Wylany ekran w 4700

• 14 Odpowiedzi
  • 1405 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wylany ekran w 4700
« dnia: Listopad 26, 2005, 11:35:53 »
Straszna lipa:( Wyjmuje z kieszeni a tam ekran do wymiany... Prawdopodobnie karat pamięci która była w pokrowcu przycisnęła go i do tego było zimno.

Pytanie więc oczywiste: gdzie i za ile? Czy muszę iść z tym do HP czy ktoś może to zrobić taniej.

Pozdrawiam i dzięki

Wylany ekran w 4700
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 26, 2005, 13:13:22 »
Witam

Miałem ten sam problem z tym modelem. U mnie spadł na ziemię z wysokości kieszeni i chciaż był w skórzanym etui ekran pękł i wylał. W HP powiedzieli, że wymiana to około 1.400 zł więc od razu dałem sobie spokój. Znalazłem jakiegos gości na allegro który ma serwis palmtopów. Obiecywał, że wymieni za 600 zł ale po wysyłce i jego "diagnozie" chciał coś około 1.000 zł. Tu tez sobie odpuściłem
Kilka dni temu też na allegro widziałem, że inny sprzedaje takie wyświetlacze za 900 zł ( nowe w pudełku ).
U mnie finał był taki - jak to wszystko posumowałem, to sprzedałem HP hx4700 jako uszkodzony i na tym sie skończyło.

pozdrowienia

wojb

*

Offline adzios

• 1214
  • PDAserwis - Naprawa urządzeń mobilnych.
    • Naprawa urządzeń mobilnych
  • Sprzęt: Lutownice IR BGA, Weller, Ersa, HotAir'y i inne cuda do napraw.
Wylany ekran w 4700
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 27, 2005, 00:58:11 »
 no. teoretycznie to moge go naprawic tyle ze musialbym sciagnac lcd, a to trwa...
 no ale bedzie to na pewno taniej. a sprzedawac ci sie nie oplaca bo 'zarobisz' na nim 200zl bo za tyle ostatnio udalo mi sie cos takiego wylicytowac.

adamkasprzyk@Gmail.com
PDAserwis - Naprawa urządzeń mobilnych

Wylany ekran w 4700
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 28, 2005, 11:25:54 »
A wie ktoś gdzie można zamówić sam ekran do montażu?

Pozdr. M

*

Offline Kusiu

• 3968
Wylany ekran w 4700
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 28, 2005, 11:30:24 »
Cytat: *Marek*
A wie ktoś gdzie można zamówić sam ekran do montażu?
http://tinyurl.com/8dygv

*

Offline adzios

• 1214
Wylany ekran w 4700
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 28, 2005, 11:30:40 »

Wylany ekran w 4700
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 28, 2005, 11:42:40 »
Cytat: adzios

'promocja' 220$ :)) załąmać się można.

Polowa ceny nowego pda

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
Wylany ekran w 4700
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 30, 2005, 13:44:38 »
hmmm, mnie sie udalo kupic na ebay ... w cenie kup teraz chyba USD125 plus przesylka lotnicza z korei czy tajwanu, cwaniaczek coprawda jakies oplaty sobie podoliczal, jeden ekran wsiakl ponoc po drodze ale ze przesylka byla ubezpieczona to zaraz wyslal nastepny egz

no i najwazniejsze ze wyszlo jakies EUR 113 plus niemiecki VAT EUR 18 .... bez proszenia, bez szukania etc, zakupiono w polowie pazdziernika br a w polowie listopada br bylo juz u mnie (pewnie byloby wczesniej gdyby nie wyzej opisane przygody)

widocznie sklep tamtejszy wystawia sie tez na ebay, adres sklepu to
http://www.runpda.com

i jest na to gwarancja, repair sheet etc etc

Wylany ekran w 4700
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 30, 2005, 20:03:12 »
Moja historia wyglądała tak:
Wyciągam podobnie jak kolega z kieszczeni ledwie dotartego (2tygodnie) super iPaqa Hx4700 i widze że na nim zachód słońca na kalifornijskiej plaży :( (widać te cudeńka takie delikatne z natury) miałem troszę mniejsze zmartwienie gdyż uprzednio ubezpieczyłem malutkie DROGIE cudeńko. Obdzwoniłem wszystkie serwisy jakie zdołałem znaleść w necie i wkońcu wysłałem do HP serwis Polska, gdzie wyceniono szody na kwotę 950 zł brutto. Oprócz tego że czekałem na usługę miesiąc czasu, ponieważ tak naprawde odbywała się w Holandii (w polskim serwisie ponoć nie mają możliwości) jestem zadowolony. Mam nadal gwarancje a PZU pokryło straty :))

