Dzwięk przez słuchawki w hx4700

• 7 Odpowiedzi
  • 1068 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline dinek

• *
  • 56
« dnia: Styczeń 15, 2007, 15:54:56 »
Witam,
Mam pytanie do użytkowników hx4700.
Mianowicie, czy gdy macie podłączone słuchawki do swojego palmtopa to słychac w nich taki lekki szum? Nie ma znaczenia czy głos jest wyłączony czy ustawiony na max. Po prostu po podłączeniu słuchawek do gniazda słychac w nich szum. Oczywiście podczas odtwarzania muzyki nie jest to uciążliwe, bo po prostu tego nie słychac, ale np. podczas słuchania lekcji językowych, gdy są długie przerwy między dialogami już owszem.
Sprawdzałem zarówno na słuchawkach sony, panasonic jak również z wyższej półki sennheiser.

*

Offline KrzysiekM

• 371
  • Warszawa
  • Sprzęt: iPAQ hx4700, Nokia N95 8GB
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 15, 2007, 16:44:29 »
Witaj,
W moim hx4700 ten szum jest praktycznie niedostrzegalny, choć skłamałbym, gdybym napisał, że jest totalna cisza. Niestety, to nie jest sprzęt klasy Hi-Fi czy Hi-End :)) Po prostu, do Twojego 4700 zamontowali bardziej szumiącą kostkę m.cz. :( Musisz nauczyć się z tym żyć lub....serwis, ale czy warto?

*

Offline ravel

• 1017
    • http://www.grom.org.pl
  • Sprzęt: FS Loox N560
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 15, 2007, 17:00:48 »
U mnie ciszaj jak makiem zasial , przed chwila sprawdzalem i przyznam ze sluchawki pierwszy raz w to gniazdo wkladalem :)

*

Offline Adamerso

• :)
  • 4139
  • abonent czasowo niedostępny
  • Sprzęt: Oneplus 9 pro + Teclast T50 PRO + Jornada 728 :))
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 15, 2007, 22:15:38 »
ja niweluję szum w prosty sposób - więcej głośności na pockecie, i przyciszenie na pilocie od słuchawek:) i ciszę mam :)

a szumy mam okropne, jak nie przymierzając AC97 x.X

nic mnie tak nie wkurza jak szum w muzyce lub filmie;/

*

Offline dinek

• *
  • 56
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 16, 2007, 09:13:02 »
OK, dzięki za odpowiedzi. U mnie natomiast zdażyło się raz, wczoraj, że po zamknięciu programu Resco Audio była w słuchawkach idealna cisza, ale po wyjęciu ich z gniazda i ponownym włożeniu znowu słyszalny był szum. Nie wiem co było przyczyną tej błogiej ciszy. Więc chyba tylko zostaje mi się do tego przyzwyczaic, bo widzę że nie tylko u mnie to występuje.
A co do regulacji głośności w pockecie, to czy mam na full czy jest wyciszony to nie ma znaczenia. I tak w słuchawkach po podłączeniu ich do pocketa słychac lekki szum. Spróbuję dorwac gdzieś jeszczę słuchawki z regulacją głośności i sprawdzę jak będzie.
Pozdrawiam.

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 18, 2007, 21:49:40 »
Dołożę się do tematu. W moim rw6828 także słyszę to denerwujące szumienie. Jedną z przyczyn mogą być tandetne słuchawki. Myślę, żeby się czasem zaopatrzyć przejściówkę 3,5->2,5mm jednak nie wiem jak są rozmieszczone piny w tym modelu. Jeśli ktoś posiada informacje w jaki sposób powinny być połączone piny w gniazdach to bardzo byłby wdzięczny o taką informację. Zbuduje przejściówkę i dam znać czy to coś pomogło z dobrymi słuchawkami.

Zakupiłem dzisiaj przejściówkę na 3,5mm, bez żadnego zastanawiania nad pinami czy innymi kwestiami. Po włożeniu może nie ma oszałamiającej różnicy (koszt przejściówki to całe 3PLN) ale szumy ucichły i można normalnie słuchać radia czy muzyki.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline usercontrol

• 393
  • Sprzęt: HTC Touch Pro2, Newton OMP
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 20, 2007, 22:34:56 »
Ja także mam lekki szum, lecz podczas słuchania muzyki nie jest odczuwalny ;-)

*

Offline ja456

• 1248
  • Sprzęt: Toshiba G900 & HTC HD2
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 20, 2007, 22:41:42 »
Cytat: "usercontrol"
Ja także mam lekki szum, lecz podczas słuchania muzyki nie jest odczuwalny ;-)

Też zauważyłem taki szum, jednak mam słuchawki z oddzielną regulacją głośności i ustawienie gdzieś w połowie skali rozwiązuje częsciowo problem. Też będę kombinował z przejściówka 2,5 -> 3,5, bo mam jeszcze moje ulubione zwijane słuchawki, które mają większy wtyk :D
Były: HP h4150, HP 114 i HP rw6815. sklejka