marchevka - a - hx4700

• 11 Odpowiedzi
  • 1774 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

marchevka - a - hx4700
« dnia: Sierpień 29, 2005, 10:01:19 »
Witam,

mam pytanie,a nawet trzy;)

Zainstalowałem nowy Rom w moim ipaq-u 4700.
Mam nakładkę spolszczającą - marchevkę,ale nie wiem czy jest sens ją instalować,ponieważ słyszałałem ,że nie została ona dostosowana do nowego ROMu.
Czy jest to prawdą ?

Moje drugie pytanie;)
Czy jest możliwość zainstalowania tylko polskiej klawiatury?

I trzecie pyt.:
Czy nakładka spolszczająca zwalnia system ?
(bo słyszałem,że tak jest i nie wiem czy jest sens ją instalować)

pozdrawiam
JW

marchevka - a - hx4700
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 29, 2005, 10:18:32 »
Ja ogólnie bym tego nigdy nie instalowałem ,napewno zwalnia bo to jest nakładka na angielskie pliki,znajomemu wcięło np:Control panel:D

*

Offline mikolajek

• **
  • 223
  • ...no bo co w końcu, kurczę blade!
    • Fraud
marchevka - a - hx4700
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 29, 2005, 10:29:00 »
1. niestety nie wiem, więc się nie wypowiem ;)

2. z tego co wiem, musisz "zamarchevkować" cały system - ale poszperaj po forum w poszukiwaniu samych klawiatur - osobiście używam produktu Resco (Keyboard Pro) - uważam, że jest wart aby zapłacić za niego parę dolarów. Na PDAclub.pl jest też gdzieś poprawne polskie obłożenie klawiatury - tzn. polskie znaki są tam ułożone tak jak na PC, a nie wg widzimisię Resco. Bardzo pochlebne opinie słyszałem też o PocketOgonku.

3. NIE, NIE i jeszcze raz NIE :kill: - z nakładkami są same problemy. Sam wypróbowałem już zarówno Marchevkę, jak i Paragon Language Extender i zawsze działy się jakieś dziwne rzeczy. Programy te ingerują bardzo głęboko w system i chyba nikt nie jest w stanie sprawdzić co stanie się po instalacji programu X. :(

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
marchevka - a - hx4700
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 29, 2005, 10:36:59 »
Tak Marchevka nie dziala poprawnie na nowym ROMie, ale mozesz zainstalowac tylko klawiature - chyba w czasie instalacji mozesz wybrac czy ma byc caly system po polsku czy tylko klawiatura i systemy rozpoznawania pisma odrecznego. Ale ja polecam pocketOgonka:
http://www.pdaclub.pl/view.php?news_id=7906

Nakladki zwalaniaja system i powoduja czesto jego niestabilna prace.

*

Offline emes71

• 684
  • Sprzęt: Zire71 Treo 650  BB Storm2 BB Bold
marchevka - a - hx4700
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 29, 2005, 11:19:02 »
Polecam ostatnia wersje Paragon Language Extender , bodajze z maja , zainstalowalem bez hardresetu na to co mialem w systemie i dziala bez problemow.To chyba najbardziej udana nakladka , brak zwalniania  i zwisow

marchevka - a - hx4700
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 29, 2005, 21:24:30 »
emes71 nie zgodzę się z Tobą. Z LE jest więcej problemów i to on bardziej zwalnia system niż interwrite czy marchewka jak go teraz zwą :)
To że masz szybki palmtop nie oznacza że wszyscy takie mają. Zapominasz o tym. Ty nawet nie zauważysz spowolnienia na tak szybkim procesorze. Wielu zapomina często poinstalować odpowiednie upadty do swoich modeli a potem płaczą. Albo instalują wersję nie od tego modelu i potem im panel settings znika :P Producent LE ma wszystko gdzieś i przygotowuje jedną wersję dla wszystkich modeli. A jak słusznie zauważyliście takie programy ingerują bardzo głęboko w sytem a każdy sytem WM w każdym modelu palmtopa jest inny !!! I tu jest problem. Marchewka jest przygotowyewana specjalnie dla każdego modelu i jeśli zainstaluje się wersję dla swojego modelu nie ma najmniejszych problemów. Sprawdziłem.

