec 22, 2010, 12:35:31 »
romulus możesz powiedzieć jaki soft i jakie modyfikacje masz wgrane na Spice że tak strasznie marudzisz?

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #94 dnia: Lipiec 22, 2010, 13:04:07 »

re_ to mnie wkręciłeś :) Nie szkoda mi czasu ani baterii.
:D

Maryush- sprwdzilem na wbudowanym odtwarzaczu mp3. Raz mi sie wysypaal przy grzebaniu w nim, niemniej cos ma on zwalone od poczatku, gdyz wysypywal mi sie czasem jeszcze przed modowaniem. Pozniej puscilem sobie pare mp3 wrzuconych na karte,jakas godzinka sluchania i nic sie nie zwiesilo. Utwory lecialy z automatu, shufflowane.

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
« Odpowiedź #95 dnia: Lipiec 22, 2010, 13:38:33 »
Ja jak zobaczylem MM na zywo to przez chwile pozalowalem, ze odrzucilem to urzadzenie bo na zywo wyglada calkiem fajnie.

No widać było ten delikatny błysk zazdrości w oczach :grin: Od początku mówiłem że Ci się spodoba a ty ciągle swoje i kupiłeś w końcu Spicę :P

Ten sprzęt potrafi wszystko i to raczej Ty przesadzasz romulus, daj se na luz. To jest najlepszy pda jaki miałem. A przyciski nie są podświetlane.

A nie mówiłem Tomku Ci wcześniej że będziesz zadowolony :)?
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline maryush

• 1847
« Odpowiedź #96 dnia: Lipiec 22, 2010, 13:43:43 »
re_ hmmm to dobra wiadomosc - u mnie niestety nie wiedzac czemu sluchanie mp3 = rosyjska ruletka -> albo przeszedl jeden utwor, albo kilka, ale _zawsze_ konczyly sie resetem samoistnym... mozesz zrobic paczke ze swoim kernelem, systemem i modyfikacjami? porownam dokladnie czym sie roznia i moze jakis wspolny mianownik sie uda wyciagnac :) (efekt byl niezalezny od odtwarzacza - ogolnie cokolwiek z dzwiekiem to prawdopodobny reset, dla tego mam teraz bez jit'a czysty SamdroidKitchen...)

« Odpowiedź #97 dnia: Lipiec 22, 2010, 15:18:31 »
A ja mam pytanko z innej mańki. Czy u Was rowniez podczas rozmowy slychac w sluchawce telefonu szum ? Nie mowie o problemie z rozmowami, zasieg git, jakosc rozmowy git, ale slychac caly czas jednostajny szum, bez znaczenia czy ktos mowi, czy jest cisza. Tylko moj tak ma, czy ogolnie ten typ tak ma ? Mam jeszcze swoja stara Avile i tak żadnego szumu nie ma.

EDIT:

Kurde, nie ten temat, mialem to napisac w "Wrażenia z użytkowania" :) Jak cos to prosze o przeniesienie. // zrobione - beju
« Ostatnia zmiana: Lipiec 22, 2010, 15:48:02 wysłana przez beju »

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #98 dnia: Lipiec 22, 2010, 19:55:20 »
re_ hmmm to dobra wiadomosc - u mnie niestety nie wiedzac czemu sluchanie mp3 = rosyjska ruletka -> albo przeszedl jeden utwor, albo kilka, ale _zawsze_ konczyly sie resetem samoistnym... mozesz zrobic paczke ze swoim kernelem, systemem i modyfikacjami? porownam dokladnie czym sie roznia i moze jakis wspolny mianownik sie uda wyciagnac :) (efekt byl niezalezny od odtwarzacza - ogolnie cokolwiek z dzwiekiem to prawdopodobny reset, dla tego mam teraz bez jit'a czysty SamdroidKitchen...)
Uzywam tego kernela z jitem: http://www.sendspace.com/file/c6unra , wrzucasz na samdroidmoda przez recovery, zrob wipe cache i dalvik cache.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #99 dnia: Lipiec 22, 2010, 22:15:40 »
Wystarczy, że wrzucę tą paczkę i będzie dobrze działał jit? Po ostatnich przygodach z samym jit mam pewne obawy. Po półdniowej walce udało się przywrócić do stanu używalności, na szczęście miałem też backup.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline maryush

