zebrane problemy - wm6.1 ENG

• 5 Odpowiedzi
  • 1767 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline tomekman

• 26
    • moja stronka
  • Sprzęt: i-mate 9502
zebrane problemy - wm6.1 ENG
« dnia: Wrzesień 05, 2009, 17:09:41 »
witam
przegladałem już forum, ale w - kurka gąszczu postów nie znalazłem jednoznacznie odpowiedzi, więc spóbuje sam:
-wi-fi - jest łączy się z sieciami - zaden problem - problem w tym że jak właczam opere czy gg to natychmaist łączy mi się z plusem (mam go dodanego w settingsach/connections w ISP - Internet plusgsm). oczywiście przy takich ustawieniach to zrozumiałe, ale jak właczam wifi to chciałbym z niego korzystać. piszecie że w opcjach programo trzeba ustawić "work". ok - tylko że ja w operze nie widze takiej opcji, tak samo w gg; a jak wchodze w ustawienia sieci i w opcje połaczeń "work" to nie ma tam słowa o ustawieniu czegoś pod wi-fi - moge sobie wybrać : bluetoth, albo cellular i cellular z 3G. walczyłem i poległem - dlatego proszę o pomoc
-na górnym pasku mam literki: abc (klawiatura) idzie to jakoś wyłaczyć? może i nie przeszkadza, ale drażni :)
-synchronizuje sobie poczte (outluk i konto activesync na wm6.1) - jak założe nowe konto - na ustawieniach z mojego pc-towego outluka to moge je synchronizować, a wczesniejsze usunąc? bo rozumiem ze teraz poczte bede mógł sobie sprawdzać sam i niepotrzebna mi potem synchronizacja "nieściągalnego" konta; wolałbym synchronizować to z którego moge normalnie korzystać a tamto usunąć/zdezaktywować itp
pzdr
tomek
p.s.no i wtopa - moge prosić o przeniesienie do odpowiedniego działu???
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 05, 2009, 17:19:45 wysłana przez tomekman »

Odp: zebrane problemy - wm6.1 ENG
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 08, 2009, 13:51:25 »
Witam
Ja na razie nie mam problemów z wi-fi ale to pewnie dlatego, że nie konfigurowałem jeszcze netu z komórki i wszystkie programy grzecznie łączą mi się po wi-fi.
Natomiast mam inny problem, który pojawił się po upgrade do wersji wm6.1 mojego Ultimate 9502. Nie wiem czy tylko mi się tak wydaje czy faktycznie jest on znacznie cichszy - szczególnie w słuchawce w czasie rozmowy ale także głośność dzwonka dla rozmów przychodzących. Czy zna może ktoś rozwiązanie tego problemu. Oczywiście głośność mam ustawioną w telefonie na maksimum.

*

Dżeju

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 08, 2009, 16:04:31 »
U mnie z dźwiękiem bez zmian po zmianie na WM 6.1

« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 09, 2009, 07:14:24 »
A ja coś nie mogę dojść do ładu z moim I-mate Ultimate 9502.
Rom: oficjalny ze strony I-mate wm6.1 i do tego doinstalowany jedynie I-go (Winterface) także ze strony I-mate.
Raz to, jak wcześniej pisałem zrobił się znacząco cichszy w czasie rozmowy po wgraniu nowego Romu (poprzednio był wm6.0 od nowości). Dwa ostatnio nie mogę dojść do ładu z budzikiem - od dwóch dni nie dzwoni mi rano (a oczywiście jest ustawiony na dni od poniedziałku do piątku). Dzisiaj rano jak go przestawiłem żeby zadzwonił za 5 min to także milczał jak zaklęty. Co dziwne - jak się nim pobawiłem z 10 min i przestawiłem ponownie budzik żeby zadzwonił za minutę to zadzwonił. Szczerze powiem, że jest to irytujące nie wiedzieć czy mi budzik zadzwoni czy też nie.
Kolejna sprawa to bateria. wczoraj przez cały dzień zjadło mi około 25 % no i wszystko by było ok gdyby nie to, że w nocy przez około 6 godzin leżenia w stentdbay (tylko telefon, żadnych programów w tle oprócz I-go, wi-fi i bluetooth wyłączone) zjadło mi ponad 50%. I w sumie obudziłem się rano i okazuje się , że muszę ładować zaraz telefon.
Ma ktoś też takie problemy? Co mogło mi tak zjeść baterie?
pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 09, 2009, 07:17:10 wysłana przez basell »

*

Offline tomekman

• 26
    • moja stronka
  • Sprzęt: i-mate 9502
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 11, 2009, 11:42:38 »
witam po jakimś czasie :)
-dźwięk - niczegoo u siebie nie zauważyłem po zmianie ROM-u, ale dla kawału: na początku wrażenia miałem jako koledzy - że jest ciszej - po pewnym czasie przez przypadek zauwazyłem że miałem ściszoną słuchawkę na uchu :):):) no i problem z głowy :)
-alarmy- te alarmy systemowe wogóle są do d... - ja zainwestowałem w chronos alarm :) i po problemie
-z baterią sprawdź kolego czy nie masz w telefonie 3G włączone - wyłączenie powinno pomóc, nic poza tym nie przychodzi mi do głowy - ale z drugiej strony u mnie przez noc schodzi jakieś 3-5%  :ok: problem miałem ale jak nie miałem w ustawieniach zaznaczone zeby wygaszał po 2 minutach ekran - bo głupi sms potrafił mi telefon "wybudzić" a wtedy juz do rana ekran sie świecił :)

« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 13, 2009, 19:31:23 »
3G to na samym początku wyłączyłem. Problem mam raczej z siecią (Play - ale już niedługo) ostatnio zaczęła strasznie pływać - w jednym momencie jest na full a zaraz potem nie ma zasięg i przełącza się na Plusa. także prawie cały czas szuka sieci. Niestety wymuszanie wyboru sieci na Plusa nic nie daje :(
Wygaszanie ekranu oczywiście też mam włączone. No ale przez dwa ostatnie dni siec mi mniej lata i bateria automatycznie dłużej trzyma.