http://forum.brighthand.com/showthread.php?t=243984w pierwszym poście pod tym linkiem masz odnośnik do
bootloader.exeściągnij bootloader, uruchom, jeżeli dobrze pamiętam to pojawi się folder "Bootloader" a w nim będą wymagane sterowniki do Visty z ikonką HP.
Nie mam Visty więc nie próbowałem tego robić - musisz poeksperymentować.
Lub skorzystaj z tego
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=301816 -----------------------------------------------------------------------------
Ktoś opisał po krok po kroku jak flashować z Vistą:
"witam
ja probowalem wrzucac WM6 z karty SD lecz po formacie karty na tak zwany raw efekt byl taki ze obraz na niej byl a palmtop ne chcial tego lyknac
==================================================================================================
Zrobilem to w sposob standartowy hx4700
- najpierw zrobilem upgrade do WM5 hp upgrade
- pozniej wgralem na to -> sp33318 ze strony hp / zakladka wm5/
-a pozniej za pomoca "uniwersal bootloader-a wgralem wm6 rel 4
x aby to zrobic sciagamy owy boot loader
x sciagamy plik rar z obrazem systemu
x tworzymy sobie na pratycji c jakies foder np c:/hx4700 (brak spacji!!)
x
tam wrzucamy bootloadera oraz wypakowujemy tam zawartosc rar -a
x w przypadku visty wylaczamy opcje komunikowania sie przez usb/bluetooth mobille center w xp takze robimy to w active sync 4,xx
x w przypadku visty probgram bootloadre uruchamiamy jako administrator!! --> wlasciwosci programu -> zmieniamy na kompatybilnosc z windows xp sp2 --> oraz zaznaczmy "uruchom jako administrator"
x uruchamiamy bootloadera
zapyta nas o sterowniki do visty klikamy ok
jesli nie zostaly zmienione automatycznie ...---> wowczas robimy to recznie ( data sterownika z 2005r)
x ponownie wchodzimy w mobille center i wlaczamy polaczenia usb
x wkladamy urzadzenie w trybie fleszowania w stacje dokujaca .... podajemy recznie nowy sterownik z katalogu gdzie rozpakowal sie bootloader ( dotyczy visty)
odpalamy bootloadera jeszcze raz i wskazujemy plik do fleszowania . .... no i samoczynnie rusza to z buta pozniej pozostaje nam czekac
-----------------UWAGA NA EKRANIE PALMA NEI BEDZIE PASKU POSTEPU WGRYWANIA OBRAZU !!!! TRZEBA CIERPLIWIE CZEKAC TO JAKIES 15 MIN !!!!!"