hx4700 i lekkie kłopoty

• 2 Odpowiedzi
  • 1186 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline adamms

• 34
    • Laboratorium Techniki Budowlanej
  • Sprzęt: MIO P560, HTC TOUCH PRO2, NOKIA E90, NOKIA 6310i
hx4700 i lekkie kłopoty
« dnia: Luty 07, 2005, 17:27:48 »
Witam
Mam taki mały problem z moim hx 4700.  Mam to urządzenie od jakiegoś tyodnia, więc wgrywam na niego rózne programy celem testów. Trochę mnie wkurzyła organizacja pamięci. Wszystkie programy instalowałem domyślnie czyli w pamięci  (chyba ROM) a jest jej wolnej nie za dużo, Więc szybko się zorientowałem, że lepiej ładować je do Ipaq File Store, ale nie które porgramy nie chcą się odpalać z tej pamięci. Wogóle po wywaleniu progsów z pamięci podstawowej i instalowaniu ich na Sd lub Ipaq file store, po każdej instalacji mam komunikat, ze program może działać nie prawdłowo, bo jest  to jakaś tam inna wersja dla innego systemu. Stało się tak po usunięcu poprzednich programów i instalacji w nowych lokalizacjach. Generalnie programy chodzą ale jest jakby niepokojąca informacja.  I co można z tym fantem zrobić ?
A tak wogóle to może ktoś się wypowie na temat tego urządzenia i napiszę o kłoptach bądź jakiś fajnych programach lub trickach.
Pozdr
Adamms

*

Offline statyczny_egon

• **
  • 142
  • Sprzęt: ipaq 214, IPAD2, iP4s
hx4700 i lekkie kłopoty
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 07, 2005, 17:58:11 »
Witam.
Urzytkuję hx4700 od ok 1 m-ca. Na plus mogę zapisać solidną obudowę, minusem zaś plastikowa maskownica przycisków wokół touchpada; u mnie zaczęła się lekko deformować. Większość programów można bezproblemowo instalować w Ipaq File Store. Wyjątkiem są nakładki na system np. PocketBreeze, które prawidłowo funkcjonują zainstalowane w pamięci głównej. Część programów z powodzeniem można instalować na karcie SD/CF, jeśli niezbyt intensywnie współpracują z pamięcią główną, np czytniki e-booków, niektóre gry. Trzeba to sprawdzić samemu :)....
Ogólnie rzecz biorąc nie jestem pewien czy hx 4700 jest wart wydanych pieniędzy :]....
Świetny ekran to nie wszystko...

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
hx4700 i lekkie kłopoty
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 07, 2005, 18:27:54 »
Informacja o tym ze program moze dzialac nie poprawnie nie jest dlatego ze wrzucasz go na File Store czy na SD, tylko ze zostal przygotowany dla wczesniejszej wersji systemu operacyjnego - jak jeszcze nikt nie slyszal o WM 2003 SE for Pocket PC, ktory jest w tym PDA. Komunikat ten bedzie sie pojawial i nie ma sie co tym przejmowac. Programy standardowo instalowane sa do pamieci RAM a nie ROM! File Store to jest czesc ROMu dostepnego dla uzytkownika do instalowania aplikacji. Niektore programy TRZEBA instalowac do pamieci RAM - m.in. wtyczki do ekranu Today (np. PocketBreeze) oraz menadzery zadan (Spb Pocket Plus, Wisbar itd) a takze inne programy ktore startuja razem ze startem systemu operacyjnego po miekkim resecie.

Proponuje przeczytac dwa pierwsze artykuly z dzialu dla poczatkujacych.