hx4700 help!

• 10 Odpowiedzi
  • 986 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

hx4700 help!
« dnia: Lipiec 03, 2006, 08:53:21 »
Witam. Kupilem pare dni temu HP'ka hx4700 na necie. Wszystko ladnie pieknie ale sprzet byl zablokowany kodem PIN. Po trzeciej probie blednego oczywiscie wpisania pyta mnie o Security Question na ktore nie znam niestety odpowiedzi. Probowalem wysylac e-maile do osoby u ktorej kupilem ale jak na razie wysylalem 10 odpowiedzi zero. Ktos moze cos poradzic na to? Pierwszy raz w zyciu uzywam takiego sprzetu i za bardzo nie mam pojecia o tym i nie chce czegos popsuc w pierwszym tygodniu nie(uzwania).

Pozdrawiam

Adrian

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
hx4700 help!
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 03, 2006, 09:06:14 »
Wykonaj HR ( hard reset)
potrzebna zgoda

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
hx4700 help!
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 03, 2006, 09:16:57 »
Cytat: "jas_pik"
Wykonaj HR ( hard reset)

Może nie pomóc. Jest opcja "zabezpiecz również po HR", czy jakoś tak - jeśli jest właczona to HR nie pomoże.

hx4700 help!
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 04, 2006, 13:25:39 »
Cytat: "ajed"
Cytat: "jas_pik"
Wykonaj HR ( hard reset)

Może nie pomóc. Jest opcja "zabezpiecz również po HR", czy jakoś tak - jeśli jest właczona to HR nie pomoże.

Dokladnie tak jak mowisz nic to nie dalo. Wyczyscilo wszystkie wstawienia ale PIN i Security Question zostalo.

Pozdrawiam i dzieki za pomoc!

*

Offline papcio

• *
  • 97
  • HTC Leo HTC Magic HTC Diamond
hx4700 help!
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 06, 2006, 19:14:19 »
Cóż na 99% kupiłeś kradziony sprzęt. Myślę, że właściwszym miejscem niż forum jest odpowiedni posterunek policji i zgłoszenie takiego zdarzenia, czy to w kraju, czy poza nim. A pomoc w "odblokowaniu" takiego IPAQa uważam za całkowicie nieodpowiedzialny.
--

Papcio
SG Note II, HTC Leo NAND,  HTC Magic, HTC Diamond, HX 4700, p990i, p910i, Palm m500 itd...

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
hx4700 help!
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 07, 2006, 08:58:31 »
Kradziony czy nie, nie wiadomo, z pewnością podejrzany. Ale też uważam że na forum nie powinna wisieć informacja że to zabezpieczenie jest takie lipne. Przecież może to przeczytać ktoś kto świadomie kupuje kradziony sprzęt albo złodziej który skasuje hasła i zgarnie większą sumkę za działającego ipaqa niż za zablokowanego. Po co pomagać takim, lepiej niech myślą że sprzęt nie będzie działał.

hx4700 help!
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 10, 2006, 18:49:48 »
Cytat: "killcabbie"
Kradziony czy nie, nie wiadomo, z pewnością podejrzany. Ale też uważam że na forum nie powinna wisieć informacja że to zabezpieczenie jest takie lipne. Przecież może to przeczytać ktoś kto świadomie kupuje kradziony sprzęt albo złodziej który skasuje hasła i zgarnie większą sumkę za działającego ipaqa niż za zablokowanego. Po co pomagać takim, lepiej niech myślą że sprzęt nie będzie działał.

Wedle zyczenia.

*

Offline mago

• 325
hx4700 help!
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 14, 2006, 02:41:57 »
No to mnie przeraziles. Ja korzystam z tego "lipnego" zabezpieczenia i dotychczas myslalem, ze moje dane sa bezpieczne.

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
hx4700 help!
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 14, 2006, 09:02:39 »
Dane raczej są bezpieczne w tym sensie że nikt niepowołany ich nie odczyta. W tym opisie który SpOon już usunął było napisane że pamięć została wyczyszczona. Chyba że są zapisane na karcie... no ale przed kradzieżą danych z karty żaden PIN nie ochroni bo przecież można ją przełożyć do innego urządzenia.

*

Offline mago

• 325
hx4700 help!
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 14, 2006, 09:55:44 »
Chyba że są zapisane na karcie... no ale przed kradzieżą danych z karty żaden PIN nie ochroni bo przecież można ją przełożyć do innego urządzenia.

Dlaczego? pozostaje szyfrowanie danych i sadze, ze ipaq to wlasnie robi.

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
hx4700 help!
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 14, 2006, 10:55:00 »
OK, wydawało mi się że sam z siebie iPAQ niczego nie szyfruje, oczywiście  jest mnóstwo programów do przechowywania poufnych informacji które zapisują dane w postaci zaszyfrowanej, ale wykorzystują do tego jakieś własne algorytmy. Teraz widzę że HP ProtectTools poza zabezpieczeniem hasłem szyfruje dane i dotyczy to również danych na karcie.