Witam!
Włączam WiF i w Hx-ie, wykrywa sieć, wpisuje klucz WEP (akurat taki jest u mnie) lub nie wpisuje nic, jeżeli sieć jest niezabezpieczona, Hx melduje, że sieć jest podłączona. Ruter przydziela IP do Hx-a. Wpisuje ten IP w konfiguracje Hx-a ( oczywiście razem z bramą itd) lub ustawiam na automat (robiłem próby i tak i tak).
Włączam selt test WiFi na Hx-ie i wpisuje jakikolwiek numer IP, rutera lub któregoś komputera z sieci i jest OK,czyli pokazuje czasy itd. Później odwrotnie, na komputerze z sieci wpisuje ping do IP Hx-a. Również jest OK, pokazuje czasy itd.
Otwieram IE na Hx-ie i wpisuje jakiś adres (w postaci
www.xxxxxxxxxxx.xx lub
http://xxx.xxx.xxx.xxx) i dostaje wspomniany niżej komunikat o nieważnym adresie itd. Wpisanie lub nie, DNS-ów, nie ma wpływu na zmianę reakcji IE.
Jutro będę miał okazję skorzystać z hot spota, to sprawdzę zachowanie Hx-a. Nie wydaje mi się żeby coś było inaczej, ale zobaczymy.
Zrobię jeszcze parę prób przesłania plików w sieci między Hx-em a innym kompem. Jeżeli to nic nie da, zrobię HR i zobaczymy. Później już chyba pozostaje tylko upgrade na WM6 (pod czyimś nadzorem)

lub młotek

.
Pozdrawiam