Miałem, a właściwie mam ten sam problem z 6260 (patrz post mojego brata wyżej). Połączenia via Bluetooth działają jak trzeba, nie chodził tylko modem Bluetooth i to zarówno w PPC jak i w PC. W PC problem rozwiązał się po zainstalowaniu nowego pakietu Nokia PCSuite. W PPC (hx4705) nie udało mi się skonfigurować tak połączenia aby działało automatycznie. Telefony do Nokia Careline: otrzymałem obietnicę, że oddzwoni ktoś z działu technicznego pozostały obietnicami (już 7 miesięcy).
W ROM-ie mojego iPAQa znajduje się program BT Phone Manager (BVRP). Zrobiłem tak: wyłączyłem i włączyłem telefon. Zaktualizowałem BT Phone Manager z PC-ta. Po uruchomieniu kreatora połączeń GPRS BT Phone Manager rozpoznał mój telefon jako Nokia 6650, prawidłowo rozpoznał operatora sieci GSM automatycznie ustawiając parametry połączenia, a następnie uruchomił połączenie GPRS. I od tej pory wszystko działa, ale...
Połączenie GPRS via Bluetooth działa po ponownym uruchomieniu telefonu. Kolejne połączenia możliwe są tak długo jak długo pozostawiam włączony moduł Bluetooth w telefonie, po wyłączeniu potrzebny jest kolejny restart telefonu aby działało. Również podłączenie zestawu słuchawkowego BT uniemożliwia dostęp do modemu BT.
Nie wiem czy hx4700 ma takie samo oprogramowanie jak mój hx4705 (kupiony w USA), ale sprawdź na płycie CD dołączonej do iPAQa, czy masz tam program BVRP aktualizujący przez ActiveSync sterwoniki telefonów w iPAQu. Jeśli nie, to na stronie
http://www.bvrp.com/ENG/products/home_mobility.asp znajdziesz trial GPRS Manager 2 (17,90 Euro) - wypróbuj go.
Dodano: chyba będzie problem, bo demo tego programu jest niedostępne. Ale sprawdź czy nie masz w iPAQu BT Phone Managera.
Walcząc z moją Nokią odwiedziłem masę forów i panuje powszechna opinia, że to Nokia zwaliła coś w obsłudze Bluetooth we wszystkich nowych telefonach (ostatnie sprawnie działające to 6310i i 6600).
Powodzenia