[i5700] wrażenia z użytkowania

• 113 Odpowiedzi
  • 29286 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline loligo

• 694
  • Sprzęt: Motorola Milestone
Odp: [i5700] wrażenia z użytkowania
« Odpowiedź #60 dnia: Lipiec 12, 2010, 12:18:52 »
Po folii lepiej palec się ślizga, na samym ekranie jest lekki opór.
No i te przyzwyczajenia  :)

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
« Odpowiedź #61 dnia: Lipiec 12, 2010, 12:31:04 »
Ale za to czulosc lepsza a ekran i tak sie nie rysuje :)

*

Offline loligo

• 694
  • Sprzęt: Motorola Milestone
« Odpowiedź #62 dnia: Lipiec 12, 2010, 12:43:31 »
Przyzwyczaję się bez folii, ale jestem pozytywnie zaskoczony.
A już chciałem Omnię 2 brać.

« Odpowiedź #63 dnia: Lipiec 12, 2010, 22:55:36 »
Omnia II to jest tragedia. Moja ciotka sobie zażyczyła zaraz po tym, jak ten telefon wyszedl. Wujas musial wybulic gruba kase, a telefon okazal sie byc g... wart. Po prostu tragicznie chodzi, ogromne opoznienia, tragiczna reakcja na dotyk, ogole robi bardzo zle wrażenie. Dzisiaj zobaczyl mojego Galaxy i jak uslyszal cene, to go ch... strzelil na miejscu :)

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
« Odpowiedź #64 dnia: Lipiec 12, 2010, 23:14:38 »
Dziubek ale bez wulgaryzmów, nawet wykropkowanych :) Spica jest fajna, ale trzymajmy poziom :)
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #65 dnia: Lipiec 20, 2010, 09:10:49 »
Dziubek ale bez wulgaryzmów, nawet wykropkowanych :) Spica jest fajna, ale trzymajmy poziom :)
ma laga przy pisanu sms o jeden znak jak na nim pisze, majac qwerty bylo by tak jak na kaiserze koncze pisanie a on jest cale slowo do tylu. czulosc ekranu jest zbyt niska do szybkiego pisania
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

notosiup

« Odpowiedź #66 dnia: Lipiec 20, 2010, 09:19:57 »
ma laga przy pisanu sms o jeden znak jak na nim pisze, majac qwerty bylo by tak jak na kaiserze koncze pisanie a on jest cale slowo do tylu. czulosc ekranu jest zbyt niska do szybkiego pisania
Lag na 1.5 czy 2.1? Ja na 2.1 tego nie zauważyłem, jedyne przeszkody w na prawdę szybkim pisaniu to to, że nie zawsze trafiałem w odpowiedni klawisz na ekranie.

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #67 dnia: Lipiec 20, 2010, 09:39:45 »
ja też już nie wiem o czym mowa, bo Dziubek pisał że lagi są na Omni II, a o Spicy w pozytywach
romulusie pisałeś o Spicy?

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
« Odpowiedź #68 dnia: Lipiec 20, 2010, 10:57:34 »
tak o spicy dodam wiecej, nie wiem jak wy z tym zyjecie sprzet ma takie zamulki, poruszanie sie w duzych txt to porazka, dzialanie nawi 320x480 to powinien byc pocisk, ten sprzet za mna nie nadaza, smigam tak samo jak w motce i co chwile sie okazuje ze jestem gdzie indziej bo spica nie zdazyla wyjsc z menu a ja klikalem z przyzwyczajenia. duzym problemem jest czulosc ekranu zeby co szybciej zrobic trzeba mocno naciskac ekran co duzo zwalnia. panowie magic chodzi naprawde szybciej skoro Wy tego nie widzicie to ja chyle czolo przed wami. musicie pisac naprawde wolno na ekranie, w MM nie zdarza mie sie trafic w inna literke tutaj jest problem ekranu oporowego gdzie nacisk musi pewnie wynosic ze 2mm kwaratowe. dodam wiecej zazalen jeszcze dzisiaj, tylko go trzoche przykatuje. sprzet sie grzeje bardziej od motki a to ona miala byc goroca przy moim uzytku widzialem juz 42C. w standby 31C to porazka
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #69 dnia: Lipiec 20, 2010, 11:06:49 »
jaki masz rom - są szybsze i wolniejsze
oraz porównujesz do Milestone - a to inna półka
miałem Spicę jednocześnie z HTC Magic - i wyglądało to podobnie wydajnościowo  :wink:

