NOWA MARCHEVKA dla nowego ROMu 1.10 - hx4700!!!!

• 9 Odpowiedzi
  • 1619 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Wrzesień 27, 2005, 08:41:58 »
Czy ktoś już zainstalował, czy jest może obsługa klawiatury BT HP?

« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 28, 2005, 22:58:34 »
Wtam, popełniłem ten krok i chyba porażka, przynajmniej w miom przypadku. Żle działająca klawiatura softowa(brak polskich znaków , tylko germańskie) trzeba przełączyć na programisty a i tak w czasie pisania znika. Brak w menu Start zakładki - ostatnio otwarte programy.

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 29, 2005, 13:38:26 »
Ja także zainstalowałem nową wersję mWritera w hx4700 i na razie nie narzekam- polskie znaki można normalnie wprowadzać, menu start zawiera także listę ostatnio uruchamianych programów. Jednakże, miałem problemy z instalacją nowej wersji mWritera- po odinstalowaniu starej, nowa nie ruszała (prawdopodobnie miałem uszkodzony system bo niektóre aplikacje nie uruchamiały się). Pomógł pełny reset i instalacja od "zera".

uzupełniam: już pojawiły się problemy- po zainstalowaniu SpbPocketPlus3, mWriter nie działa- niemożliwe jest włączenie klawiatury "PL programisty", ani "PL rozpoznawanie pisma". Sprawdziłem z włączoną, oraz wyłączoną polską lokalizacją...

*

Offline rep007

• 302
  • Sprzęt: HTC HD2, HTC Kaiser, HP Hx4700, WM, Android, AM EU
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 29, 2005, 18:54:44 »
Witam, poza opsanymi problemami, to nowa wersja zajmuje sporo więcej pamięci, a i po soft resecie spowrotem trzeba ustawić klawiaturę bo wraca do ustawień pierwotnych. Moje spostrzeżenia są podobne:
- brak ostatnio otwartych programów
- spowolnienie działaia systemu
- większa zajętość pamięci (jakieś 10-20%)
- problemy z rejestracją programu na stronie producenta
ROM: NexusHD2 - Gingerbread 3.2a Nand

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 02, 2005, 12:26:15 »
polecam PDAmill TopKey :) http://www.pdamill.com/prod_tk.shtml dziala bez zarzutu

*

Offline xenocrates

• **
  • 114
  • Sprzęt: BB 9800 Torch
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 13, 2005, 13:39:33 »
Witam. Śpieszę podzielić się przygodami z nową Marchvią. Wszystko co powyżej napisano na temat kłopotów z jej działaniem całkowicie potwierdzam. Niedawno nabyłem hx4700 od razu z nową wersją warzywa, ale potem zaraz ją wywaliłem i zainstalowałem LEng. Spolszczenie nie jest pełne, ale działa bardzo dobrze, poza jednym szczegółem. Nie udało się zmusić do generowania polskich znaczków przez klawiaturę BT HP.
Po przeczytaniu pierwszego zapytania postanowiłem się pobawić. Wywaliłem LEng'a i wrzuciłem warzywo i tu zdziwienie, bo z marchvią działają polskie znaczki. Jest jednak pewien szczegół. Ponieważ pod prawym altem (alt gr) są przy niektórych literach dziwne znaczki typu greckie beta itd. niekiedy prawy alt nie działa, ale za to lewy sprawuje się dobrze. Pozostaje jeszcze się przyzwyczaić do lewego altu.
I jeszcze jedno. Po ponownym zainstalowaniu marchvi pojawiły się na nowo ostatnio uruchamiane programy. Nie udało mi się jednak jej zmusić do rozpoznawania polskich liter w trybie rozpoznawania pisma.  

