I-mate Jaq3 + windows 6.1

• 1011 Odpowiedzi
  • 170713 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline FrEeZz

• *
  • 81
  • Sprzęt: I-mate Jaq3         Diamond   LG GT540
Odp: I-mate Jaq3 + windows 6.1
« Odpowiedź #660 dnia: Styczeń 20, 2010, 21:40:16 »
ja  jednak tomcug  :) zostaje przy twoje wersji wm6.1 PL :)  gdyż co tu dużo mówić wersja jest udana :)

a tak na marginesie NikoPL - mała konkluzja do ciebie czemu podważasz wszystko co mówią inni ? :) oraz ciągła chęć dominowania :P coś zawsze mieć musi jakaś przyczynę :)

ale to tak offtopik ;)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 20, 2010, 21:42:01 wysłana przez FrEeZz »

*

NikoPL

« Odpowiedź #661 dnia: Styczeń 20, 2010, 22:34:22 »
Każdy ma swoje wady i zalety. :) Staram się tylko zobrazować co wyczytałem :ok:
Może rzeczywiście czasami przesadzam, jednak staram się aby "szło" to w dobrą stronę  :ok:
Apropo, studiujesz psychologię ?  :wink:
Tomcug, który najnowszy build WinMo 6.5 ugotowałeś ? Mam zainstalowany 21925, więc chyba nie należy do najnowszych  ?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 20, 2010, 22:38:49 wysłana przez NikoPL »

*

Offline tomcug

• 499
  • Sprzęt: HTC Blue Angel
« Odpowiedź #662 dnia: Styczeń 20, 2010, 23:03:23 »
Nie chodzi tutaj o build, tylko o wersję ROM'u. Najnowszą znajdziesz w poprzednich postach.

« Odpowiedź #663 dnia: Styczeń 21, 2010, 00:24:38 »
Tomcug gotujac wm6.1pl pobil wszelkie rekordy wydajnosci na jaqu :). Poprawil mase usterek i bledow, chociazby np ten proces systemowy obciazajacy procek,  wydluzyl czas czuwania baterii, oraz przetlumaczyl caly system na polski ;P. Ogolnie Tomcug nie masz sie co  dziwic wlascicielom jaqow, ze nie chca nowych romow jak ten ostatni 6.1 jest wedlug mnie idealny. Jak na telefon za niecale 200 zl to jaq jest fenomenalny :D.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 21, 2010, 00:26:21 wysłana przez kolux007 »

*

NikoPL

« Odpowiedź #664 dnia: Styczeń 21, 2010, 02:02:38 »
Mam 1 drobny problem.
Czytając instrukcję flashowania Jaq'a wymienione jest aby wrzucić na kartę pliki WMUPDAT.DIP oraz WMIPL.DIP, jednakże w wersji WM 6.1 PL RTM "X-15" znajduje się 1 plik (WMUPDAT.DIP). Czy wystarczy wrzucić ten 1 plik na kartę ?

« Odpowiedź #665 dnia: Styczeń 21, 2010, 12:12:08 »
Tak wystarczy jeden plik... A jak chcesz to sobie ten drugi ściągnij z neta :) dla świętego spokoju. Na początku flashowałem mając tylko jeden plik. Ale potem wyczytałem, że ludzie flashują mając dwa plik. Od teraz używam 2 plików, ale różnicy nie zauważyłem :D. PS właśnie przerabiam to na studiach i można to określić krótko: Publiczny konformizm bez prywatnej akceptacji  :P
« Ostatnia zmiana: Styczeń 21, 2010, 15:05:49 wysłana przez kolux007 »

*

Offline FrEeZz

• *
  • 81
« Odpowiedź #666 dnia: Styczeń 21, 2010, 13:30:09 »
tomcug :)

mam taka prośbę czy mógłbyś wrzucić ta polska wersje kbattery ? do wersji 6.1PL

ewentualnie popracować  nad tym sterownikiem oryginalnym  żeby był  normalny battery status :)

tak pomyślałem  czy nie można by było wrzucić z wersji 6.0 ?

