i-mate super hiper extra

• 9 Odpowiedzi
  • 2012 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

i-mate super hiper extra
« dnia: Czerwiec 03, 2009, 18:28:53 »
Ludzie kochani, Forumowicze
Czytam sobie forum HTC, E-Tena, HP i inne i co :?:
I jest tam pełno wątków, a w nich pełno problemów.

Obsewuję od jakiegoś czasu część forum dotyczącą i-mate i co :?:
I nic! Zupełnie nic. Jakieś tam drobne problemy są, ale w porównaniu na przykład z HTC czy z osławioną marką E-Ten to to nie są problemy.
Obserwuję to forum bo przymierzam się do zakupu i-mate Ultimate 8150 i chciałem wiedzieć co mnie czeka.
No i widzę, że jednak marka i-mate jest chyba w porządku.
Chyba, że te urządzenia niemalże wogóle nie sprzedają się i prawie nikt ich nie używa więc i na forum nikogo nie ma.
Ale chyba tak nie jest.

Więc może mały apel do wszystkich posiadaczy i-mate o opinie o swoich urządzeniach.
Piszcie nie tylko o problemach ale i jak sprawdzają się Wasze sprzęty.
Jaki zasięg mają w zakresie GSM, WiFi. Ile bateria trzyma, czy fajnie korzysta się z nich w różnych warunkach - na przyklad przy nawigacji GPS, przy używaniu Internetu czy przy sporządzaniu notatek.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 08, 2009, 19:09:50 wysłana przez Superbeer »

Odp: i-mate super hiper extra
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 03, 2009, 19:01:22 »
Powiem Ci że większość użytkowników wybiera tamte firmy bo ma to wiele osób i zawsze łatwiej... Ale moim pierwszym modelem tego typu jest jaq3 i wszyscy go mylą z tym black bery:) a kupiłem go za 200zł używany i narzekam na baterię która trzyma tylko 1.5 dnia jak i na to że mu nie moge sterowników do sdhc zainstalować a kupiłem sobie kartę 4gb i nie mogę korzystać. A bez karty to nic nie moge zainstalować i zrobić. Co do wifi to jak masz się gdzie podpiąć to hula jak marzenie. Ja mam ten problem że na mojej karcie wifi nie moge udostepnić internetu i mi w damu nie działa a kupiłem go żeby nie musiec wstawać z łóżka i siedzieć w necie. Ogólnie noszę go wszędzie i do roboty np przy murarce trochę się zakurzy to go przetrę i dalej działa. A i ma mały procek to z filmami nie bardzo bo trzeba konwertować na 15 fps ale i tak się tnie nawet przy 10. chociaz to podobno dlatego że złym programem robię jest taki inny na którym działa ale z powodu braku karty to i tak mi nic po nim. Jak mi się coś przypomni albo zapytasz to jeszcze pogadamy. A właśnie rysik mi się złamał i nie wiem gdzie kupić bo na allegro nie ma do tego modelu.

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 04, 2009, 13:36:57 »
O rany, przecież było już o tym w innym wątku...
8150 generalnie ma takie problemy:
1. Bateria - nie trzyma za długo (max 48h). Na jej żywotność ma wpływ korzystanie z BT i WiFi. BT żre prąd niemiłosiernie.
2. Pytasz o nawigacje na baterii - max 3 godziny.
3. Dźwięk przez BT w niektórych słuchawkach/zestawach głośnomówiących jest cichy i nie daje się podgłośnić. Ale zależy to od zestawu. No kapryśny jest po prostu.
4. Brak obsługi SDHC - czyli maxymalnie wejdzie 2GB SD.
5. Brak dobrych sterów do grafiki - więc niektóre nakładki na todaya chodzą trochę wolno.
6. Nawigacja chodzi super. Każda.
7. Więcej o problemach dowiesz się tu: http://www.ultimates.biz][url]http://www.ultimates.biz[/url] albo na forum bliźniaczego sprzętu, czyli XDA Flame.