*

Offline recox

• 41
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 06, 2006, 13:12:29 »
Cytat: "Norton"
po zainstalowaniu SpbPocketPlus3, mWriter nie działa- niemożliwe jest włączenie klawiatury "PL programisty", ani "PL rozpoznawanie pisma". Sprawdziłem z włączoną, oraz wyłączoną polską lokalizacją...

wydaje mi sie ze nie jest to wina pocket plus 3, jak mam identyczny problem - niemoge wlaczyc klawitury programisty ale tylko bezposrednio po soft resecie. Jesli wejde w mwritera to wtedy moge juz ją ustawic na PL. Też na poczatku myslalem ze to wina jakiegos programu. (ale to wina soft resetu). Wysłałem maila do mwritera i czekam na odpowiedz. moze w przyszlosci pojawi sie jakis update.

*

Offline xenocrates

• **
  • 114
  • Sprzęt: BB 9800 Torch
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 06, 2006, 15:50:24 »
Możesz spróbować jeszcze jednego, wyłączyć polskie podpowiedzi w trakcie wpisywania słów. Zauważyłem, że u mnie w automatycznie przełącza się na angielską klawiaturę w momencie, kiedy ma wyświetlić podpowiedź.
Jednak tak na prawdę to szkoda czasu. Z Marchvią jest więcej problemów niż z niej pożytku. W hx4700 po wyłączeniu spolszczenia systemu, warzywo robi totalną kaszankę z menu start. Poza tym znikają ostatnio otwarte programy itd.
Jedyny plus jaki zauważyłem, to współpraca z klawiaturą Bluetooth HP.
Dlatego wywalę Marchev jak tylko będę miał chwilę czasu do zabawy, bo bez hard resetu się nie obejdzie.
A na początku nie chciałem wierzyć kolegom, którzy pisali, że to porażka.
LEng Paragona działa na hx4700 bezproblemowo (oczywiście poza współpracą z klawiaturą BT HP)
Jak będziesz miał chwilę to napisz, co Ci odpowiedzieli w MediaOffice. Ja też z nimi korespondowałem. Starali się być mili, ale za wiele się nie dowiedziałem, a rozwiązanie jednego problemu powodowało powstanie następnych i w końcu sobie darowałem.

*

Offline recox

• 41
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 06, 2006, 16:28:43 »
Cytat: "xenocrates"
Jak będziesz miał chwilę to napisz, co Ci odpowiedzieli w MediaOffice.

--------------------------------------
Witam,

Proponuję pobranie wersji 2.0 ponownie z naszej strony www.marchevka.com/updates i przeinstalowanie wersji może to być jakiś błąd. Standardowo po resecie klawiatura powinna uruchamiać się standardowa ale jak najbardziej powinno dać się zmienić ją na klawiaturę PL programisty.

Pozdrawiam serdecznie
---------------------------------------

Usunołem ją i zainstalowałem ponownie, nic sie niezmieniło ten sam problem.  :cry:

Napisałem jeszcze maila , podałem adres tego watku zeby pokazac ze nie jest to tylko mój problem.
Zobaczymy co odpowiedzą.  :roll: Moze zmobilizujemy programistów mwritera do działania.

*

Offline recox

• 41
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 06, 2006, 17:36:58 »
Musze przyznać że jestem pod wrażeniem supportu mwritera!
Szybkie i konkretne porady!

---------------------------------
Witam,

Czy posiada Pan również SPB plus? To jest program który ma opcję wyłączania programów po naciśnięciu „X” w górnym prawym rogu ekranu a nie tak jak jest to standardowo w Ipaq’ach minimalizowania ich. Wiadomo iż gdy wyłączymy Marchevkę program się wykrzyczy. Dlatego aby nie było problemów proszę w ustawieniach SPB plus dodać mWritera do programów które mają być minimalizowane po zamknięciu…. To rozwiąże problem.

Pozdrawiam serdecznie
---------------------------------

POMOGŁO!!! Teraz już po soft resecie mozna włączyc klawiature PL bez wchodzenia do mwritera!

Jednak Norton miałeś racje ze chodzi o SPB plus.

Jeszcze musze sprawdzić jak wyglada sprawa z samoczynnym zamykaniem sie klawiatury PL ale myśle że niepowinno być problemów.