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
« Odpowiedź #70 dnia: Lipiec 20, 2010, 11:20:42 »
w nawi ten naprawe chodzi wolniej boli go grafika i to sie odczuwa, czesto widze w zakupach kup spice jest szybka :) wibracje sa slabe, dzwiek cichy, kontrast ekranu slaby kolory sa szare zamiast czarne. czy ktos naprawde porownal to o MM bo wielu wypowiada sie w dzaile zakopow.
boli brak czujnika swiatla. wiem MM to naprawde wysoka polka, jeden plus to ekran jest bardziej czuly niz w hd.
tak sa romy szybsze i wolniejsze jak moj play w MM.
barzo obrze widac wydajnosc w ASTRO na zapelnionej karcie pamieci polecam sprawdzic, albo rotacje ekranu i dopiero pisac ze qualcomm jest mulowaty :)

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #71 dnia: Lipiec 20, 2010, 11:23:18 »
ano właśnie, ale nikt nie twierdzi, że Spica jest lepsza od Milestone
ale zobacz różnicę w cenie, nie można porównywać wizarda do HD2
Milestone leję Spicę w każdym porównaniu - ale kosztuje ponad 2x więcej - więc stąd ta różnica
górna i dolna półka
Spicę można porównać do Magica, G1, Swift, Hero ale nie wyżej

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #72 dnia: Lipiec 20, 2010, 14:43:46 »
Ja się przesiadłem z Kaisera i dla mnie wszystko działa wręcz jak formuła 1  :) Kupiłem spice żeby poznać system i przekonać się do niego. Miałem wyłożyć 1200 zł. i stwierdzić, że to nie to a potem sprzedać za 900 i stracić? Zainwestowałem 1 zł. i jestem zadowolony i nawet taki romulus humoru mi nie zepsuje (bo w każdym temacie jedzie po spicy)  :P

Połączone: Lipiec 20, 2010, 14:45:21
Teraz wiem, że zostaję przy Androidzie i jak kupię Galaxy S to będę pisał na MM  :ok:
« Ostatnia zmiana: Lipiec 20, 2010, 14:45:21 wysłana przez tomaszkap »
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #73 dnia: Lipiec 20, 2010, 14:51:29 »
ja dokładnie tak samo jak Tomek - miał być tani model w celu obniuchania systemu i jest Spica. Co prawda w cenie rynkowej, ale jaka jest alternatywa w tym przedziale cenowym? Obrzęchane Magiki i G1, a z nówek jakieś LG do których nie mam kompletnie zaufania. I jak na razie spisuje się znakomicie. I nic nie trzeszczy  :D

« Odpowiedź #74 dnia: Lipiec 20, 2010, 18:35:03 »
No u mnie podobnie. Ja sobie zdaje sprawe, ze Spica ma swoje bolaczki, a wszystkiemu winien jest moim zdaniem totalny brak zagospodarowania grafiki w tym modelu. Samsung celowo olał sterowniki, bo przeciez jak by wydali stery do grafy, to bylby to strzal w stope. Po co ktos by mial kupowac telefon za 1200zl, jak taka sama wydajnosc dostalby w telefonie za 550zl ? Oni wszystko maja doskonale zaplanowane i to jest celowe dzialanie, stad tez taka a nie inna cena tego telefonu.
 Nie ma sie co wkurzac, ze dziala jak dziala, bo za 550zl (za tyle kupilem) dziala genialnie. Nie ma innego telefonu w tej cenie, ktory da mi tyle co Spica. Fajnie, ze Hero dziala bez opoznien, ale na allegro kosztuje min. 800zl i to za modele z rok czasu uzywane, a tu Spice kupujesz za 550zl funkiel nowke. Tez moge napisac, ze uzywalem Iphone 3G i zmiata Spice :) Fajnie ze zmiata, ale cena juz nieco nie teges niestety.