*

silentjob

marchevka - a - hx4700
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 29, 2005, 21:42:55 »
Co nie zmienia faktu, że marcheVa nie jest idealnym spolszczeniem dla HP. Po prostu PocketOgonek wystarczy. A komunikaty w języku angielskim naprawdę nie przeszkadzają:).

*

Offline kanczug

• 19211
marchevka - a - hx4700
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 29, 2005, 22:26:41 »
emes71 popraw liste swoich urzadzen bo rozwala uklad forum. Dodaj jakies spacje.

*

Offline emes71

• 684
  • Sprzęt: Zire71 Treo 650  BB Storm2 BB Bold
marchevka - a - hx4700
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 29, 2005, 22:56:13 »
Cytat: marcinwitek
emes71 nie zgodzę się z Tobą. Z LE jest więcej problemów i to on bardziej zwalnia system niż interwrite czy marchewka jak go teraz zwą :)
To że masz szybki palmtop nie oznacza że wszyscy takie mają. Zapominasz o tym. Ty nawet nie zauważysz spowolnienia na tak szybkim procesorze. Wielu zapomina często poinstalować odpowiednie upadty do swoich modeli a potem płaczą. Albo instalują wersję nie od tego modelu i potem im panel settings znika :P Producent LE ma wszystko gdzieś i przygotowuje jedną wersję dla wszystkich modeli. A jak słusznie zauważyliście takie programy ingerują bardzo głęboko w sytem a każdy sytem WM w każdym modelu palmtopa jest inny !!! I tu jest problem. Marchewka jest przygotowyewana specjalnie dla każdego modelu i jeśli zainstaluje się wersję dla swojego modelu nie ma najmniejszych problemów. Sprawdziłem.
Testowałem marchewkę i poprzednią wersję LE i żadna rewelka , spowolnienia również były odczuwalne . Na hp 1930 LE był dla mnie koszmarkiem , obecnie nie używam żadnej nakładki ,LE poleciłem , bo zainstalowałem z ciekawości nową wersję i zaskoczyło mnie że działa dość bezboleśnie.Piszę o ostatniej wersji z lipca http://www.pocketgear.com/software_detail.asp?id=15264

[Dodano: 2005-08-29 22:57:46]
Cytat: jakub kańczugowski
emes71 popraw liste swoich urzadzen bo rozwala uklad forum. Dodaj jakies spacje.
Może być?

*

Offline kanczug

• 19211
marchevka - a - hx4700
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 29, 2005, 23:06:17 »
Pewnie... moze byc.

*

Offline lachutm

• **
  • 187
  • Sprzęt: iPAQ hx4700 i iPAQ 510 Voice Messenger
marchevka - a - hx4700
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 26, 2006, 04:09:12 »
A ja mam takie pytanko. Na swoim Pockecie mam WM5.0 i po instalacji Interwrite dedykowanego dla mojego modelu i systemu w menu Settings znikaja zakladki (Personal, System, Connection). Jest jedynie kilka ikon, dzieki ktorym niewiele mozna zdzialac. Nawet niemozna odinstalowac programu, jedynie z poziomu PC. Probowalem kiedys instalowac spolszczenie z dzialu Dawnload, niestety niedziala, ale stworzylo w katalogu Windows nowy katalog "Manu Start" (w srosdu byly katalogi Programy i Ustawienia ikony z polskimi opisami), oryginalnie jest "Start Manu". wystarczylo przegrac te katalogi go oryginalnego "Start Menu" i wszystko dzialalo. Jednak po odinstalowani Interwrite zniknely zupelnie wszytkie ikony w menu Settings. Pomogl jedynie Clean Reset. Czy istanieje jakas udana lokalizacja na tego Pocketa??

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
marchevka - a - hx4700
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 26, 2006, 14:51:14 »
Cytat: "lachutm"
Czy istanieje jakas udana lokalizacja na tego Pocketa??

Z WM 5.0? Nic z tych rzeczy.