bo muszę przyznać ze kbattery troszkę irytuje :) nie mówiąc już o tym ze są takie przekłamania  o 20 procent czasami :) raz mam 50 procent naładowania a raz 70 :P

i o jeszcze jednym bym zapomniał  keyicon  był  wersji 6.0  dzięki któremu można było wybierać  kolejność  liter czy cyfr na stałe  w głównym panelu  bardzo przydane było w wybieraniu telefonów  aktualnie  jedynie jako pierwsze są litery  i trzeba fn zmieniać w kolko :)

czy dało  by rade przerzucić z wersji 6.0 ta aplikacje :)

NikoPL - tak  blisko psychologi ;) za to widzę to kolux007  - socjolog ? :D
« Ostatnia zmiana: Styczeń 21, 2010, 13:46:42 wysłana przez FrEeZz »

*

Offline tomcug

• 499
« Odpowiedź #667 dnia: Styczeń 21, 2010, 13:52:23 »
WM 6.1 to już system zamknięty i raczej nie będę do niego wracał.

Albo inaczej, zróbcie listę zmian, jeśli będzie więcej niż 5 rzeczy do poprawy/dodania, to ugotuję ROM ;).
« Ostatnia zmiana: Styczeń 21, 2010, 14:17:16 wysłana przez tomcug »

« Odpowiedź #668 dnia: Styczeń 21, 2010, 15:29:41 »
Z tego co się orientuje :D to w romie wm6.1 kbattery pokazuje dobry stopień naładowania baterii, tylko ten systemowy ostro świrował. I właśnie z Tomcugiem wpadliśmy na pomysł aby kbattery był użyty w zastępstwie oryginalnego  :O~.  Kwestia gustu, jednam mi się wydaje że kbattery jest lepszy od stockowego wskaźnika :P (nawet prawidłowo działającego). A jeżeli chodzi o tłumaczenie, to nie byłoby z tym problemy, bo z tego co wiem Norton przetłumaczył go. Ale czy jest sens specjalnie wyciągać garnki na te małe zmiany  :D  :D
« Ostatnia zmiana: Styczeń 21, 2010, 15:32:10 wysłana przez kolux007 »

*

Offline tomcug

• 499
« Odpowiedź #669 dnia: Styczeń 21, 2010, 16:12:02 »
Dokładnie, dlatego wolałbym, żeby lista zmian była choć trochę dłuższa ;).

« Odpowiedź #670 dnia: Styczeń 21, 2010, 17:37:39 »
AKCJA OVERLORD

Panie i Panowie zaczynamy akcję Overlord!
Proponuje wraz z Tomcug'iem rozpocząć akcję poprawy romu WM6.1PL RTM do wersji finalnej. Poniżej podam listę aplikacji, które według mnie powinny znajdować się w czystym ROM'ie. Natomiast WAS drodzy użytkownicy JAQów proszę o dopisanie się do listy aplikacji, albo zaproponowanie zmian w n/w liście. Proszę także abyście napisali jakie chcecie zmiany w systemie, ponieważ ja nie mam na tą chwilę pomysłu:

Proponowane aplikacje:
- Pocket RAR
- MusicID
- Parlingo
- CorePlayer
- Jbed3dmodfix
- Pim backup
- Wm5Storage
- PocketMille Bornes (mała gra)
- BeeLineGPS (jak kto woli)
- BlackMe
- HiCalc
- MoBLUE
- Total Commander

Proponowane zmiany w systemie:
PROSZĘ PISAĆ JAKIE

Dzięki naszej wspólnej akcji pod kryptonimem OVERLORD nasze Jaqi zyskają nową duszę 

*

Offline FrEeZz

• *
  • 81
« Odpowiedź #671 dnia: Styczeń 21, 2010, 21:11:36 »
lista aplikacji  jest uważam dobra :)

wiec jestem za :)  

co do zmian w systemie

-  zmiana liczb  jako pierwsze zamiast liter podczas wybierania  z klawiatury  ( w wersji  romu torpeda Ang  było to ładnie ustawione :)
- jak by to było możliwe :) wersja z standardowym  wskaźnikiem baterii :)
-   wrzucenie  .NET Compact Framework 3.5
-  HTC Home  jeśli oczywiście byli by chętni :) http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=153730.0
-UCweb
- HTC Network Wizard   - ustawienia gprs  oraz mms dla polskich sieci :) wybiera się z listy i konfiguruje automatycznie :)
-pakiet office mobile :)
- aplikacja pdf :D
- przywrócenie masterclear :) może czasami się przydać :)

tak myślę to już chyba wszystko  żeby za dużo nie napychać systemu :) resztę można doinstalować :)

