To, że to piractwo - zgoda.
Ale, że jest na forum to ja jak najbardziej rozumiem, bo jest to forma samoobrony konsumentów (czyli nas) przed tym co robią wielkie koncerny.
Przecież nawet gdybym chciał, to nie mogę kupić WM 6.0 na hx4700, MS nie weźmie ode mnie pieniędzy, bo to wszystko załatwia się przez producenta sprzętu.
A producent sprzętu. No cóż..
Pamiętam dokładnie jak kupowałem mojego hx'a już pod koniec 2005 r. i jak mi obiecywano w sklepie (oficjalny i specjalny itd. partner HP), że będzie darmowy upgrade do 5.0.
Potem okazało się, że upgrade jest, ale oczywiście płatny i działający tak, że lepiej nie mówić. Całe szczęście, że po tym co przeczytałem na tym forum zdecydowałem się
nie zapłacić pieniędzy, które wyrzuciłbym w błoto.
Tak czy owak. Pewnie bym wtedy nie zdecydował się na zakup Hx'a, podczas gdy mogłem kupić inne PDA już z nowszym systemem na pokładzie, gdybym wiedział, że będę musiał dodatkowo zapłacić i, że firma HP mnie oleje i nie będzie dalszych aktualizacji ich flagowego skąd inąd produktu.
Rozumiem, że na rynku PDA ogólnie jest kryzys, ale przecież jeszcze nie ma następcy 4700.
A tu proszę, Rom zrobiony we własnym zakresie potwierdza, że to może działać szybko, że nie ma ograniczeń sprzętowych, że to tylko obsuwa ze strony HP.
Czyli ktoś odwalił za nich robotę. Jeżeli HP nie chce marnować sił i środków na zabawę z systemem tak, żeby działał, to niech podpiszą umowę z Kozuhą i sprzedają jego Rom jako oficjalny. I on by na tym zarobił i firma by zyskała w oczach klientów. Ale to przecież można włożyć między bajki, a klient to niech sobie kupi coś innego, z nowym systemem, jak mu tak zależy...
Jak będę mógł zalegalizować mój system to proszę mi dać znać. Pierwszy zapłacę za to rozsądne pieniądze.