Witam,
Zakupiłem używanego ipaq hx4700 na allegro i nie wiem, czy "ten model tak ma", czy też jest uszkodzony - palmtop niby działa normalnie, jednak podczas odtwarzania divx/mpeg w dowolnym programie (używałem tcpmp 0. 71, 0. 72, 0. 81, coreplayer, pocketmvp) - pogra pół minuty, zawiesza się, pomaga tylko reset. Czasami wyskakują krzaki na ekranie, jednak zazwyczaj po prostu przestaje działać i reagować. Próbowałem otworzyć . wmv wmplayerem, nie zawiesza się.
Czasami potrafi działać obrze z divxem, ale w okienku, nie na pełnym ekranie. Próbowałem przełączać na directdraw oraz inne tryby, zmieniać opcje, oczywiście nie próbowałem wszystkiego, ale też korzystam z palmtopów parę lat i czuję, że dla tego modelu divX nie istnieje!
Zauważyłem, że przestawienie Audio na disabled uspokaja go - niby się nie wiesza, choć dokładnie tego nie sprawdzałem. Zresztą, przecież nie wyłączę dźwięku w filmach.
System w palmtopie to WM5 (oryginalnie był WM3SE, ale pierwsze co zrobiłem to szybkie sprawdzenie i update do WM5 - teraz wróciłem do WM3SE, czyste systemy i - to samo!).
Nie wiem, co zrobić, palmtop jest jeszcze na gwarancji przez krótki czas, jednak wygląda jakby był otwierany.
Proszę, niech ktoś powie, czy to usterka, jak zaradzić, czy może jednak ten model to żadna legenda tylko szajs i mam go zezłomować, bo z niczym innym nie miałem takich problemów. :-[
Pozdrowienia,
Marcin Pyśniak