nie widzi karty micro sd i gdzie jest włącznik

• 9 Odpowiedzi
  • 7343 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

nie widzi karty micro sd i gdzie jest włącznik
« dnia: Luty 26, 2010, 18:59:52 »
witam, jestem totalnie zielony ale mam następujący problem otóż mój imate jaq3 z Windowsem 6.00 nie czyta kar micro SD, na innych tel karty śmigają bez zarzutu jedna to kingston 256mb i nokia 512 mb a na jaq3 w ogóle ich nie widzi gdzies wyczytałem ze czyta tylko od 2gb karty .

nic przy nim nie robiłem dopiero co go kupiłem  : http://allegro.pl/item929860320_imate_jaq3_faktura_vat.html

2gie pytanie bo od dzisiaj go dopiero mam  gdzie ten telefon ma wyłącznik ???? Wiem jak sie gasi ekran i jak włącza ale żeby się wyłaczył ????

*

Offline radzioh12

• *
  • 50
  • Sprzęt: I-mate jaq3
Odp: nie widzi karty micro sd i gdzie jest włącznik
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 26, 2010, 19:07:58 »
A formatowales karte? Bo według mnie najpierw to musisz zrobic... Ja tez tak musiałem :P potem powinno grac :D

a co do wyłącznika to musisz jakieś 5-10 sekund przytrzymac przycisk od gaszenia ekranu  :ok:

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 26, 2010, 19:30:08 »
ale jak to zrobic skoro nie widzi jej ? spróbować na innym tel sformatować ?

*

Offline tomcug

• 499
  • Sprzęt: HTC Blue Angel
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 26, 2010, 19:36:20 »
Komputer i czytnik kart pamięci ;).

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 26, 2010, 23:20:31 »
a wiec dziękuje za podpowiedzi....  z ta karta spróbuje u kumpla bo nie mam akurat w kompie wyjścia na microSD niestety. Co do przytrzymania przycisku to niestety nic sie nie dzieje. Przytrzymuje 5, 10 ,20, 30 sek  i jak puszcze ekran się tylko off uje, a tel działa dalej... dioda miga i gdy przycisnę ponownie przycisk to ekran się uruchamia.

A mam kolejne pytko otóż gdy włączam blutut i chce coś wysłać z innego tal na JAQ3 to wyskakuje mi błąd połączenia na tych ze innych tel (samsung d900, avila, e250), włączyłem widzialność urządzenia  w ustawieniach  ( JAQ3) tak jak wyczytałem na forum  i inne tel go wychwytują tylko przesyłać się nie da. Szkoda że nigdzie nie ma instrukcji w jęzku polskim. Szukałem już na  wielu forach 

*

Offline tomcug

• 499
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 27, 2010, 09:22:30 »
Trzeba włączyć opcję Beam dodatkowo.

« Odpowiedź #6 dnia: Luty 27, 2010, 18:07:49 »
ekhm  a jak ,gdzie jest ta opcja??

*

Offline tomcug

• 499
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 27, 2010, 18:19:37 »
Start, Settings, Connections i Beam :P.

« Odpowiedź #8 dnia: Luty 27, 2010, 21:54:47 »
niestety mam win 6 na dodatek po polsku ,gdy wchodze zgodnie z twooimi zaleceniami start,ustawienia mam 3 zakladki osobiste,system,,polaczenia moja znajomosc ang podpowiada mi ze chodzi o zaklladke polaczenia ,,lecz gdy w nia wchodze sa tam takie ikonki jak blutut,wifi,ust polaczenczen,,karty sieciowe....

*

Offline tomcug

• 499
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 27, 2010, 21:59:12 »
Nie, chodzi o Transmisję.