« Ostatnia zmiana: Styczeń 21, 2010, 21:26:41 wysłana przez FrEeZz »

*

Offline tomcug

• 499
« Odpowiedź #672 dnia: Styczeń 21, 2010, 21:50:41 »
-  zmiana liczb  jako pierwsze zamiast liter podczas wybierania  z klawiatury  ( w wersji  romu torpeda Ang  było to ładnie ustawione :)
Z ciekawości zainstalowałem WM 6.1 ENG, w porównaniu do wersji PL zmian w sposobie wprowadzania tekstu nie stwierdziłem.

- jak by to było możliwe :) wersja z standardowym  wskaźnikiem baterii :)
Standardowy wskaźnik baterii w ogóle nie działa.

-   wrzucenie  .NET Compact Framework 3.5
.NET Compact Framework 3.5 zajmuje 35 MB, trochę za dużo aby to zmieścić :E.

-  HTC Home  jeśli oczywiście byli by chętni :) http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=153730.0
Nakładek zmieniających wygląd raczej nie będziemy wrzucać, większości to się nie spodoba ;).

-UCweb
- HTC Network Wizard   - ustawienia gprs  oraz mms dla polskich sieci :) wybiera się z listy i konfiguruje automatycznie :)
- aplikacja pdf :D
Może być :).

-pakiet office mobile :)
Już jest :E.

- przywrócenie masterclear :) może czasami się przydać :)
Od tego jest Hard Reset, Master Clear lubi zostawiać śmieci w systemie.

*

Offline FrEeZz

• *
  • 81
« Odpowiedź #673 dnia: Styczeń 21, 2010, 23:51:30 »
 o tą  wersje mi chodziło :)

NETCFv35.wm.armv4i.cab  jedynie 2mb :)

« Odpowiedź #674 dnia: Styczeń 22, 2010, 01:21:41 »
No i gra! Super propozycje! Tomcug myślę, że ten pliczek co podał FrEeZz wejdzie do romu. Jak myślisz? ps. FrEeZz UCweb to coś podobnego do Opery mini? Popieram wrzucenie czegoś do pdf  :ok:. Też słyszałem że Master Clear to wielka ściema :(  Jeśli chodzi o nakładkę to niestety (albo stety :D) Tomcug ma rację, już słysze te narzekanie, jedyna opcja to wrzucić sobie nakładkę na kartę i po Hresecie instalka  :wink: 
« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2010, 01:26:40 wysłana przez kolux007 »

*

Offline tomcug

• 499
« Odpowiedź #675 dnia: Styczeń 22, 2010, 09:50:12 »
Sam wejdzie, ale w połączeniu z resztą listy może być różnie :E. Zobaczymy, czekam na dalsze propozycje.

NETCFv35.wm.armv4i.cab
A nie powinna być przypadkiem wersja NETCFv35.ppc.armv4.cab?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2010, 09:54:16 wysłana przez tomcug »

« Odpowiedź #676 dnia: Styczeń 22, 2010, 09:59:27 »
No zobaczymy ile bedzie propozycji, wtedy będziemy cieli :D. Jeżeli NETCFv35.wm.armv4i.cab to ten właściwy plik to trzeba będzie zrobić wszystko aby go wrzucić kosztem niektórych programów. Tomcug zostawi tylko te niezbędne progsy, resztę to trzeba będzie samemu na kartę wrzucić   B)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2010, 13:02:24 wysłana przez kolux007 »

*

Offline tomcug

• 499
« Odpowiedź #677 dnia: Styczeń 22, 2010, 13:46:12 »
Czemu? Jak ktoś chce .NET Framework, to zawsze może sobie samemu doinstalować.