[Dodano: 2005-11-30 20:06:07]
Moja historia wyglądała tak:
Wyciągam podobnie jak kolega z kieszczeni ledwie dotartego (2tygodnie) super iPaqa Hx4700 i widze że na nim zachód słońca na kalifornijskiej plaży :( (widać te cudeńka takie delikatne z natury) miałem troszę mniejsze zmartwienie gdyż uprzednio ubezpieczyłem malutkie DROGIE cudeńko. Obdzwoniłem wszystkie serwisy jakie zdołałem znaleść w necie i wkońcu wysłałem do HP serwis Polska, gdzie wyceniono szody na kwotę 950 zł brutto. Oprócz tego że czekałem na usługę miesiąc czasu, ponieważ tak naprawde odbywała się w Holandii (w polskim serwisie ponoć nie mają możliwości) jestem zadowolony. Mam nadal gwarancje a PZU pokryło straty :))

*

Offline lipciopda

• 6801
Wylany ekran w 4700
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 01, 2005, 01:40:41 »
Cytat: greque
Oprócz tego że czekałem na usługę miesiąc czasu, ponieważ tak naprawde odbywała się w Holandii (w polskim serwisie ponoć nie mają możliwości) jestem zadowolony.
nie nie maja mozliwosci tylko po prostu taka jest procedura - wszystkie naprawy, ktore wiaza sie z wymiana czegokolwiek w srodku robione sa w Holandii - jest to glowny serwis na Europe

*

Offline adzios

• 1214
Wylany ekran w 4700
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 01, 2005, 13:23:12 »
to co z PDA potrafi zrobić "nasz" serwis? bo mi się wydaje że potrafiątylko przepakowywać paczki z PL do Holandii i na odwrot...    dodam że dzieci w wieku 10-12 lat poreafiły  by wymienić LCD w hx4700 i to w max 5min

*

silentjob

Wylany ekran w 4700
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 01, 2005, 14:55:21 »
Czyli uważasz, że wymiana ekrany jest prostę sprawą?? Ciekawe, zawsze uważałem iż to dość skomplikowany proces. Pozostaje zatem pytanie czemu zatem trwa to tak długo w punktach serwisowych (poza czasem transportu na trasie PL-Holandia-PL)?

Wylany ekran w 4700
« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 01, 2005, 15:36:21 »
Nie uważasz chyba, że ktoś pzy jednym iPaq siedzi tydzien czasu, to oczywiste, że elektronikowi zajmuje to kilkanaście minut (no chyba że w poniedziałek, to max godzine:)) poprostu trzeba to spakować rozpakować i znów spakować, napisac protokół przyjęcia po tem naprawy, a nakońcu wydania. No i musi poleżeć troszkę na półce zanim go ktoś zauważy :)

*

silentjob

Wylany ekran w 4700
« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 01, 2005, 15:57:38 »
Miałem na myśli stwierdzenie, iż jest to bardzo łatwa sprawa, jeśli chodzi o wymianę ekranu:). Wszystko sporwadza się zatem do oczekiwania, aż pocket nabierze odpowiedniej wartości, aby móc go wysłać:).

*

Offline b98

• 541
Wylany ekran w 4700
« Odpowiedź #14 dnia: Grudzień 01, 2005, 16:04:49 »
Cytat: greque
Nie uważasz chyba, że ktoś pzy jednym iPaq siedzi tydzien czasu, to oczywiste, że elektronikowi zajmuje to kilkanaście minut (no chyba że w poniedziałek, to max godzine:)) poprostu trzeba to spakować rozpakować i znów spakować, napisac protokół przyjęcia po tem naprawy, a nakońcu wydania. No i musi poleżeć troszkę na półce zanim go ktoś zauważy :)

no to było dobre ... i oczywiście trzeba walnąć jeszcze kawę po drodze ... i zawiesić oko na nowej sekretarce z naprzeciwka .... hiii