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #75 dnia: Lipiec 20, 2010, 19:38:29 »

górna i dolna półka

Nie do konca bo Spica z zalozenia miala byc midle-endowym sprzetem. Jednak przepasc ze sredniej polki do MM jest ogromna i to nie ulega zadnej watpliwosci, szczegolnie gdy sie MM polozy obok.
Wzgledem WM sprzet wydawal mi sie rakieta. Teraz po odpowiednich modach, to co bylo w Spicy niemodowanej wydaje mi sie mulem. Mozna z tego zrobic wizualnie szybka maszynke tylko niestety- trzeba wlozyc w to troche pracy.

« Odpowiedź #76 dnia: Lipiec 20, 2010, 22:19:21 »
@ Post powyzej

A moglbys nieco rozjasnic to zrobienie rakiety ze Spicy ? :) Moze jakies opis ?

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #77 dnia: Lipiec 20, 2010, 23:20:24 »
Wrzucilem tu na forum opis samdroidmoda + opengl, co juz znacznie wizualnie przyspiesza Spice. Postaram sie takze wrzucic niedlugo opis JIT-a, uzywam na nowym kernelu od Leshaka, linpack pokazuje 8-9 mflops, konfiguracja ta jest stabilna(przetestowalem tez w innych konfiguracjach kerneli i jitow, co sie dalo i na co starczylo czasu), przynajmniej u mnie.

*

notosiup

« Odpowiedź #78 dnia: Lipiec 21, 2010, 07:26:50 »

górna i dolna półka

Nie do konca bo Spica z zalozenia miala byc midle-endowym sprzetem. Jednak przepasc ze sredniej polki do MM jest ogromna i to nie ulega zadnej watpliwosci, szczegolnie gdy sie MM polozy obok.
Wzgledem WM sprzet wydawal mi sie rakieta. Teraz po odpowiednich modach, to co bylo w Spicy niemodowanej wydaje mi sie mulem. Mozna z tego zrobic wizualnie szybka maszynke tylko niestety- trzeba wlozyc w to troche pracy.
Nie widzę w androidzie średniej półki. Albo tańsze i gorsze urządzenia albo już mocne i drogie. Hero cenę ma dość wysoką, ale moc jak te dużo tańsze, więc też powinien być w dolnej półce ;)

*

Offline zuli007

• **
  • 179
  • Milestone+X8
« Odpowiedź #79 dnia: Lipiec 21, 2010, 12:45:52 »
Samdroid, nowy kernel, DVM i ulepszone sterowniki grafiki znacząco przyspieszają spice. Piszcie co chcecie, po tych modyfikacjach telefon chodzi bardzo szybko. Zamulanie? Weźcie do ręki jakiegoś WM na qualcommie to bedziecie mieli zamulanie :) Spica to low-end co widać po licznych brakach ale jak dla mnie telefon rewelacja , a system android to mistrzostwo- wreszcie przestały mi się gubić numery, adresy i maile do ludzi :)

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #80 dnia: Lipiec 21, 2010, 13:40:34 »

Nie widzę w androidzie średniej półki.
Nie bede sie sprzeczal, ale np. Magica, Spicy czy Hero nie polozylbym na tym samym levelu co Tatto, LG GT540 badz Milestone czy Galaxy S.

*

notosiup

« Odpowiedź #81 dnia: Lipiec 21, 2010, 14:16:21 »
Właściwie to racja, choć ja nie wrzuciłbym do jednego worka tattoo i lg gt540. Fakt, że ekran oporowy, ale poza tym to nie odbiega od spicy czy magica.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #82 dnia: Lipiec 21, 2010, 16:11:17 »
tattoo jest IMO jeszcze niżej ekran oporowy i zaledwie qvga

*

Offline maryush

• 1847
    • http://maryush.pdaclub.pl/
  • Sprzęt: i5700, HTC TyTN, FS LOOX 720, Palm III
« Odpowiedź #83 dnia: Lipiec 21, 2010, 18:22:15 »
re_ fajnie byloby bo mi prawie kazda kombinacja powodowala resety w momencie odpalenia odtwarzacza i sluchania mp3... w logu (nie logcat a te zapisywane w /data/) byly informacje ze ostatnie co bylo to na stosie wywolania alsy - tak jak by sterownik dzwieku nie wydalal z jit'em - rownoczesnie mozesz zrobic backup /system przez recovery i to wystawic (tam nie ma danych prywatnych) - wtedy mozna bedzie sprawdzic czy to tez kwestia sprzetu czy tylko i wylacznie oprogramowanie...