• 1847
« Odpowiedź #100 dnia: Lipiec 23, 2010, 10:18:46 »
Tomku tak przeez recovery - jit potrafi sie czesto zrec z kernelem, jesli to jest zestawione cacko to ma duze szanse dzialac - w wolnej chwili sprawdze to czy przypadkiem nie ten zestaw wczesniej mialem :) - dzieki re_

« Odpowiedź #101 dnia: Lipiec 23, 2010, 20:07:15 »
Mam pytanko. Bawilem sie teraz telefonem i chcialem sprawdzic co sie stanie jak nacisne "volume_down+aparat+przycisk włączania", bo wszedzie pisza, ze to jakis recovery mode, ale jakos nikt sie nie pofatygowal napisac co to tak naprawde znaczy. System mam bez zadnych rootow itp. itd. i po nacisnieciu tej kombinacji, wlaczyl sie system... goły system. Bez nakladki, bez programow, bez kontaktow, bez niczego. Rozumiem, ze wszystko stracilem ?

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #102 dnia: Lipiec 23, 2010, 20:20:59 »
To co włączyłeś to tryb downloading czyli bootloader. Żeby wejść w recovery to: "czerwona + zielona" słuchawka + vol down :) - spica WYŁĄCZONA

« Odpowiedź #103 dnia: Lipiec 23, 2010, 20:29:45 »
Sorry, nie to wkleilem, oczywiscie nacisnalem "volume down + zielona + czerwona" na wylaczonym telefonie. Pokazala sie jakas ikonka telefonu z wykrzyknikiem, pozniej cos sie zaczelo dziac, dlugo sie loadingowal, a na koniec wlaczyl sie czysty system, bez zadnego programu, kontaktu itp. 130MB pamieci wolne. Zostalo tylko to co bylo na karcie SD. Da sie to jakos cofnac, czy juz przepadlo i musze wgrac kontakty z PCta i reszte programow z neta ?

*

Offline maryush

• 1847
« Odpowiedź #104 dnia: Lipiec 23, 2010, 21:58:09 »
to co zrobiles to pelen wipe systemu - pozostaje tylko zabawa od nowa

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #105 dnia: Lipiec 24, 2010, 10:49:34 »
jeśli nie synchronizowałeś z Gmailem ani nie robiłeś backupów to wszystko straciłeś
na przyszłość zanim zaczniesz coś wciskać poszukaj dokładnie o tym  :-?

*

Offline Jeremy

• 616
  • Sprzęt: HTC Desire Z
« Odpowiedź #106 dnia: Lipiec 24, 2010, 12:27:29 »
Mam pytanko. Bawilem sie teraz telefonem i chcialem sprawdzic co sie stanie jak nacisne "volume_down+aparat+przycisk włączania", bo wszedzie pisza, ze to jakis recovery mode, ale jakos nikt sie nie pofatygowal napisac co to tak naprawde znaczy.
I dlatego właśnie jestem PRZECIWKO doradzaniu ludziom jak zrobić roota, wgrać system, rozebrać telefon itd.! Jak ktoś zada sobie trochę trudu i sam poszuka, to automatycznie dowie się _PO CO_. A tak to przypomina zabawę dziecka: "słyszałem, że robi się fajnie, jak to nacisnę, to sobie nacisnę". Tak samo z rootami, custom os'ami i tym wszystkim - ludzie najpierw pytają jak robić, a jak podpuścić, to się okazuje, że nawet nie wiedzą, co im to da i z czym się wiąże. I jak tu się złościć na wszystkich tych, którzy twierdzą, że miłośnicy komórek na baterie nie potrzebują tych szarych, w swoich głowach...?  :S

Wracając do Twojego pytania: tak, straciłeś wszystko, co miałeś w telefonie. Wykonałeś tzw. hard reset, czyli powrót do ustawień fabrycznych.
Nie pytaj mnie, jak zrobić roota, jak wgrać nowy rom itd. Jeżeli nie potrafisz znaleźć tych informacji samemu lub też nie rozumiesz znajdujących się w Sieci i na tym forum instrukcji, to znaczy, że nie powinieneś się za to zabierać...

