Jaka Nokia z BT i Edge najlepsza do hx4700?

• 4 Odpowiedzi
  • 861 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Listopad 18, 2005, 01:16:42 »
Witam,

Kupiłem IPAQ hx4700 głównie do zapewnienia dostępu do internetu i teraz rozglądam się za odpowiednim telefonem z Bluetooth i EDGE na pokładzie. Ponieważ przyzwyczaiłem się do nokii, szukam czegoś tej marki, ale jeśli innej firmy będzie naprawdę wart kupienia, to chętnie się z nim zapoznam. Nie zależy mi na żadnych bajerach - telefon będzie służył tylko jako modem, nie chcę więc płacić za kamerę, aparat, etc.

Zależy mi na poznaniu opinii innych, gdyż chciałbym kupić telefon, który bezproblemowo konfiguruje się i współpracuje z 4700, a naczytałem się już trochę na tym forum o kłopotach z konfiguracją różnych telefonów.

I jeszcze jedno pytanie? Czy taki telefon będzie również służył jako modem dla laptopa z BT? Jeśli tak, to czy takie rozwiązanie jest gorsze niż modem wkładany w PCMCIA? I którą usługę polecacie: Blueconnect, iPlus czy Orange?

Dziękuję za pomoc,
Jacek

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 19, 2005, 15:22:42 »
Obecnie to chyba tylko Nokia 6230 i 6230i ma EDGE i jest dostepna w naszym kraju, no ale nie jestem specjalnie w temacie wiec moge sie mylic. Taki telefon moze sluzyc jako modem dla laptopa i nie ma specjalnej roznicy pomiedzy nim a karta PCMCIA - poza tym ze telefon mozesz rowniez podlaczyc do PDA a karte PCMCIA juz nie.

Co do Blue, iPlus i Orange to nie potrafie pomoc. Mysle ze malo kto posiada dostep do wszystkich trzech ofert i moze je uzywac na tyle dlugo by moc porownac faktyczne mozliwosci danej sieci.

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 20, 2005, 06:50:07 »
Od roku używam noki 6230i w Orange jako połączenia do internetu i powiem szczerze że jestem bardzo zadwolony zarówno z aparatu jak i z jakości połączenia przez BT mam również kartę PCIMCIA z byłej oferty idea dla firm którą używam w notebooku i nie ma żadnej różnicy w szybkości i jakości połączenia.
konfiguracja połączenia i ustawienie telefonu do łączenia z siecią są w HP dziecinnie proste i nie powinienneś mieć z tym najmniejszych problemów.

*

Offline piop

• *
  • 73
  • Sprzęt: HTC TyTN II
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 20, 2005, 09:42:59 »
Nokia 6021. Ma EDGE, jest tania, bez "bajerów".

*

Offline ramir

• 12
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 16, 2005, 11:23:22 »
Używam tej noki (6021) od kilku dni i sprawuje się rewelacynie. Wczoraj sparowałem ją z moim ppc  po BT i internet na modemie EDGE całkiem nieźle wymiata :)