« Odpowiedź #678 dnia: Styczeń 22, 2010, 20:57:08 »
Masz racje tomcug! Ja tylko za  inicjowałem akcje. Tomcug jest głównym dowodzącym! Akcja jest do wtorku godzina 22:00. Kto nie poda dodatkowych zmian to wtedy nie będą ujęte w akcji. Nie miejcie wtedy żalu. Więc cholera chwycie się za jaja i piszcie zmiany!  Nie będziemy długo czekać. Mam nadzieje że nas nie zawiedziecie. Powodzenie. Ps. Tomcug w razie czego jesteś głównym dowodzącym akcji. Mam nadzieje ze staniesz na wysokości zadania! Jeżeli ktoś ma jakieś uwagi proszę pisać do mnie na PW, na pewno pomogę!
« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2010, 21:19:51 wysłana przez kolux007 »

*

Offline FrEeZz

• *
  • 81
« Odpowiedź #679 dnia: Styczeń 24, 2010, 12:27:41 »
wykryłem jeszcze 2 błędy w wersji angielskiej :)

-  przycisk kamery nie jest przypisany do samej kamery po wgraniu romu trzeba ustawiać  inaczej pisze błędny  skrót
-  dioda powiadomień  o smsie/ nie odebranym połączeniu   nie świeci się na czerwono  jak to było fabrycznie też  trzeba specjalnie ustawiać w powiadomieniach flashlite

jak byś mógł  :) poprawić te 2 rzeczy :)

Wersja PL -

-  nadal jako pierwsze są litery  a nie cyfry  na głównym menu podczas wybierania nr tel
   w wersji angielskiej jest za to  cyfry jako pierwsze i to jest ok :)

- miernik baterii nadal skacze  o 20 % nie wiem czy to tylko u mnie :P

nic więcej nie wyłapałem 

« Ostatnia zmiana: Styczeń 24, 2010, 13:09:26 wysłana przez FrEeZz »

*

Offline tomcug

• 499
« Odpowiedź #680 dnia: Styczeń 24, 2010, 14:58:21 »
Co do wprowadzania tekstu, nie wiem gdzie zmienić te ustawienia. Jeśli chodzi o wskaźnik baterii, u mnie działa poprawnie. Reszta rzeczy do naprawy.

*

Offline FrEeZz

• *
  • 81
« Odpowiedź #681 dnia: Styczeń 24, 2010, 16:04:11 »
to może mieć jakieś powiązanie z  kluczami w rejestrze 

a dokładniej  w zakładce today 

dziwne jest tylko :) ze  w angielskiej wersji twojego romu  jest wszystko ok :P

*

NikoPL

« Odpowiedź #682 dnia: Styczeń 24, 2010, 17:29:48 »
Miernik baterii działa dobrze, przeskakuje mniej więcej co 5%. W kbattery jest 1 błąd. Mianowicie podczas zmniejszania/zwiększania jasności jest ona prawie wyłączone, trzeba użyć suwaka systemowego. Jest też problem z bluetoothem. Wogóle się nie włącza.
Oprócz wyżej wymienionych wad Rom WM 6.1 PL RTM "X-15" działa idealnie. Prędkość działania po podkręceniu idealna. Dużo wolnego ramu na starcie.

Proponowałbym wyrzucenie: "black me".

Proponowałbym dodanie: MagicSS, Batti, PHM Regedit, Photo resize, Showcase.

Ze skrótem kamery jest tylko po Hardresecie, więc to wogóle nie przeszkadza.

Link do Showcase: http://www.freewarepocketpc.net/ppc-download-e-natives-showcase.html
« Ostatnia zmiana: Styczeń 24, 2010, 17:34:40 wysłana przez NikoPL »

*

Offline tomcug

• 499
« Odpowiedź #683 dnia: Styczeń 24, 2010, 19:43:30 »
Bluetooth działa, przed włączeniem modułu trzeba wyłączyć Transmisję, potem można tę opcję spokojnie aktywować.

*

Offline Notron

• **
  • 132
« Odpowiedź #684 dnia: Styczeń 24, 2010, 19:53:14 »
Frez przybliż problem z cyframi!
Opisz dokladniej i wskaż potrzebę!