Mnie te wady nie zniechęciły. Byłem bardzo zadowolony - sprzętu używa obecnie mój brat i równiez jest bardzo zadowolony.
Nokia 9210i, SEP800, P910, X1, HTC Charmer, TyTN, Jade, I-mate 9502, 8150, XDA Flame, iP3Gs, iP4, Nokia Lumia 920

*

Offline gracol

• 6
  • Sprzęt: i-mate 9502
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 04, 2009, 22:20:10 »
Model: i-mate 9502
Jakość wykonania: rewelacyjna (aluminium+skóra)
Bateria przy bardzo częstym korzystaniu (kilkanaście do kilkudziesięciu telefonów dziennie): 2 dni
Bateria przy rzadszym korzystaniu: 3 dni
Oprogramowanie: WM6.1 śmiga jak marzenie
GPS: nie zrywa połączeń. Jeden minus - bardzo długo łapie pierwszego fixa
WiFi: nie stwierdzono problemów po odpowiedniej konfiguracji
Wyświetlacz(+folia brando połysk) kapitalny w pomieszczeniach. W słońcu już znacznie gorzej.

Minusu:
Bardzo rzadko, ale czasem się zwiesi (pewnie wina WM). Przy przechodzeniu między profilami dźwiękowymi potrafi zniknąć całkiem dźwięk (pewnie wina WM).

Generalnie nie zamieniłbym na żadnego HTC, Etena itp.

*

Offline jankulus

• 6
  • Sprzęt: i-mate ultimate 9502
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 14, 2009, 16:46:05 »
Co do 9502 i jego jakości wykonania muszę zaprotestować ..
Nie jest taka dobra. U mnie farba z obudowy schodzi i to w wielu miejscach. Pierwszego 9502 wymieniali mi na gwarancji z powodu przerywającego podświetlania klawiatury. W tym oprócz farby jeszcze silos na rysik wyrobił się do tego stopnia, że ledwo czuć opór. Mam go od roku i ogólnie jestem zadowolony. Tylko brak supportu nieoficjalnego (np. w postaci XDA) powoduje, że jest to ostatni i-mate jakiego kupiłem.

Pozdrawiam,
Janek

*

Offline tomekman

• 26
    • moja stronka
  • Sprzęt: i-mate 9502
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 23, 2009, 08:47:38 »
nooo a teraz po zamknięciu firmy będziemy mieli niszowe urządzenia :) ciekawe czy jako kolekcjonerskie będą miały większą wartość :):)

*

Offline Carlos22

• *
  • 72
    • Zespół :P
  • Sprzęt: Toshiba g900, HP Ipaq 2410, Nokia 9300
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 23, 2009, 14:52:29 »
Żałuję że ostatnio właśnie nie miałem pieniędzy , bo przy tych cenach za które były wyprzedawane aż żal było nie skorzystać. Ale może za jakiś czas na allegro się trafi fala tanich używanych i-Mate :P
Grubas jest zły. Grubas ma młot pneumatyczny. Grubas wrzeszczy:"Gińcie krakersy!"

*

Offline daras28-82

• 2158
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 26, 2009, 13:57:47 »
popularnosc i mnogosc problemow to kwestia popularnosci urzadzen,i-mate nie jest u nas popularny podobnie jak palm...
Xiaomi Redmi 9T 4/128+200GB, ThinkPad T480 , Romet ZXT125, Author Kinetic + Mystic... Fiesta!

*

Offline michalwil

• *
  • 80
  • Sprzęt: I-mate Ultimate 9502, HTC Desire
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 01, 2009, 20:15:34 »
Ja też chciałbym dodać swoje 3 gr do tematu. Posiadam I-mate ultimate 9502 - fakt bardzo krótko. Wrażenia superr - jakość wykonania, ekran - kolory, wyrazistość no wyposażenie - WIFI, GPS, VGA, BT, TV OUT- extra. GPS po pirwszym uruchomieniu - fix w niecałą minutę, niezrywa połączeń. Sprzęt nowy z preinstslowanym już WM 6.1 - co do prędkości nie ma większych zasrzeżeń, chociaż w porównaniu do poprzednika Asus P552 - to jest wolniejszy. Sprzęt godny polecenia - szczególnie w dzisiejszych czasach wszechobecnych dotykowców. Ja mam sentyment do tych klasycznych sprzęcików. Tylko co do baterii się jeszcze nie mogę wypowiedzieć. Szkoda tej firmy ;(.

*

Offline daras28-82

• 2158
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 01, 2009, 21:18:53 »
jeżeli sie nie mylę to byli zbyt malo komercyjni aby sie utrzymać na rynku :mysli:

to nie wątek na takie rozkminy.
Xiaomi Redmi 9T 4/128+200GB, ThinkPad T480 , Romet ZXT125, Author Kinetic + Mystic... Fiesta!