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #84 dnia: Lipiec 21, 2010, 19:02:46 »
Hmm... czy wiesza sie na muzyce sprawdzalem tylko na wbudowanym odtwarzaczu wtedy, kiedy o to poprosiles, bo normalnie nie slucham muzyki na pda i nie wiem jak to smiga w tym wypadku, jednak wtedy sie nie wieszal. Musze ten problem sprawdzic doglebniej :)

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
« Odpowiedź #85 dnia: Lipiec 21, 2010, 23:01:24 »
Ja się przesiadłem z Kaisera i dla mnie wszystko działa wręcz jak formuła 1  :) Kupiłem spice żeby poznać system i przekonać się do niego. Miałem wyłożyć 1200 zł. i stwierdzić, że to nie to a potem sprzedać za 900 i stracić? Zainwestowałem 1 zł. i jestem zadowolony i nawet taki romulus humoru mi nie zepsuje (bo w każdym temacie jedzie po spicy)  :P

Połączone: [time]Lipiec 20, 2010, 14:45:21[/time]
Teraz wiem, że zostaję przy Androidzie i jak kupię Galaxy S to będę pisał na MM  :ok:
nie przesadzaj, a ten sprzet to potrafi sie chociaz polaczyc z serwerem przez new pcs.
i moze mnie ktos oswieci dlaczego nie moge przeslac zwyklego pliku przez bt
i chyba mam pierwszy sprzet bez podswietlonych przyciskow, chyba ze moj jest wadliwy
« Ostatnia zmiana: Lipiec 21, 2010, 23:03:24 wysłana przez romulus »

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #86 dnia: Lipiec 21, 2010, 23:02:03 »
astro + astro BT ;)

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #87 dnia: Lipiec 21, 2010, 23:06:21 »
Ten sprzęt potrafi wszystko i to raczej Ty przesadzasz romulus, daj se na luz. To jest najlepszy pda jaki miałem. A przyciski nie są podświetlane.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #88 dnia: Lipiec 21, 2010, 23:11:49 »
i chyba mam pierwszy sprzet bez podswietlonych przyciskow, chyba ze moj jest wadliwy
pierwszy - nie
pierwszy był Galaxy i7500
ale chyba nikt tego przed Tobą nie ukrywał
Spica miała mi zastąpić Magica ale też nie dałem rady bez podświetlenia - nie mniej dokładnie wiedziałem w co wchodzę

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #89 dnia: Lipiec 21, 2010, 23:13:41 »
Nie sa podswietlane i wielokrotnie bylo to wymieniane w recenzjach. Szczerze- wolalbym by sie swiecily, ale juz przyyklem, ktos mial taki a nie inny zamysl, ze tego nie zrobil- szkoda. Ja poki co uwazam tak jak Tomaszkap- lepszego nie mialem. Moze ma tu duzy wplyw potencjal jaki drzemie w tym urzadzeniu, nie wiem. Rozwazalem wiele innych, wybralem ten bo mi sie najbardziej podobal, no i wyglada niepozornie a dla mnie to ogromny plus(jestem przeczulony na pytania "co to?" "ile dales?" "pokaz" "o, masz iphonea?"). Wszystko zalezy co kto potrzebuje, chcesz cos lepszego do Twoich potrzeb to wez Galaxy S lub MM, powinienes byc zadowolony. Ja jak zobaczylem MM na zywo to przez chwile pozalowalem, ze odrzucilem to urzadzenie bo na zywo wyglada calkiem fajnie.