Witam
Bardzo przepraszam wszystkich za mój wpis. Nie tłumaczę się bo sprawa jest oczywista pirat to pirat. ale mimo wszystko proszę o przeczytanie tego co niżej. Zaznaczam Jestem zdecydowany zakupić legalną mapę. Wydałem sporo pieniędzy na to co mam hx4700 GPS karty pamięci SD i FC po 1GB, uchwyt, ładowanie do samochodu, itd. Sami wiecie ile to kosztuje. Wydanie jeszcze dodatkowych 20% było i jest w moim budżecie na te zabawki. Moje próby z piratem były wyłącznie spowodowane tym, że w chwili kiedy kupowałem go w Media markecie koleś powiedział mi, że właśnie skończył instalację dla kogoś tam i coś było nie tak. Tomtom działał wolno i wieszał ipaqa. Zapytałem czy mogę sprawdzić jak będzie się zachowywał na moim hx4700 Oczywiście nie było to możliwe bez zakupu oprogramowania. Powiedziałem kupię ale jeśli będzie podobnie to czy będę mógł oddać? Dostałem odpowiedź że oczywiście nie ma zwrotu. Bałem się wydać prawie 800zł na coś co na moich oczach w innym ipaq nie działało poprawnie.
W moim wątku wyraźnie zaznaczyłem, że pytam o sytuację z piratem, ale również pytanie o inne mapy. Nie mam nerwów do tego tomtoma i spodziewałem się że być może ten model tak ma. W jednej z odpowiedzi przeczytałem słuszną pewnie sugestię o zakup legalnej wersji z optymizmem co do tego że problemy ustaną. Mam wrażenie jednak, że jest to zbyt duże ryzyko. Dziś pojechałem sobie znowu do MM aby porozmawiać z kimś co wie więcej niż ja na temat tych map. Dostał informację, że jest ogólny problem z mapami wgranymi na pamięci SD większe niż 256MB. Czy to jest prawda?
Dla uspokojenia oficjalnie informuję że pirata tomtoma już nie mam. Moje pytanie dotyczyło wyłącznie sytuacji czy z moim Ipaqiem jest wszystko ok. czy mam go reklamować. Nie mam piratów, co więcej w moim prywatnym laptopie mam wszystkie programy legalne a pracuję w Windows XP nie linux. Mimo wszystko dziękuję za ostrą krytykę, w sprawie piratów, bo do tej pory sądziłem, że wydając tyle pieniędzy na Corela czy MsOffice jestem frajerem. Tak czy inaczej dziękuję. Pozostaję jednak z pytaniami:
1.Czy problem z wywalaniem się aplikacji jest problem aplikacji czy mojego Ipaqa?
2.czy MapaMap w wersji profesjonalnej czy Automapa XL? Co wybrać.
Jeszcze raz przepraszam tych których uraziłem i jeszcze raz zaznaczam, że nie jest moją intencją i chęcią używania pirackich wersji czegokolwiek.
Przepraszam i pozdrawiam