hx4700 problem z wlaczeniem !!!

• 8 Odpowiedzi
  • 1417 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline necropost

• 49
  • Sprzęt: HP pavilion TX-1220,Samsung q1,Nokia e65,HTC TP
hx4700 problem z wlaczeniem !!!
« dnia: Grudzień 08, 2008, 14:35:55 »
witam !!! mam problem a wlasciwie dylemat , co jest nie tak z moim ipaqiem , zostal wczoraj sam i w sobote tez nic sie z nim nie robilo , nie wiem czy bateria sie rozladowala , ale byl caly czas na swojej stacji i stacja w usb wiec na biezaco powinno byc niwelowane rozladowywanie sie , ale problem tu taki , nie chce dziad mi sie wlaczyc , jest kupa tematow z tym ale nigdzie konkretnej odpowiedzi , tylko dlugi cykl , a dlugi cykl to ile ? u mnie 2h juz jest na kablu i jakos nie widze wielkiej poprawy , licze na pomoc bo nie moge dziada wlaczyc

pozdrawiam
Napisane: Grudzień 08, 2008, 09:45:37
ok prosze panstwa maly postep , postal na cradle'u i wreszcie sam sie wlaczyl , pokazalo ze baterii zero po skalibrowaniu ekranu itd ale wylaczyc nie chcial sie :/ wylaczyl sie sam no i teraz znow za chiny ludowe nie da sie go wlaczyc raz jeszcze , 2 razy ta przypadlosc miala miejsce a walcze z nim od rana , dodam ze stalo sie to podczas jak jest na usb bo na ladowarce sieciowej stal ze 3 godziny i nawet nie drgnal , powiedzcie mi klubowicze co dalej mam z nim zrobic , bo nerwy mi puszczaja powoli juz :(

pozdrawiam

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
Odp: hx4700 problem z wlaczeniem !!!
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 08, 2008, 14:40:41 »
zostaw na sieciowej przez 12h
jak nic nie da IMO bateria do wymiany
zobacz też przełączniki - czy stykają

*

Offline necropost

• 49
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 08, 2008, 14:44:34 »
pirdykniki wszystkie sprawdzone :) tu nie mialo co sie uszkodzic , musialem nie dojzec i zostawilem go na wygaszonym ekranie ale wlaczonego i mi do zera sie wyladowal i teraz lipa zaczyna sie dziac , co ciekawe do tego , dziwi mnie ze na usb cradle mi sie wlaczyl sam po jakims czasie , a na sieciowej za chiny ludowe sam nie chcial teraz jakis ekran ddziwny , jakas kratownica i nic z tego nie wynika , kurcze zaczyna mnie juz wkorzac ... :(

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 08, 2008, 14:46:11 »
więc zostaw do "w spokoju" na sieciowej przez te kilkanaście h

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 08, 2008, 14:48:01 »
jeśli masz do niego oryginalne akcesoria to zasilacz możesz podłączyć również do kołyski - byc może uszkodzona jest przejściówka nakładana na wtyk zasilacza

*

Offline necropost

• 49
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 09, 2008, 10:15:38 »
podlaczylem do kolyski , zobaczymy co dalej mi powie , ale z tego co juz widzialem to HR zaliczyl wiec chyba bedzie trzeba WM6 w niego wrzucic ... no nic co dalej dam znac

pozdrawiam
Napisane: Grudzień 08, 2008, 14:53:56
ok odzyl , tylko mala sprawa , jakos dziwnie zaczal mi sie sam wlaczac jak stoi na kolysce pod usb podlaczony , ja go wylaczam a on mi odzywa za jakis czas sam , mial ktos ten problem moze ?
a jeszcze jedna rzecz :
chcialem robic upgrade do wm6 z pliku kozhury i tutaj taka sprawa odpalam ten programik mtylla i jakos mam klopot po wpisaniu w miejscu port tego adresu komunikacyjnego pod ktory ma mi sie laczyc z ipaqiem bo poprostu wychodzi komunikat cannot open port , moze jakas rada do tej sprawy ? meczacy jest ten wm 2003 wiec tak sie zdecydowalem na upgrade

jeszcze sprawa boot loadera jak moge byc pewnym na 100% ze jest to odpalone z poziomu boot loadera jak tam pisze kozhura ? podal nazwy przyciskow ale jak mowie pewnosci na 100% nie mam ze jest to to co wykonalem , z tego co zrozumialem chodzi o odpalenie po SR i to jest to z tego poziomu boot loadera tak ?
dzieki za wszystko
pozdrawiam

ps. upgrade proboje robic pod vista , ponoc brak jakiegos steru z tego co wyczytalem na forum , moze ktos przyblizyc temat ? nie wiem co jest nie tak , a zalezy mi na wm6 , niestety pod ta vista ani nie wskakuje mi spod sd ani spod mtylla wiec bede bardzo wdzieczny za pomoc
« Ostatnia zmiana: Grudzień 09, 2008, 10:51:28 wysłana przez necropost »

