[hx4700][wm2003se] wytrzymalosc baterii oraz inne pytanie...

• 5 Odpowiedzi
  • 829 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mke

• 17
« dnia: Grudzień 21, 2005, 22:03:44 »
Witam, mam chyba problemik z bateria w moim ppc. Wydaje mi sie ze trzyma duzo za krotko. Ppc nabylem na wakacje, nie uzywalem go za duzo.
Na wstepie powiem ze posiadam ROM 1.10 ktory to update'owalem niedawno, mialem rowniez wgrany firmware do tegoz ROMu. Zainstalowalem pewna wtyczke ktora to pomogla mierzyc mi poziom baterii i okazalo sie ze w takiej konfiguracji z stale sciemnionym do polowy ekranem, dzwiekiem w 1/3 glosnosci, odpalonym gg, wlaczeniu jakiejs innej aplikacji, przegladaniu strony www od czasu do czasu, rowniez odpaleniu jakiegos krotkiego filmiku, okazalo sie ze wytrzymalosc baterii to okolo 6,5h. Po porownaniu z testem Jakuba wg ktorego taki 'twór' powinien trzymac okolo 14 godzin uwazam ze to zdecydowanie za malo i niezadowala mnie to. Chyba ze sie myle i jest to wynik normalny, prosze mnie poprawic. Dodam ze test powtorzylem po odinstalowaniu firmware i wynik byl zblizony. Niestety nie moge porownac czasowo dokladnie wyniku sprzed instalacji ROMu ale wydaje mi sie ze wynik byl zblizony do obecnego. Czy ktos z Was ma jakies wskazowki odnosnie mojego przypadku? Bede bardzo wdzieczny. Z gory dzieki.

Drugie pytanie odnosnie programu MOPIPHANT majacego przypominac emule, czy dziala on u Was sprawnie? Zainstalowalem owy program z cab'a arm, tuz po uruchomieniu pojawia mi sie lista serwerow, wybieram jeden( po wczesniejszym sciagnieciu server.met), nastepnie status jest zielony, w logach widze ze polaczylem sie z serwerem ale w momencie kiedy chce wyszukac jakis plik, nie otrzymuje zadnych rezultatow. Program do dzialania wymaga bibliotek .Net Framework, pobralem i zainstalowalem tylko na pc poniewaz to plik exe, nie zauwazyem zeby cos zainstalowalo sie ppc. Byc moze cos zle robie. Tak tylko przypuszczam ze to moze byc przyczyna.

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 25, 2005, 01:40:46 »
ad.1 - a jak sie laczysz z internetem podczas tych testow? bo wez pod uwage, ze czas 14h w tescie Jakuba nie byl przy takim samym uzytkowaniu jak u ciebie - nawet najmniejsza roznica w uzytkowaniu i juz czas ci moze bardzo spasc

czy po instalacji ROM nie instalowales czasem update do baterii ze strony HP?

*

Offline mke

• 17
bateria oraz klient P2P pod wm2003se
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 25, 2005, 13:05:13 »
no racja, do internetu uzywam wi-fi i tak poczytalem jeszcze troche i faktycznie ze moze to zzerac sporo energii no i ten czas 6 godzin wowczzs okazuje sie w miare do przyjecia. Odnosnie poprawek do baterii to nie instalowalem nic oprocz romu 1.10 i firmare do niego.

Odnosnie drugiego to ten mopiphant niestety lezy, na marginesie rozwialalem problem ktory mialem instalujac .NETCF.

Moge jednakze powiedziec zainteresowanym ze istnieje chyba jak dotychczas jeden  funkcjonujacy program p2p o nazwie WINMOBILETORRENT dziala na pewno pod wm2003se z pozostalymi systemami moze byc slabiej. Mozna sciagnac triala 14 dniowego, program kosztuje cos kolo $20, wlasnie go testuje, udalo mi sie pobrac kilka 70, 80MB plikow, jednakze nie jest bez wad, zainteresowani moga sobie potestowac

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 25, 2005, 13:13:40 »
6,5 h z wifi moim zdaniem b.dobry wynik, wlaczone moduly zawsze pozeraja prad duzo duzo szybciej

*

Offline lachutm

• **
  • 187
  • Sprzęt: iPAQ hx4700 i iPAQ 510 Voice Messenger
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 22, 2006, 19:19:01 »
Po zakupie wiekszej baterii 5000mAh z WiFi i podsietlaniem na min i MG chodzil jakies 9 godzin.

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 22, 2006, 21:25:56 »
Cytat: "lachutm"
Po zakupie wiekszej baterii 5000mAh z WiFi i podsietlaniem na min i MG chodzil jakies 9 godzin.

Taka pojemność i tylko 9h???  tyle wyciągam na aximie x50v z baterią 2200mAh. Gdyby taką zrobili dla axima to pewnie by z dobe pochodził na wifi :P
Are you shpongled?