samoczynny reset w HP 4700

• 5 Odpowiedzi
  • 1261 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Dommir

• **
  • 103
« dnia: Marzec 03, 2005, 06:15:54 »
Coraz częściej podczas korzystania z palmtopa samoczynnie uruchamia mi się soft reset. Zaznaczam, że od dłuższego czasu nie instalowałem nowego softu i raczj nie to jest tego przyczyną.Czy spotkał się ktoś z taką przypadłością tego modelu?

*

Offline infer

• 36
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 03, 2005, 09:44:04 »
Cytat: Dommir
Coraz częściej podczas korzystania z palmtopa samoczynnie uruchamia mi się soft reset. Zaznaczam, że od dłuższego czasu nie instalowałem nowego softu i raczj nie to jest tego przyczyną.Czy spotkał się ktoś z taką przypadłością tego modelu?
U mnie zupelenie to nie występuje

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 04, 2005, 21:58:23 »
Moze jakis program Ci namieszal w systemie i dlatego tak sie dzieje. Spróbuj HARD RESET :)

*

Offline Cat^

• 1017
    • http://www.catsoft.com.pl
  • Sprzęt: iPhone 4S/32, iPad 2 64/3G, TomTom GO 1005 LIVE
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 05, 2005, 19:42:24 »
Ja tez nie mialem takiego przypadku...
Tak, twardy reset i reinstall all.

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 06, 2005, 21:26:29 »
przyczyna moze byc przesuwanie sie blokady zatrzasku do baterii (jest na spodzie ipaka) na przyklad przy wyjmowaniu z futeralu czy uchwytu samochodowaego) albo do kieszeni spodni.
Oczywiscie samo to sie nie robi - widac przez przypadek przesuwasz.
Ale zwroc uwage czy wlasnie nie to jest przyczyna

« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 07, 2005, 11:03:46 »
Cawmook ma rację, doświadczałem od pewnego czasu "nieplanowanych" wyłączeń mojego 4705. Też niczego nowego nie instalowałem. Ponieważ wiele łączę się via WiFi z netem, podejrzewałem nawet wirusa (sprawdziłem Airscanner'em (jako skaner antywirusowy - freeware:  http://www.airscanner.com/ - nie wirus). Okazało się, że "zapinka" baterii jest nieco odsunięta i bateria "lata" w gnieździe. Po wyjęciu i ponownym włożeniu baterii (następnie oczywiście reset) wszystko się uspokoiło. Musiałem niechcący przesunąc zaczep.

Uwaga do Airscannera: u mnie działa tylko w Main memory.