Kilka pytań do użytkowników i-mate jaq3

• 3 Odpowiedzi
  • 1486 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline troop

• 10
Kilka pytań do użytkowników i-mate jaq3
« dnia: Sierpień 31, 2009, 23:13:51 »
Witam, właśnie zamierzam kupić i-mate jaq3, mam kilka pytań związanych z nim. Przeczytałem na forum opinię pewnego użytkownika, że jaq3 bardzo dobrze łąpie zasięg w trudnych warunkach, ja właśnie niestety muszę w takich żyć;) Czy wszystkie jaq3 równie dobrze łapią zasięg tam gdzie go nie ma? czy to był pojedynczy przypadek. (Bardzo zależy mi na odpowiedzi - właśnie przez zasięg musiałem się pozbyć starego telefonu)
Pytanie drugie: Jak jest u niego z filmami? czy one na prawdę chodzą tak tragicznie? klatka po klatce? jedynie z takimi opiniami się spotykam, jeśli tak to czy da się z tym coś zrobić?
Kolejne:) : WiFi -> tu przeczytałem że jest mocną stroną tego telefonu, tu liczę znowu na potwierdzenie, gdyż korzystam z WiFi dość często
Pozdrawiam i z góry dziękuję za każdą pomocną odpowiedź!
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 01, 2009, 17:17:31 wysłana przez troop »

Odp: Kilka pytań do użytkowników i-mate jaq3
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 02, 2009, 19:13:58 »
Zasięg u mnie jest dobry. Filmy tragedia chyba że masz czas konwertować na dobre formaty i trzeba obniżyć ilość klatek na sekundę do 12 ale na 10 lepiej... wifi spoko narzekac nie można.

*

Offline daras28-82

• 2158
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 01, 2009, 18:10:10 »
Jeżeli chcesz coś co nigdy nie gubi zasięgu praktycznie i jest to PDA to zdecydowanie polecam HTC Pharos
jaq3 jakoś tak niezbyt pewnie trzyma i dużo błędów ma w romie.
Xiaomi Redmi 9T 4/128+200GB, ThinkPad T480 , Romet ZXT125, Author Kinetic + Mystic... Fiesta!

*

Offline daras28-82

• 2158
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 02, 2009, 06:21:09 »
Co do reszty pytań to filmu bym nie puścił na jaq bo to nie sprzęt do filmów i hmmm...
Z VGA zapomnij ze sobie poradzi,z QVGA też bedzie problem.
Co za pomysł żeby oglądać filmy na tak małym ekranie...

Inna sprawa że Olmeca zamieścił benchmark w swoim teście wiec wystarczy poczytać.
wi-fi,szczerze nigdy nie używałem w żadnym PDA.

Co do HTC pharosa to polecę jeżeli chodzi o zasięg gsm natomiast brak mu wi-fi...
Nie prościej GPRSem sie posługiwać niż latać i szukać wi-fi?
Xiaomi Redmi 9T 4/128+200GB, ThinkPad T480 , Romet ZXT125, Author Kinetic + Mystic... Fiesta!