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #107 dnia: Lipiec 24, 2010, 19:27:46 »
Mam pytanko. Bawilem sie teraz telefonem i chcialem sprawdzic co sie stanie jak nacisne "volume_down+aparat+przycisk włączania", bo wszedzie pisza, ze to jakis recovery mode, ale jakos nikt sie nie pofatygowal napisac co to tak naprawde znaczy.
Bo jakbys doczytal dokladniej i zglebil temat to bys wiedzial, ze recovery trzeba sobie wgrac.

Tomaszkap- u mnie to dziala, z testowanych kombinacji ta wydala mi sie najlepsza, a sprawdzalem chyba wszystkie dostepne w roznych ustawieniach. Jesli masz samdroidmoda to wgrywasz ten update przez recovery -> apply any .zip from SD

« Odpowiedź #108 dnia: Lipiec 25, 2010, 12:00:50 »
witam
po zmianie romu 1.5 na 2.1 (I570EXXJF2) zaobserwowałem brak synchronizacji obrazu z dźwiękiem w plikach mp4 odtwarzanych z karty pamięci, na 1.5 wszystko było ok. Może jakaś podpowiedz do rozwiązania problemu. Nie chciałbym wracać z tego powodu do romu 1.5 bo funkcjonalność 1.5 wołała o pomstę do nieba.

« Odpowiedź #109 dnia: Lipiec 26, 2010, 14:41:53 »
Czyli sa szanse ze ktos dopracuje sterowniki 3D ??

*

Offline kozunio12

• 318
  • Sukces ma wielu ojców, porażka żadnego.
  • Sprzęt: Samsung i5700
« Odpowiedź #110 dnia: Lipiec 26, 2010, 15:10:23 »
Na forum samdroid w temacie sterowników wypowiedział się polski użytkownik o nicku "tom3q", który pisze, że pisze on sterowniki od nowa bazując na udostępnionym kodzie źródłowym. Mamy więc jakąś szansę na nowe sterowniki

http://forum.samdroid.net/f9/3d-driver-spica-1224/index26.html#post25068
Było:SPV E650, LG KS20, Samsung Omnia

*

Offline lux4

• **
  • 225
  • Sprzęt: symb>bb>andro
« Odpowiedź #111 dnia: Lipiec 27, 2010, 09:27:48 »
ja znów nie mam synchro dźwięku z obrazem na 1.5........

« Odpowiedź #112 dnia: Sierpień 12, 2010, 22:49:38 »
Przeczytałem uważnie wątek i jestem bliski kupna tego cacka :D
Męczy mnie jeszcze jedno bardzo dla mnie wazne pytanie, a mianowicie działanie flasha na tym urządzeniu.
Chodzi dokładnie o zaawansowane strony jak zakłady Live na: www.bwin.com i www.bet365.com.
Oglądałem filmiki gdzie pokazywali działający flash ale nie wiem czy poradzi sobie z tak rozbudowanymi stronami.
Czy mógłby to ktoś sprawdzić na swoim sprzęcie?

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #113 dnia: Sierpień 12, 2010, 22:56:42 »
Na Skyfire powinno podolac, postaram sie sprawdzic.
Wszystko sie wyswietla, betclick rowniez. Aczkolwiek sie nie logowalem ani nie obstawialem bo juz mam na dwa fixy puszczone.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 12, 2010, 23:09:01 wysłana przez re_ »