*

Offline FrEeZz

• *
  • 81
« Odpowiedź #685 dnia: Styczeń 24, 2010, 20:01:33 »
występuje problem  we wszystkich ostatnich wersjach PL  

jeśli naciskamy  FN by zmienić  litery na cyfry  to  wpiszemy 2 cyfry  max  i znów przeskakuje na litery ( chociaż jest ustawione na cyfry na stałe   i tak się można bawić w kolko ...

dodatkowo  chodzi o to by można było ustawić  jako pierwsze  w menu today  jako pierwsze cyfry aby można było  dzwonić  a ewentualnie  podczas pisania smsa  za pomocą fn  przestawić na litery

w wersji Angielskiej tomcuga  jest to perfekcyjnie zrobione :P sprawdź sam  

http://www.megaupload.com/?d=YWC64DZN

*

NikoPL

« Odpowiedź #686 dnia: Styczeń 24, 2010, 20:03:26 »
Dzięki Tomcug  :ok: Teraz nie mam żadnych zastrzeżeń co do tego romu.  :ok:

*

Offline maniekes

• 45
  • kolorowabizuteria.pl
    • Biżuteria Kryształowe Prestige
  • Sprzęt: i-mate JAQ3, HP Jornada 720, BlackBerry 7290
« Odpowiedź #687 dnia: Styczeń 25, 2010, 21:03:37 »
@tomcug: nie wiem czy juz nie za pozno, ale pojawilo sie kilka zastrzezen do wm6.5, a mianowicie:

jak wgralem go pierwszy raz, wszystko chodzilo dobrze, a po ok 2 tygodniach przewijanie paluchem przestalo dzialac(moze cos namieszalem w rejestrze), ale potem zrobilem hardresera, flashowalem kilka razy, nawet 6.1 mialem w miedzy czasie, ale wciaz swiezo wgrany windows sie zawiesza jak przewijam liste plikow w totalcomanderze, a na poczatku to swietnie dzialalo (???)

to samo mam z klawiatura, na poczatku reagowala szybko, a teraz mi znikaja znaki jak szybko pisze

jakis pomysl czemu tak jest? flashuje dokladnie tym samym plikiem co poprzednio(najnowszym)

ps: jak juz bys zagladal do tego to moze luknalbys na pare innych pierdol, ktore sie dzieja:
- po instalacji spb4.2 znika oryginalny pasek baterii, a tamten nie chce sie sam pojawic, tylko musze w opcjach go wylaczyc i wlaczyc, poza tym dziala
- nie dziala opcja wylaczenia sprawdzania pinu, ilekroc go wpisuje to ona pokazuje ze pin nieprawidlowy
- enkrypcja danych na karcie pamieci jest zawsze wlaczona(tzn nie szyfruje danych, ale w opcjach nawet jak odznacze to jest zaznaczony checkbox)

to chyba tyle, pozdro =]
« Ostatnia zmiana: Styczeń 25, 2010, 21:45:27 wysłana przez maniekes »

*

Offline tomcug

• 499
« Odpowiedź #688 dnia: Styczeń 26, 2010, 10:12:14 »
Jeśli chodzi o tego WM 6.5, to jeśli po flashu problemy nie ustępują, to stawiałbym na telefon. W sprawie SPB raczej nic nie da się zrobić, po prostu ten program zmienia system. Natomiast szyfrowanie musi być wyłączone, inaczej będziesz miał cały czas zużycie CPU na poziomie 100% :P.

*

Offline FrEeZz

• *
  • 81
« Odpowiedź #689 dnia: Styczeń 26, 2010, 12:45:57 »
a tak na marginesie :P  jak by ktoś potrzebował  baterii do jaq3

to w batimexie  zostało jeszcze 7 sztuk  dostępne od ręki ;p

przez te  mrozy  :P  padła mi bateria stąd  te wahania  o 20 procent  ogniwo  lub elektronika  musiała  szwankować  

odkryłem także  ze bardzo łatwo przywrócić :)  wskaźnik baterii 

w tym celu instalujemy  Advanced Configuration Tool   http://www.touchxperience.com/en/advanced-configuration-tool/downloads.html

wchodzimy w zakładkę  :)  today  i ustawiamy zamiast clock  show  battery  ;)

zastanawia mnie tylko  czy  można  wpisać  klucz do rejestru  zegara na nowo :) i takim oto sposobem byśmy mieli oryginalne windowsowe wskaźniki :)

co myślisz tomcug ? :) dało  by rade w twojej wersji  wkleić  klucz rejestru  zegara :)  według  mojej wiedzy  wystarczy przekopiować  klucz z innej wersji systemu :) chociażby z 6.0 nortona gdzie działa ;)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 26, 2010, 13:09:22 wysłana przez FrEeZz »