Gdzie są plomby gwarancyjne w hx4700 ???

• 2 Odpowiedzi
  • 720 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline darhaya

• 49
  • "motormaniak"
  • Sprzęt: X7510, HX4700
« dnia: Wrzesień 01, 2006, 22:12:39 »
Witam wszystkich!
Na początku tego roku kupiłem hx4700 oczywiście w sklepie na gwarancji itd.
Niestety tydzień temu wysiadł mi głośniczek i prawdopodobnie płyta główna. Zaniosłem do sklepu a oni po przyjęciu reklamacji wysłali sprzęt do serwisu HP. Po paru dniach przyszedł fax z informacją, że nie naprawią, ponieważ została naruszona plomba gwarancyjna i jeżeli chcę to mi to zrobią za 520zł. Miła pani poinformowała sklep, w którym składałem reklamację, że ów naruszona plomba znajduje się gdzieś koło przycisku służącego do resetowania systemu. Bardzo się zdziwiłem, ponieważ nigdy nie widziałem w tym miejscu ani w żadnym innym na obudowie palmtopa jakiejkolwiek plomby. Mam pytanie do użytkowników hx4700 czy wiecie gdzie znajdują się plomby gwarancyjne? I czy kiedykolwiek spotkaliście się z plombą znajdującą się na powierzchni palmtopa? Negocjacje trwają!!!

Pozdrawiam!!!

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
Re: Gdzie są plomby gwarancyjne w hx4700 ???
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 01, 2006, 23:08:51 »
Cytat: "darhaya"
Mam pytanie do użytkowników hx4700 czy wiecie gdzie znajdują się plomby gwarancyjne? I czy kiedykolwiek spotkaliście się z plombą znajdującą się na powierzchni palmtopa?

Ona nie jest na powierzchi pocketa, tylko w "dołku". I wcale nie koło resetu, tylko nad baterią, po lewej stronie (obok nalepek "designed for windows mobile" i pocket PC 2003 Prem. To taka dziurka z napisem "hp" - zabij mnie, ale lepiej Ci tego nie wytłumaczę. Zobacz na zdjęciu w recenzji Kuby http://pdaclub.pl/view.php?news_id=9101.

*

Offline darhaya

• 49
  • "motormaniak"
  • Sprzęt: X7510, HX4700
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 01, 2006, 23:30:40 »
No to już wiem gdzie się znajduje tylko to nijak się ma do tego co mówiła kobieta z HP. Jest to dosyć daleko od przycisku reset i gdy palmtop znajduje się w pokrowcu no to nie ma możliwości uszkodzenia tego.  zresztą szkoda gadać. Dzięki za rozwiązanie tej zagadki :)