A ja właśnie odkryłem, że kawa z 4 łyżeczkami cukru smakuje tak samo, jak z 7. W poniedziałek spróbuję z 3.
o mój klon hihi. Kawa z 3ma łyżeczkami nie smakuje :/ . A tak poważnie to dopiero 4 łyżeczki cukru rekompensują
niedobory smaku wynikłe z użycia kawy, ale ponieważ kawa ma także właściwości odchudzające to ją lubię. Wiem, że nie zadziała u mnie tak, bo za dużo słodzę, ale mam to gdzieś. Zdrowe podanie kawy jest z np. z samą laktozą ,naturalny cukier mleka.
ALE Nadmiar laktozy w organizmie wywołuje grzybice przewodu pokarmowego częstą przyczynę depresji, gdy delikwent nie pije wina lub piwa /drożdze produkują alkohol zwalczający pleśnie odpowiedzialne za grzybice/ w odpowiedniej ilości co wieczór szczególnie w lato (ok.25g czystego alkoholu=50tka=lampka wina=1 piwo.Co z uwagi na rozwój motoryzacji jest niemożliwe
.
Kofeinę wykrywa się u wielu gatunków roślin, które wykorzystują ją jako naturalny pestycyd. Szczególnie duże stężenia zanotowano w siewkach rozwijających liście, które nie mają ochrony mechanicznej[6]; kofeina działa paraliżująco i nawet zabójczo na owady, które żerują na takich roślinach. Podwyższony poziom kofeiny zanotowano również w glebie otaczającej sadzonki kawowca[7].