*

Offline świetlik

• 450
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S i9003
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 09, 2008, 16:23:05 »
Wyczerpująco opisane masz w tym wątku http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=78218.0

*

Offline necropost

• 49
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 09, 2008, 22:39:01 »
witam !!! z calym szacunkiem , ale nei jest tam wszystko zwiezle i wyczerpujaco opisane jak dla mnie , goscia ktory ze scena byl zwiazany jak mial newtona apple albo clie j25 a to dla mnie calkiem inna bajka , a znajdujac wypowiedz czlowieka ktory mial podobny problem przy wiscie pisal o jakims sterze - sterze ktorego nie mam i nie wiem skad wziac - tego USB , ponadto o tym by w ustawieniach komunikacji - chyba raczej synchronizacji odznaczyc powiazania z USB , czego np nie wiem gdzie szukac i jak jesc , jakbym mial mozliwosc wywalenia visty i odpalenia XP juz dawno zrobilbym to sam , wiec pytam tu w momencie niepewnosci lub niewiedzy , ktorej akurat w tej chwili nie mam , a nie chce uspic swojego hx stad liczylem na kilka wskazowek , a oczywiscie wrzucenie wsadu zostawiam dla siebie ...

pozdrawiam i licze na przychylnosc klubowicze :)

*

Offline świetlik

• 450
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S i9003
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 10, 2008, 09:02:11 »
http://forum.brighthand.com/showthread.php?t=243984
w pierwszym poście pod tym linkiem masz odnośnik do bootloader.exe
ściągnij bootloader, uruchom, jeżeli dobrze pamiętam to pojawi się folder "Bootloader" a w nim będą wymagane sterowniki do Visty z ikonką HP.
Nie mam Visty więc nie próbowałem tego robić - musisz poeksperymentować.
Lub skorzystaj z tego
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=301816
-----------------------------------------------------------------------------
Ktoś opisał po krok po kroku jak flashować z Vistą:

"witam
 ja probowalem  wrzucac   WM6  z karty  SD  lecz    po  formacie   karty na  tak zwany raw   efekt byl  taki  ze  obraz na niej byl  a  palmtop ne chcial   tego lyknac   
==================================================================================================
Zrobilem to  w  sposob  standartowy     hx4700
-  najpierw  zrobilem upgrade  do WM5 hp  upgrade
- pozniej  wgralem na to   -> sp33318   ze strony  hp / zakladka wm5/
-a pozniej za pomoca   "uniwersal bootloader-a  wgralem  wm6 rel 4
x aby to zrobic    sciagamy owy  boot loader
x sciagamy  plik  rar z   obrazem systemu
x  tworzymy  sobie na  pratycji  c  jakies  foder   np  c:/hx4700  (brak spacji!!)
x

tam wrzucamy  bootloadera  oraz  wypakowujemy tam  zawartosc  rar -a
x w przypadku  visty  wylaczamy opcje komunikowania sie przez usb/bluetooth mobille center   w  xp  takze  robimy to  w  active  sync 4,xx
x w przypadku  visty  probgram bootloadre   uruchamiamy jako administrator!!  --> wlasciwosci programu  ->  zmieniamy na kompatybilnosc  z windows xp sp2 --> oraz zaznaczmy "uruchom jako administrator"
x uruchamiamy  bootloadera
zapyta nas  o sterowniki do visty klikamy ok
 jesli  nie zostaly zmienione automatycznie  ...---> wowczas robimy to recznie   ( data sterownika  z 2005r)
x  ponownie  wchodzimy w   mobille center   i wlaczamy    polaczenia   usb
x   wkladamy urzadzenie   w trybie  fleszowania  w  stacje  dokujaca   ....  podajemy recznie  nowy sterownik z  katalogu    gdzie  rozpakowal sie   bootloader ( dotyczy visty)
odpalamy  bootloadera jeszcze raz   i   wskazujemy plik  do fleszowania  . ....  no i    samoczynnie  rusza to z buta     pozniej pozostaje nam  czekac   
-----------------UWAGA  NA EKRANIE PALMA NEI BEDZIE PASKU POSTEPU  WGRYWANIA  OBRAZU !!!!   TRZEBA CIERPLIWIE CZEKAC  TO JAKIES  15 MIN  !!!!!"
« Ostatnia zmiana: Grudzień 10, 2008, 09:08:33 wysłana przez świetlik »